Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Ένοχος δήλωσε ο κατηγορούμενος για την υποκλοπή φωτογραφιών διασημοτήτων

    Σήμερα, οι διασημότητες που είχαν εκτεθεί σε όλο το διαδίκτυο με μία μαζική διαρροή ευαίσθητων φωτογραφιών, είδαν τον κατηγορούμενο για όλη αυτήν την υποκλοπή προσωπικών φωτογραφιών και videos, να δηλώνει ένοχος .

     

    Το 2014, σε μία χωρίς προηγούμενο μαζική δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών,  η οποία ονομάστηκε στο διαδίκτυο "The Fappening", διασημότητες, ηθοποιοί, και τραγουδιστές είδαν με έκπληξη τις φωτογραφίες και μερικές φορές και τα video από τα κινητά τους και τους υπολογιστές τους, να κυκλοφορούν στο internet.

     

    Στον Ryan Collins, έναν τριανταεξάχρονο από την Pennsylvania των Η.Π.Α, απαγγέλθηκε η κατηγορία για την παράνομη είσοδο σε πάνω από 50 λογαριασμούς iCloud και 72 λογαριασμούς Gmail. Επίσης δήλωσε ένοχος και για μία μη εξουσιοδοτημένη χρήση, προστατευμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

     

    Στην κατάθεσή του παραδέχτηκε ότι εκτέλεσε ένα σχέδιο με σκοπό την υποκλοπή των κωδικών των διασημοτήτων από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014. Μόλις απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, έψαξε και βρήκε τις επίμαχες φωτογραφίες. Σε μερικές περιπτώσεις κατέβασε ολόκληρα τα iCloud backups.

     

    Η Apple τότε είχε αρνηθεί ότι κάποιος hacker εκμεταλλεύτηκε ένα πρόβλημα στο iCloud για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών. Σύμφωνα με την κατάθεση του Collins φαίνεται λοιπόν ότι έλεγε την αλήθεια. Η μέθοδος που ακολούθησε ο κατηγορούμενος ήταν το phishing, κατά την οποία ο επιτιθέμενος παρουσιάζεται ως κάποιος κοινός γνωστός ή φίλος και αποσπάει με πλάγια μέσα τους κωδικούς του θύματος.

     

    Ακολουθεί η δήλωση του David Bowdich, Assistant Director του FBI :

     

    "Συνεχίζουμε να βλέπουμε διασημότητες αλλά και απλό κόσμο να πέφτουν θύματα σε τέτοιου είδους επιθέσεις και συστήνουμε στους χρήστες συσκευών συνδεδεμένες στο internet να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς και να εξετάζουν με προσοχή τα μηνύματα που τους προτρέπουν να δημοσιοποιήσουν προσωπικά δεδομένα".

     

    Η ομοσπονδιακή αστυνομία των Η.Π.Α. δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα και μέχρι τώρα δεν έχουν βρει αποδείξεις ότι ο ίδιος ο Collins δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες και τα video τα οποία υπέκλεψε. Προς το παρόν αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αλλά το πιο πιθανόν είναι να αφεθεί ελεύθερος μετά από φυλάκιση 18 μηνών.

     

    Πηγή : engadget

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.