Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σταματάει η Funai την κατασκευή VHS συστημάτων

    Μπορεί το θέμα να σας φαίνεται από άλλη εποχή, αλλά τα VHS συστήματα κατασκευάζονται ακόμα και σήμερα. Ή έστω κατασκευάζονταν, μιας και η Funai Electric, η τελευταία γνωστή εταιρία που κατασκευάζει VHS, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την κατασκευή τους.

     

    Το VHS άρχισε να χάνει την κυρίαρχη θέση του στην αγορά αναπαραγωγής βίντεο, με την έλευση των DVDs και την διάδοση αυτών μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παρόλα αυτά υπήρχαν ακόμα κάποιες εταιρίες οι οποίες κατασκεύαζαν συστήματα VHS.

     

    VHS-cassette.jpg

     

    Η Funai Electric είναι η τελευταία γνωστή Ιαπωνική εταιρία, η οποία συνέχιζε να κατασκευάζει VHS συστήματα στην Κίνα και να τα πουλάει σε άλλες αγορές, ακόμα και κάτω από την επωνυμία άλλων εταιριών όπως αυτή της Sanyo.  Μάλιστα την προηγούμενη χρονιά κατάφερε να πουλήσει 750.000 συστήματα VHS παγκοσμίως. Πολύς κόσμος, όπως αναφέρεται στο άρθρο, αγοράζει VHS συστήματα για την αναπαραγωγή συλλεκτικών ταινιών, με το VHS να αποτελεί το πιο εξελιγμένο σύστημα αναπαραγωγής βίντεο αναλογικά. Η αύξηση όμως των τιμών σε σπάνια VHS αντίγραφα ταινιών, καθώς και η χαμηλή ποιότητα εικόνας που προσφέρει το VHS(σκεφτείτε 250-400 γραμμές ανάλυσης με αρκετό blur), δεν βοηθάνε στο να διατηρηθεί το ενδιαφέρον για το VHS. Η συνεχιζόμενη μείωση λοιπόν των πωλήσεων, αλλά και η δυσκολία προμήθειας των απαραίτητων εξαρτημάτων, οδήγησαν την εταιρία στο να ανακοινώσει ότι σταματάει την παραγωγή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.