Jump to content

yanni

News Posters
 • Content Count

  41,184
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  152

3 Followers

About yanni

 • Rank
  News Spammer
 • Birthday 12/29/1974

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Αθήνα - Ίλιον
 • Ενδιαφέροντα
  Computers / Maths
 • Επάγγελμα
  Maths

Recent Profile Visitors

23,098 profile views
 1. Από την στιγμή που δεν ξέρουμε το πως τεσταρίστηκε το παραπάνω σύστημα και από την στιγμή που η Intel αυτή την περίοδο έχει ξεσκιστεί στο bullsh!t!ng μέσω merketing, το εν λόγω tigerlake lenovo, θα μπορούσε να είναι μια πλακέτα πάνω σε έναν πάγκο με μια Noctua κολλημένη πάνω στον επεξεργαστή και έναν ανεμιστήρα δωματίου να το χτυπάει από παντού προκειμένου να μένει κολλημένη η βελόνα στην μέγιστη boost συχνότητα.
 2. Οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν κατά την γνώμη μου. Και αυτό επειδή θα υπάρξει επιπλέον πίεση στα χαμηλά από τις APUs και ιδιαίτερα από τις νέες iGPUs της Intel. Ακόμα και αν αυτές δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, θα είναι ίσως αρκετές προκειμένου να πείσουν κάποιους OEM να τις πάρουν πακέτο με τις CPUs και τα chipsets από την Intel, αντί να μπλέκουν ΚΑΙ με την Nvidia. Δεν νομίζω επίσης ότι παίρνει την Nvidia να χαρίζει επιδόσεις. Άλλωστε πολύς κόσμος δεν αναβαθμίζει συχνά, οπότε θα πρέπει να του τα φάει μια φορά αλλά να του τα φάει καλά. Πολύς κόσμος πάλι αρκείται σε επιδόσεις 1660Τι και κάτω(δεν νομίζω να έχει αλλάξει ιδιαίτερα αυτό μέσα σε έναν χρόνο). Αν τους χαρίσει επιδόσεις φέτος, θα τους ξαναδεί πελάτες σε 5 χρόνια. Why NVIDIA Is All Set to Break Out | The Motley Fool Προσωπικά θα περίμενα αυτό το 30%-50% να έρθει με μια αύξηση τιμών της τάξης των 15-20%. Αν π.χ. η 3060 είναι ταχύτερη της 2060 SUPER κατά 40%, πιθανόν θα κοστίζει και 20% παραπάνω, για παράδειγμα. Και για να απαντήσω και στο προφανές ερώτημα, ναι η 3080 Ti μπορεί να έρθει στα $1500. Η AMD αμφιβάλλω να κινηθεί με τρόπο που να υποχρεώσει την Nvidia να ρίξει τιμές. Πασχίζει και αυτή πλέον να βγάλει αυξημένο κέρδος και με την βοήθεια κυρίως του Ryzen να καταστήσει την επωνυμία της συνώνυμο του premium. Εδώ με την 5600XT προτίμησε το μπάχαλο με το firmware από το να κόψει $20.
 3. Ρε συ. εντάξει, ο @Trexx εξηγήθηκε ότι εμφανισιακά δεν θέλει micro ATX οπότε δεν τον απασχολεί αυτό που κριτικάρω εγώ εδώ. Μπορεί να αγνοήσει την πρότασή μου για x570, μιας και προφανώς δεν τον απασχολούν οι επιπλέον PCIe και M.2 και να επιλέξει μια B550 με καλά VRMs. Αλλά τα "Ορίστε;" περιόρισέ τα αν θέλεις, διότι, ούτε όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες απόψεις, ούτε όταν αυτές είναι διαφορετικές από τις δικές σου είναι παράλογες και αδιανόητες. Τώρα το "έχω κράξει και εγώ την AMD" δεν είναι μεταπτυχιακός τίτλος να τον πετάμε ως επιχείρημα. Sorry κιόλας, αλλά δεν πάει έτσι. Οι τιμές ναι, είναι υπερβολικά κοντά σε αυτές των x570, αλλά ρε μαμώτο, τουλάχιστον ας πούλαγαν σε αυτές τις τιμές κανονικές μητρικές. Ρε συ, 4 PCIe, η μία 16άρα KAI μια Μ.2 πάνω σε ένα chipset με 6 PCIe lanes και δεν θα το κράξω; Εσύ ΜΗΝ το κράζεις. Αλλά διαφωνείς στο ότι ο υποψήφιος αγοραστής που ζητάει συμβουλές, θα πρέπει να γνωρίζει; Δεν θα πρέπει να γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των υποδοχών πάνω στην μητρική είναι εξαρχής κομμένες και μάλιστα η μητρική έτσι σχεδιασμένη, ώστε να μην μπορείς να αξιοποιήσεις όλες μαζί;
 4. Ρε συ, ειλικρινά, δεν μπορείς να απαντήσεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ χωρίς να κάνεις σαν να σε τσίμπησε σκορπιός; Τραγικό είναι. Δεν μπορεί να έχω το ΑΜ3+ εδώ με τα 22 PCIe lanes(990X) του και να κάνει παπάδες με αυτά μοιράζοντάς τα όπου και όποτε χρειάζεται με σωστό τρόπο και να μου έρχεται το ΑΜ4 δέκα χρόνια μετά, σε μητρικές διπλάσιας τιμής και να μου λένε "αν συνδέσεις κάτι εκεί θα απενεργοποιηθεί το άλλο, αν συνδέσεις κάτι στο άλλο, το x16 που ήταν εξαρχής x4, θα παίξει ως x1 και άμα μας αρέσει να σου το παρέχουμε και αυτό ως επιλογή" και εγώ να κάθομαι και να δικαιολογώ κιόλας. Τα βλέπαμε σε Intel μητρικές αυτά και γελάγαμε όσοι είχαμε AMD. Θα κάτσουμε να τα δικαιολογούμε τώρα; Γιατί; Επειδή σε σχέση με τις μητρικές με το 450 διπλασίασαν τις τιμές και παρόλα αυτά μου τσιγκουνεύτηκαν στην σχεδίαση και στο μέταλλο στέλνοντας όλα τα PCIe lanes του επεξεργαστή καρφί στην πρώτη PCIe; Από τις 30 μητρικές που βγήκανε, μόνο η Taichi δεν έχει τα slots για μόστρα, με την Aorus Master να είναι ένα επιπλέον παράδειγμα προσπάθειας αξιοποίησης αυτών στον τομέα της αποθήκευσης. Οι άλλες είναι micro ATX μητρικές. Και συγνώμη αλλά για να εξηγούμε γιατί επιμένω, εγώ προσωπικά δεν αλλάζω απόψεις ανάλογα την ομάδα, το κόμμα, την εταιρία. Αυτό που έκραζα εχτές στην πλατφόρμα της Intel, αν το δω σε αυτήν της AMD θα φάει το ίδιο κράξιμο.
 5. Όπως και σχεδόν όλες οι άλλες 550, οι υποδοχές που έχει είναι ημί άχρηστες, καθιστώντας την μια Micro ATX μητρική σε ATX μορφή Το καημένο το chipset έχει 6 PCIe lanes Gen 3.0. Είναι απλά τραγικό. Αν είναι να δώσει λεφτά ας πάει σε 570. Intel αυτή την περίοδο, κάποιος πάει μόνο για ψυχολογικούς λόγους. Νιώθει καλά με Intel, δεν νιώθει καλά με AMD κ.τ.λ. Ακόμα και για παιχνίδια να μιλήσουμε, θα υπάρχει ένας Zen 3 αργότερα που θεωρητικά θα αφήνει πίσω τους Intel, χωρίς να χρειάζεται €200 σύστημα ψύξης και μητρική που να μπορεί να υποστηρίξει τουλάχιστον 250W TDP.
 6. Θέλω να δω benchmarks σε PCs και σε εφαρμογές που τρέχουμε καθημερινά σε αυτά και οι εκδόσεις των εφαρμογών αυτών να είναι οι ίδιες όχι π,χ. desktop vs mobile έκδοση.
 7. Το καλό με την όλη ιστορία είναι ότι θα δούμε ίσως πραγματικά το που βρίσκονται οι ARM επεξεργαστές έναντι των Χ86 σε επιδόσεις. Αν αυτοί υπολείπονται πολύ έναντι των Χ86, οι επαγγελματίες θα παραμείνουν στα Χ86 μοντέλα, με την Apple να έχει στην διάθεση της 1-2 ή και παραπανω επιπλέον χρόνια να δημιουργήσει πιο ισχυρά SOCs και πιο βελτιστοποιημένες εφαρμογές. Αν τα ARM SOCs της Apple αποδειχθούν ιδιαίτερα ισχυρά, τότε θα γίνει το έλα να δεις.
 8. Δεν φτάνουν μόνο τα CUs και η αρχιτεκτονική RDNA. Η AMD πρέπει να αναστήσει και παλιές τεχνολογίες όπως η Hybrid graphics και η sideport memory. Ειδικά στην τελευταία, πόσο δύσκολο θα ήταν να πετάξουν έναν GDDR5 mem controller από κάρτα γραφικών, έστω και με λεπτό data bus και να επιτραπεί με αυτόν τον τρόπο η (προαιρετική) τοποθέτηση μνήμης GDDR5 σε laptops και motherboards για την αύξηση του memory bandwidth? Η Intel αν δεν κάνω λάθος πειραματίζεται με Hybrid graphics, της είναι ακόμα πιο εύκολο από ότι στην AMD να πετάξει και έναν επιπλέον mem controller σε κάποια μοντέλα της για επιπέδου discrete graphics card επιδόσεις από την iGPU.
 9. Την συμφέρει να τον παίζει, διότι αν η RTX 3080 κοστίζει $999, η RX 6700 θα κοστίζει $799, ενώ αν η RTX 3080 κοστίζει $699, η RX 6700 θα κοστίζει $599.
 10. Πως να αξιοποιήστε τα 128 threads του επεξεργαστή σας με απόλυτα δημιουργικό τρόπο https://www.bilibili.com/video/av96396151/
 11. Αν είναι 2-3 φορές ταχύτερη σε raytracing, εκεί θα πατήσει η προώθησή της. Και με το +30% στην κορυφή θα είναι και το DLSS έχουν για να πείσουν ότι είναι πιο γρήγορη από τον ανταγωνισμό, αν τυχόν ο ανταγωνισμός πιάσει επίσης αυτά τα νούμερα.
 12. Δεν θα ήταν άσχημο να βρεθεί πίσω η AMD στα integrated graphics. Το μάθημα που θα λάβουν μπορεί να τους είναι χρήσιμο, ώστε να αποφύγουν άλλες, πολύ πιο σημαντικές μελλοντικές χαζές επιλογές. Ακούς εκεί να μειώσουν τις CUs στους Renoir....
 13. Red Dead Redemption 2 actually performs better on Linux than Windows with AMD Graphics
 14. Σήμερα καθόμουν και σκεφτόμουν ότι ίσως να αφουγκράστηκαν το νομικό τους τμήμα και προκειμένου να αποφύγουν τυχόν νομικά προβλήματα με το "Θα υποστηρίξουμε το ΑΜ4 μέχρι και το 2020" που έλεγαν παλιά, κάθονται και βγάζουν αυτά εδώ τα μοντέλα τώρα, ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι υποστήριξαν την πλατφόρμα ΚΑΙ μέσα στο 2020 και πάνε τους 4000 την 1η Ιανουαρίου 2021, όπως φημολογείται. Όσον αφορά το μπλα μπλα, προσωπικά δεν το θεωρώ το χειρότερό τους. Το χειρότερό τους ήταν όταν έκοβαν ένα 50άρικο από τις 5700 και έλεγαν ότι κορόιδεψαν την Nvidia. Εκεί ήταν το χειρότερό τους.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.