Jump to content

yanni

News Posters
 • Δημοσιευσεις

  39.110
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  148

3 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος yanni

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Αθήνα - Ίλιον
 • Ενδιαφέροντα
  Computers / Maths
 • Επάγγελμα
  Maths

Πρόσφατοι επισκέπτες

19.979 εμφανίσεις προφίλ
 1. yanni

  Οι αγορές μας..!!

  Deep Pockets 24222?
 2. Έχουν site εδώ: Excelvan Τους είχα στείλει παλιά ένα mail αλλά δεν είχαν απαντήσει. Θα ξανά δοκιμάσω. Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει εμπόριο γύρω από φίλτρα για προβολείς, από την στιγμή που μάλλον δεν είναι απίθανο να φας το παραπάνω κιτρίνισμα. Αντίθετα φαίνεται να πουλάνε φίλτρα για smartphones, π.χ., που δεν ξέρω αν είναι τα ίδια.
 3. Thanks. Κάποια στιγμή θα ρωτήσω και αυτούς. το AliExpress πάντως μου είναι παντελώς άγνωστο και αν δεν κάνω λάθος δεν παίζει με PayPal.
 4. Ο Excelvan W1, κράτησε μέχρι τις ζέστες τελικά . Ο προβολές έχει γράψει αρκετές εκατοντάδες ώρες χρήσης απροβλημάτιστα, αλλά μάλλον οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών είχαν τελικά την επίπτωσή τους. Εχτές το βράδυ παρατήρησα ένα ελαφρό κιτρίνισμα στο λευκό φόντο, κατά το boot του προβολέα και όταν τον έλυσα είδα αυτό. Ο προβολέας έχει ανάμεσα στην λάμπα και την LCD οθόνη το παραπάνω φιμέ τζαμάκι το οποίο αν κατάλαβα καλά λέγεται πολωτικό φίλτρο. Το εν λόγω τζαμάκι έχει διαγώνιο 11,2 εκατοστά, κάτι παραπάνω από 4,4 ίντσες. Αναρωτιόμουν αν μπορούμε να βρούμε τέτοια τζαμάκια/φίλτρα σε Ελληνικά μαγαζιά ή κάπου αλλού. eBay που κοίταγα, δεν έβγαλα άκρη.
 5. yanni

  "RTX 20χ0" Turing architecture

  Και ελάχιστα πιο γρήγορες να είναι οι νέες από τις παλιές στην παρουσίασή τους, οι διαφορές θα αυξηθούν μελλοντικά. Έχουν αλλάξει τους stream processors, οπότε optimizations στις Turing πιθανόν δεν θα έχουν την ίδια βελτίωση στις επιδόσεις στις pascal. Όσον αφορά το ray tracing, περιμένω την Nvidia να τα ξανά κάνει sk@t@ όπως και με το PhysX. Αποκλειστικότητες, GameWorks, RayWorks, τραγικές επιδόσεις ή/και τραγικά γραφικά σε AMD ή/και παλαιότερες κάρτες γραφικών. Βλέπουμε στα σημερινά παιχνίδια μια χαρά σκιές και φωτισμούς, αύριο τα παιχνίδια που θα είναι Nvidia sponsored θα έχουν χάλια σκιές και φωτισμούς και θα απαιτούν Turing αρχιτεκτονική κατ' ελάχιστο. Το κακό είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ανταγωνισμός από την AMD, οπότε ίσως αυτή τη φορά να περάσει της Nvidia.
 6. yanni

  "RTX 20χ0" Turing architecture

  Προβλέπονται υπερωρίες αυτό το ΣΚ για τα videocardz/wccftech NordicHardware: NVIDIA GeForce RTX 2080 preorders to go live on Monday | VideoCardz.com EXCLUSIVE: MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING X TRIO pictured - VideoCardz.com NVIDIA TU104 GPU and GeForce RTX 2080 PCB exposed - VideoCardz.com PALIT GeForce RTX 2080 Ti and RTX 2080 GamingPro series unveiled - VideoCardz.com MSI GeForce RTX 2080 Ti and RTX 2080 DUKE pictured - VideoCardz.com NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti features 4352 CUDA cores | VideoCardz.com
 7. Η EVGA ανακοίνωσε μια νέα micro ATX μητρική, η οποία είναι σχεδιασμένη να προσφέρει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, προκειμένου κάποιος να είναι σε θέση να υπερχρονίσει αποτελεσματικά τον Intel Core X επεξεργαστή του. Η EVGA έχει εστιάσει ιδιαίτερα στο θέμα της τροφοδοσίας του επεξεργαστή, με σχεδίαση τροφοδοσίας 14 φάσεων, χοντρή ψύκτρα με ανεμιστήρα για τα VRM, δύο 8 pin EPS υποδοχές τροφοδοσίας, μία επιπλέον 6 pin PCIe υποδοχή τροφοδοσίας και εξωτερικό BCLK. Η νέα αυτή μητρική είναι φέρει την ονομασία EVGA X299 Micro ATX 2 και σύμφωνα με την EVGA είναι η καλύτερη micro ATX με το x299 chipset για υπερχρονισμό. Πέρα από τα hardware χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν πιο πάνω και στοχεύουν στον μέγιστο υπερχρονισμό του επεξεργαστή, η EVGA έχει προσθέσει και χαρακτηριστικά στο BIOS που θα εξυπηρετήσουν αυτούς που ασχολούνται σοβαρά με τον υπερχρονισμό. Υπάρχουν πλήθος επιλογών για χειροκίνητο υπερχρονισμό, αλλά και το EVGA OC Robot το οποίο αναλαμβάνει να υπερχρονίσει αυτόματα το σύστημα. Επιπλέον το BIOS μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω ενός USB stick, ακόμα και χωρίς την παρουσία επεξεργαστή στο socket της μητρικής. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας EVGA X299 Micro ATX 2 Η EVGA X299 Micro ATX 2 είναι άμεσα διαθέσιμη προς 289,99 ευρώ.
 8. yanni

  EVGA X299 Micro ATX 2 specs.png

 9. yanni

  EVGA X299 Micro ATX 2 features.jpg

 10. yanni

  121-SX-E296-KR_XL_7.jpg

 11. yanni

  121-SX-E296-KR_XL_6.jpg

 12. yanni

  121-SX-E296-KR_XL_5.jpg

 13. yanni

  121-SX-E296-KR_XL_4.jpg

 14. yanni

  121-SX-E296-KR_XL_1.jpg

 15. Τα Chromebooks θεωρούνται ως βασικοί ανταγωνιστές των Windows 10, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης. Αν και ξεκίνησαν ως μηχανήματα που απλά έτρεχαν τον Chrome browser και τα web apps για αυτόν, εν συνεχεία εξελίχθηκαν και πλέον μπορούν να τρέξουν και εφαρμογές για Android, ενώ υπάρχει και beta υποστήριξη για Linux. Σύντομα ίσως να μπορούν να τρέξουν και Windows 10. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xda-developers, η Google στοχεύει να προσθέσει ένα ακόμα χαρακτηριστικό στα Chromebooks το οποίο ονομάζει "Campfire". Μέσω του Campfire κάποιος θα έχει την δυνατότητα να εγκαταστήσει τα Windows 10 σε ένα Chromebook και να μπορεί να εναλλάσσει από το ένα λειτουργικό στο άλλο με ένα απλό reboot. Το χαρακτηριστικό αυτό πιθανόν θα ομοιάζει με το, παρόμοιου ονόματος, Boot Camp της Apple, το οποίο επιτρέπει σε χρήστες συστημάτων Mac να τρέχουν και τα Windows στους υπολογιστές τους. Τα Chromebooks είναι σχεδιασμένα να τρέχουν το Chrome OS και διαθέτουν ειδικά πλήκτρα για το εν λόγω λειτουργικό, καθώς και χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία αποτρέπουν την εγκατάσταση άλλου λειτουργικού σε αυτά, αν πρώτα δεν ενεργοποιηθεί η λειτουργία "developer mode". Με το campfire εικάζεται ότι θα μπορεί να εγκατασταθεί Windows 10 σε ένα Chromebook, για dual boot λειτουργία με το Chrome OS, χωρίς να απαιτείται η ενεργοποίηση του developer mode. Δεν είναι γνωστό το αν και πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η λειτουργία καθώς και σε ποια Chromebooks θα είναι διαθέσιμη. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι χρειάζεται τουλάχιστον 40GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου για την εγκατάσταση και του Chrome OS και των Windows 10 στο μηχάνημα. Επιπλέον πιθανόν η δυνατότητα αυτή να περιοριστεί σε Chromebooks που διαθέτουν x86 επεξεργαστές. Αν και η Microsoft έχει δημιουργήσει μια έκδοση των Window 10 για ARM επεξεργαστές, η έκδοση αυτή δεν διατίθεται προς πώληση ώστε κάποιος να μπορεί να την αγοράσει και εν συνεχεία εγκαταστήσει στο Chromebook.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Όροι Χρήσης.