Jump to content

yanni

News Posters
 • Content Count

  41,092
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  152

3 Followers

About yanni

 • Rank
  News Spammer
 • Birthday 12/29/1974

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Αθήνα - Ίλιον
 • Ενδιαφέροντα
  Computers / Maths
 • Επάγγελμα
  Maths

Recent Profile Visitors

22,837 profile views
 1. Πως να αποφύγετέ να κολλήσετε κορονοιό: Να έρθετε σε άμεση και αν είναι δυνατόν βίαιη επαφή με κάποιον που θεωρείτε μολυσμένο με τον ιό. Αν μάλιστα καταφέρετε να τον κάνετε να ματώσει και να γεμίσει το μέρος αίματα, η αποφυγή μεταφοράς του ιού από αυτόν σε εσάς, είναι εξασφαλισμένη.
 2. Το άρθρο είναι εκνευριστικό. Το ExtremeTech μπαίνει χαλαρά σε Black list από εμένα. Ακούς εκεί προσέγγιση του στυλ "Μπράβο στην MathWorks που σαμποτάριζε τους AMD από το 2008"
 3. Από το 11-12 - όταν βγήκε τέλος πάντων, λέω ότι η σειρά Titan της Nvidia βγήκε για να δημιουργήσει νέα, υψηλότερα price points, ώστε μελλοντικά η εταιρία να αποφύγει την ζημιά από τις APUs. Προφανώς η AMD δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να μην ακολουθήσει. Όσον αφορά τις CPUs, η AMD αν βγάλει κάτι εξαιρετικά καλό, θα έχει μια επιπλέον δικαιολογία να μην το πουλάει φτηνά, πέραν του κέρδους. Δεν θα μπορεί να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση. Εδώ τώρα με τους hi end Ryzen δεινοπάθησε. Φαντάσου να αγόραζαν μαζικά από αυτήν οι OEMs.
 4. Τι κατηγορούμε πολλούς εδώ και χρόνια; Ότι θέλουν την AMD να παράγει κάτι πραγματικά καλό σε CPUs και GPUs προκειμένου να αγοράσουν πιο φτηνά προϊόντα από Intel και Nvidia. Οι OEM δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα. Αν η Intel παράξει κάτι αξιοπρεπές στα 7nm, ότι χρήμα θα έχει ρίξει η AMD τα επόμενα δύο χρόνια σε επεξεργαστές, θα αποκτήσει ξαφνικά ημερομηνία λήξης και θα πάει σε μεγάλο βαθμό στα σκουπίδια. Διότι οι OEM θα πάνε ξανά με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή και εμείς θα ξανά γίνουμε θεατές στο ίδιο έργο. Μερικές φτηνιάρικες λύσεις με αμφιλεγόμενες επιλογές στα specs με AMD επεξεργαστές και όλα τα καλά μοντέλα με Intel επεξεργαστές. Ο εφησυχασμός που προτείνεις στο κομμάτι των GPUs, επειδή όλα πλέον θα γράφονται για RDNA2, είναι πολύ απλά ισορροπία πάνω σε τεντωμένο σκοινί χωρίς δίχτυ προστασίας.
 5. yanni

  COVID-19

  Κατ' ελάχιστο η μάσκα σε αποτρέπει από το να φέρνεις το χέρι στο πρόσωπό σου συχνά και να ακουμπάς στόμα και μύτη. Τώρα το "μην φοράτε μάσκα αν δεν έχετε νοσήσει", είναι ξεκάθαρα ηλίθιο όταν ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι πολλοί θα νοσήσουν ελαφριά και θα περάσουν την ασθένεια χωρίς να το καταλάβουν. Οπότε ΚΑΙ αυτοί αν ακολουθήσουν τις οδηγίες, ΔΕΝ θα φοράνε μάσκα, οπότε θα διαδίδουν τον ιό. Πάντως ακόμα και τώρα τα κόμματα απογοητεύουν. Η αριστερά με κάτι Μπαξ Μπάνιδες προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι, μιας και εκεί θα διαβάσεις πράγματα και θαύματα που δεν θα τολμούσαν βουλευτές να πουν στα ίσια και η δεξιά κοιτάει να διαφημίζει τους εφοπλιστές που δώσανε ένα μπουρμπουάρ επιπέδου γκαρσονιού και να καλύπτει τις τράπεζες που εγκληματικά διατηρούν υποστελεχομένα τα υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα ουρές και συνωστισμό. Ευθύνη βέβαια έχει και η ίδια η κυβέρνηση για αυτό, μιας και πήγε και πλήρωσε όλους τους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα την ίδια μέρα. Μυαλό κουκούτσι ή σχεδιασμένο; Αν πάντως σε 15 μέρες όλος αυτός ο κοσμάκης που στήθηκε στις τράπεζες, νοσήσει, θα επιστρατεύσουν εικόνες από την παραλιακή στην Θεσσαλονίκη - που ποιος ξέρει αν θα είναι εικόνες από τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Μαρτίου - για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και βέβαια θα ρίξουν την ευθύνη και σε αυτούς που, αν είναι δυνατόν, δεν κάθισαν στα 75 τους να μάθουν το Android και το iOS.
 6. Δεν είναι θέμα επιλογής απλά, είναι θέμα διαχείρισης του εργατικού δυναμικού και των χρημάτων που υπάρχουν στα ταμεία της εταιρίας, είναι θέμα στρατηγικής. Η Intel έχει πέσει σε τοίχο και κακά τα ψέματα, αν παρουσιάσει κάτι πραγματικά καλό, θα ξανά βάλει τους OEM στο τσεπάκι της εν μια νυκτί. Οπότε οι παρωπίδες δεν είναι καλή ιδέα, άντε νικήσαμε την Intel, εστιάζουμε εκεί και απολαμβάνουμε το αυξημένο prestige από αυτό το γεγονός. Είναι μια καλή συνταγή αυτοκτονίας. Η AMD δεν πρέπει να μείνει πολύ πίσω από την Nvidia. Η Nvidia δεν έχει εργοστασιακό θέμα, μιας και μπορεί να πληρώνει για την καλύτερη μέθοδο κατασκευής οποτεδήποτε και οποιονδήποτε. Και είναι μια εταιρία που και θα σου φτιάξει καλό hardware και θα σου φτιάξει και κορυφαίο software για να το υποστηρίξει. Άλλωστε η Nvidia είναι μια εταιρία software, που απλά σχεδιάζει και το hardware, πάνω στο οποίο θα τρέξει το software αυτό. Η AMD έχει ένα και μόνο πλεονέκτημα έναντι των Intel και Nvidia. Έχει δύο γερά πόδια για να στηρίζεται. Το ένα είναι οι CPUs και το άλλο οι GPUs. Θα ήταν εγκληματικό να παραμελήσει το ένα από τα δύο, μιας και αυτομάτως θα πέσει στα δόντια της άλλης εταιρίας (αν παραμελήσει το GPU κομμάτι, θα την κατασπαράξει μελλοντικά η Intel και αν παραμελήσει το CPU κομμάτι θα την κατασπαράξει η Nvidia). Οφείλει να κρατά δυνατά και τα δύο πόδια και αυτή τη στιγμή είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του GPU κομματιού, διότι μπορεί να βγουν οι Ampere και το RDNA2 να δείχνει ξαφνικά για Bulldozer.
 7. Είναι πολύ νωρίς για DDR5 και PCie 5, οπότε θεωρώ κατά 99% σίγουρο ότι και οι Zen 3 Θα είναι στο ΑΜ4. Εξάλλου δεν φαίνεται να έχουν τρελές διαφορές πέραν της ενοποίησης της cache και άλλων μικρότερων βελτιστοποιήσεων. Δεν χρειάζεται η AMD Να τρέξει πλέον ιδιαίτερα στους επεξεργαστές. Με τους Zen 2 στο desktop και τους renoir στην mobile pλατφόρμα είναι κομπλέ μέχρι και το 2021. Με Zen 3 και τον διάδοχο του Renoir, απλά περιμένει να δει τα 7nm της Intel. Πλέον θεωρώ ότι η εταιρία θα κάνει αυτό που περιμένουμε εδώ και 3-4 χρόνια. Θα στραφεί στο μόνο μέτωπο που δεν έχει ακόμα ρίξει τρελά resources. Τις GPUs.
 8. Ryzen Roundup: A Quick Overview of Ryzen Mobile 4000 Laptops From Acer, ASUS, Dell, & MSI
 9. Αν δεν κάνω λάθος, οι Zen 3, AM4 θα είναι. Μετά αλλάζουμε socket.
 10. The Call of the Wild (2020) - IMDb Ψηφιακά σκυλάκια - η τεχνολογία πλέον λύνει τα χέρια στους δημιουργούς - και γενικά πολύ ευχάριστη ταινία για να περάσει κάποιος την ώρα του.
 11. Ο 4900 είναι full 7nm και νομίζω monolithic. Ο 3700Χ είναι δύο τσιπάκια και το ένα από αυτά στα 12nm.
 12. yanni

  COVID-19

  Λογικά κάπου θα έχει αναφερθεί το site, αλλά σε περίπτωση που δεν.... Coronavirus Update (Live): 780,174 Cases and 37,540 Deaths from COVID-19 Virus Outbreak - Worldometer
 13. Δεν μπορεί να πάει εντελώς κόντρα στην πράσινη, μιας και πολλά Laptops θα παίξουν με Nvidia Max-Q λύσεις. Στο notebookcheck τρώνε κράξιμο για το τεστ τους Asus Zephyrus G14 Ryzen 9 GeForce RTX 2060 Max-Q Laptop Review: Kicking Core i9 to the Curb - NotebookCheck.net Reviews
 14. Εντάξει, με τέτοιο battery life, η AMD πλέον γίνεται η νούμερο ένα επιλογή. Είναι και οι επιδόσεις κορυφή, αλλά κακά τα ψέματα, η Intel ήταν πολύ μπροστά στο battery life και αυτό έπαιζε σημαντικό ρόλο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.