Jump to content

sotiris

Premium Members
 • Content Count

  11,554
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About sotiris

 • Rank
  Spin Manipulator
 • Birthday 09/13/1982

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Copenhagen, Denmark
 • Ενδιαφέροντα
  Υπολογισταί, Αυτοκίνητα, Σπίτια, DIY, Πιάνο
 • Επάγγελμα
  Hyperpolarised Nuclear Magnetic Resonance
 • Steam
  sotirisk82

Recent Profile Visitors

14,120 profile views
 1. sotiris

  COVID-19

  Σε εμάς εδώ η γυναίκα του ... αφεντικού θετική, οπότε περιμένουμε το boss να μας πει τα αποτελέσματά του. Εγώ έκλεισα το τεστάκι μου για Σάββατο... Νομίζω ότι από δω και πέρα θα ειναι διαδικασία ρουτίνας.
 2. Παρέλαβα το μίτο με το ανακατασκευασμένο κιβώτιο εκ ebay, καινούρια ημιαξόνια και ελατήρια. Όλα καλά με τα προηγούμενα προβλήματα που είχα, τώρα έχω το άλλο κοινό πρόβλημα του κιβωτίου, μου πετάει την 3η Να δούμε πώς θα πάει το negotiation με τον ebay seller, αλλά προβλέπεται sequel του "Περί εγγύησης ASUS"
 3. sotiris

  COVID-19

  Κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος προειδοποιεί: 'Η πανδημία τώρα αρχίζει' WWW.NEWS247.GR Για φυσική καταστροφή έκανε λόγο ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν αναφερόμενος στην πανδημία...
 4. Αυτά που μου αρέσουν: Το Τραμ επιστρέφει στο Σύνταγμα, την Τετάρτη το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο WWW.NEWS247.GR Επιστρέφει το τραμ στο Σύνταγμα, ύστερα από δύο χρόνια παύσης. Τετάρτη πρωί προγραμματίζεται το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από την Κασομούλη μέχρι την Λ.Βουλιαγμένης. Γιατί μου αρέσουν? Γιατί δεν έκαναν τίποτα. Δεν διάβασα ούτε για ενίσχυση στις δομές, ούτε τίποτα. Τοποθέτηση αισθητήρων ταλάντωσης (2 χρόνια), και παίρνουμε το ρίσκο. Στη χειρότερη θα πέσει το τραμ στο πρώην ποτάμι, σιγά το θέμα!
 5. sotiris

  COVID-19

  Καλά με 2ο ίδιο κρούσμα σπάνιας πάθησης για μένα την κλαίγαμε την αστρα-ζένεκα και τα διαστημικά λεοφωρεία. Απλός πύραυλος σπούτνικ V και μολύβι στο διάστημα αντί για στυλό
 6. sotiris

  COVID-19

  Στα ενδιαφέροντα νέα που είδα: Cold case - The southern hemisphere skipped flu season in 2020 | Graphic detail | The Economist WWW.ECONOMIST.COM Efforts to stop covid-19 have had at least one welcome side-effect
 7. Δεν είναι πάντα τόσο απλό. Χρειάζεται οργάνωση. Εργάτης χωρίς ΑΦΜ? Στην Αγγλία αυτοί που λες, είναι με ή χωρίς άδεια παραμονής? Έχουν NiNo ή δουλεύουν χωρίς αυτό? Αν δουλεύουν χωρίς NiNo, πόσο νομίζεις θα κρατήσει ανοιχτά το κολαστήριο μέχρι να το ρουφιανέψει το δίπλα κολαστήριο? Η διαφορά οργανωμένης και μη κοινωνίας είναι η ρουφιανιά, με την καλή έννοια.
 8. Εγώ τη μόνη ευθύνη τη δίνω στο κράτος. Αλλά όταν τη δεκαετία του 90, του 2000 και του 2010 η αγορά δούλευε με μαύρα με τους εισαγόμενους εργάτες, σίγουρα τώρα που έρχεται ο λογαριασμός του ασφαλιστικού θα κληθώ να πληρώσω κι εγώ, εκτός από τους εκάστοτε εργολάβους. Το ίδιο και τα ΜΜΜ, όταν στο Ομόνοια - Πατήσια πλέον δεν χωράς να μπεις, σαφώς φταίει το κράτος, αλλά υπάρχει μερίδιο ευθύνης σε όσους αφήνουν ανθρώπους μη καταγεγραμμένους. Δεν μπορεί σε 10 τετραγωνικά να δικαιολογήσεις 10 ΑΦΜ. Στην Ελλάδα δε νομίζω ότι έχει κανείς μη χαρτογραφημένος μετανάστης ΑΦΜ, οπότε δεν τίθεται θέμα. Οργανωμένες χώρες όμως, έχουν κανόνες. Και οι κανόνες πάντα βγαίνουν με βάση την προηγούμενη κακή εμπειρία. Οι χιλιάδες εργάτες είναι προέλευσης EU. Και το αποτέλεσμα το βλέπεις. Brexit. VISA δεν δίνει αβέρτα πάντως, από το 2011 που πήγα εγώ, στα Πανεπιστήμια είχε θέμα με αυστηρούς κανόνες στη βίζα ώστε οι φοιτητές να μη βγαίνουν με δικαίωμα μόνιμης κατοικίας στο UK. Δεν ήταν πάντα έτσι, έχει περάσει από διάφορα μεταναστευτικά κύματα, αλλά πάντα από τις πρώην αποικίες (ή αλλιώς, χώρες του commonwealth).
 9. Μην είσαι τόσο σίγουρος σε αυτό που λες. Η εκροή κεφαλαίων προς τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και των δορυφόρων, δεν είναι αμελητέα. Η απότομη ανάγκη για οικιστική ανάπτυξη π.χ. στην Αθήνα (γιατί που θα στεγαστούν οι φτηνοί εργάτες του 90?), οδήγησε σε ακόμη χειρότερη και άναρχη δόμηση (πήγαινε δες Γέρακα, Παλλήνη κλπ. πώς είναι χτισμένα, το σπίτι βίλα και ο δρόμος μπροστά είναι σοκάκι - αν γεμίσεις με αυτοκίνητα τελείωσες). Και σε ακόμη μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα. Όσο αυτό το καλύπτεις με "ανάπτυξη", όλα καλά. Μετά? Το παράδειγμα με τα λειτουργικά έξοδα δεν στο λέω τυχαία. Στη Δανία, υπάρχουν αρκετά φτηνά (σε σχέση με τα άλλα σπίτια) εξοχικά. Σε αυτά, δεν έχεις δικαίωμα να τα δηλώσεις ως κατοικία το χειμώνα. Γιατί? Για να μην ασχολείται το κράτος να σου φτιάχνει δρόμο, να σου καθαρίζει τα χιόνια, να σου εξασφαλίζει ηλεκτρικό/αέριο κλπ. Στην Ελλάδα, βλέπεις στη Ραφήνα και το Λαύριο αστικά λεοφωρεία. Δηλαδή απαιτεί ο άλλος με ένα απλό εισητήριο, που δίνει ο άλλος για να πάει Ομόνοια - Πατήσια, να κανει το Ραφήνα - Παλλήνη. Και φυσικά μειώνει και το διαθέσιμο αριθμό ΜΜΜ στο κέντρο της Αθήνας. Ένα από τα προβλήματα της νοοτροπίας ΠΑΣΟΚ, είναι η νοοτροπία του ψευδούς σοσιαλισμού. Ο ψευδής σοσιαλισμός είναι ότι η Μύκονος πληρώνει φτηνό ρεύμα στην πλάτη των πολλών. Θα μου πεις τι σχέση έχει η Μύκονος με το μεταναστευτικό. Καμία, αλλά όταν κάνεις το λογαριασμό (στη Βουλή τον λένε προϋπολογισμό) και φτάνεις να δίνεις εθνική σύνταξη 350 και 380 ευρώ, ο μέσος πολίτης θα έπρεπε να σε κυνηγά με το δίκανο. Η κατ'εξοχήν χώρα που κάνει cherry picking μεταναστών και δέχεται μόνο την αφρόκρεμα είναι η χώρα που έχει το NHS Οπότε το ατόπημα που κάνεις είναι ότι η Αγγλία, που μια χαρά βασίζεται στους μετανάστες, δεν κάνει τη διαλογή. Δεν χαρίζει τη VISA δεξιά κι αριστερά. Και βάζει σε κίνδυνο ακόμη και μεγάλο μέρος της οικονομίας της, για να προσατευθεί από αθρόα εισροή μη διαλεγμένων μεταναστών. Οι μετανάστες που μένουν στην Ελλάδα αντίθετα, τουλάχιστον από τη νέα γενιά μετά του 2010, δεν μπορείς εύκολα να τους χαρακτηρίσεις αφρόκρεμα. Δεν νομίζω ότι Πακιστανός Ιατρός θα φύγει από το Πακιστάν να έρθει στο ΕΣΥ. Μάλλον θα κοιτάξει να πάει στο NHS.
 10. Βλέπετε το δέντρο (Ορμπάν και ο κάθε χιτλερίσκος) και χάνετε το δάσος (μεταναστευτικό). Το ελεεινό ποιόν του εκάστοτε ανθρώπου, δεν αποτελεί κριτήριο ορθότητας των λεγόμενών του. Ο συγκεκριμένος ας πούμε φαίνεται ελεεινός. Σάλος από ακραία, ρατσιστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης WWW.NEWS247.GR Rατσιστική και ταυτόχρονα υβριστική ανάρτηση για τους πρόσφυγες της Μόριας αναπαρήγαγε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης... Αυτό που λέει (ότι δεν είναι δυνατόν να επιτίθονται οι "κατατρεγμένοι" στην πυροσβεστική και να προκαλούν φθορές) όχι. Και η παραφιλολογία που κάνει τις συγκρίσιες Πρόσφυγες Μόριας = Πρόσφυγες από καταστροφή στη Σμύρνη (Γκαίμπελς τον έλεγαν αυτόν που έκανε τέτοιες αναλογίες? από τον Μπογιόπουλο το είδα, πολύ συμπαθής, αλλά κάνει τέτοια ατοπήματα), επίσης είναι λανθασμένη (κατά τη δική μου ταπεινή άποψη πάντα). Είναι ιστορικά λάθος να συγκρίνεται η σφαγή στο λιμάνι της Σμύρνης στον Ελληνικό πληθυσμό της Μικράς Ασίας με το παρέχω φουσκωτά με μηχανή σε μεταναστο-πρόσφυγες αντί αντιτίμου για να μπούνε στην Ευρώπη. Είναι εξ' αρχής λάθος το να έρχονται μετανάστες με αυτό τον τρόπο (υπάρχει η διαδικασία με την αίτηση για VISA), και ακόμη μεγαλύτερο λάθος οι πρόσφυγες (αντί να τους αφήνει η Μέρκελ να θαλασσοπνίγονται, ας πάει να τους πάρει από τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και στη ζωή Τουρκία).
 11. 10 χρόνια και 6 μήνες μετά τη δημιουργία του παρόντος θέματος, η Ε.Ε. ΣΥΖΗΤΑ την αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου. Βλέποντας ποιοι αντιδρούν (Γερμανία, Αυστρία κλπ.) βλέπουμε και ποιοι δημιούργησαν το πρόβλημα στην Ελλάδα και ποιος έψαχνε φτηνούς γκασταρμπάιτερ, αλλά και ποιος απέφευγε να αναλάβει τις ευθύνες του για την υποστήριξη των χωρών - πηγών των μεταναστευτικών ροών ώστε να μη δημιουργείται ένα αέναο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη (και προς της χώρες πρώτης διαλογής, και ουχί πρώτης υποδοχής, που πιέζονται ασύμμετρα για το καλό των υπολοίπων).
 12. Είναι η ιδέα μου ή κάθε μέρα ακούγεται στην Ελλάδα κι από 1-2 σοβαρά τροχαία? https://www.newsit.gr/ellada/troxaio-sok-ix-kai-leoforeiou-stin-agia-marina-enas-xaropaleyei-enas-sovara-traymatias/3105417/ Επίσης το τελευταίο τρίμηνο έχω διαβάσει και δει βίντεο με 2 να πηγαίνουν ανάποδα στην Εθνική. Παρενέργεια του covid?
 13. Στο σκανδιναβικό σοβιέτ έχει σίγουρα, και μάλιστα ετήσια. 10 ευρώ περίπου το χρόνο για να έχεις δικαίωμα να έχεις μισθοδοσία.
 14. Δεν ζορίζεις τόσο τον κινητήρα έτσι, όσο τη μετάδοση, την οποία τη δουλεύεις "αντίστροφα". Απλά επειδή δεν έχει φορτίο, είναι αμελητέα η φθορά. Δηλαδή για να καταλάβεις, στο δικό μου κιβώτιο που είναι χτυπημένο το ρουλεμάν 3ης 4ης, με το που πατάς γκάζι (και περνάει φορτίο) το ακούς, με το που αφήνεις σταματάει. Οπότε και φθαρμένο που είναι, χωρίς φορτίο δεν το ακούς. Αντίστοιχα και στον κινητήρα, ούτως ή άλλως θα δούλευε ρελαντί. Το να δουλεύει στις 1500 αντί στις 900 δεν έχει πρακτική διαφορά. Αυτό που ίσως φθείρεις είναι ο συμπλέκτης
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.