Jump to content



IRQ πρόβλημμα σε shuttle


morph

Recommended Posts

Μερικές φορές στο shuttle, όταν κάνει εκκίνηση μου βγάζει μπλέ οθόνη με το μύνημα

IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

technical

STOP: 0x0000000A (0xFFFFFFE8, 0x00000002, 0x00000001, 0x805189c0

από τι μπορεί να είναι αυτό?

Στην αρχή νόμιζα οτι είναι το netmod, αλλά πολλές φορές το κάνει και χωρίς να είναι το netmod συνδεδεμένο.

Νομίζω οτι το κάνει αν έχω σβήσει το ΠΣ με hibernation, μετά το σβήσω με κανονικό shut down. αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό. Απλώς δεν έχω παρατηρήσει για να πώ με σιγουριά οτι τοκάνει μόνο MONO μετά από hibernation.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Voudas

κι εμένα το νέτμοντ μου το προκαλούσε (usb)... το συνέδεσα στην σειριακή και ησύχασα...

μήπως είναι κάποια άλλη usb συσκευή?

Αλλη usb δεν υπάρχει επάνω, μπορεί να είναι τα drivers tou netmod? Αλλα IRQ problem?!?

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα μου βάζεις! πώς γίνεται αυτό? δηλ. Αν αλλάξω τι θα αλλάξω ώστε να μην κρασάρει μετά τελείως. Ισως αν λυθεί το πρόβλημμα με τα backup να το κάνω, γιατί αλλοιώς... θα ποστάρω κάποια άλλη στιγμή το τι ρυθμίσεις IRQ έχει για να μου δώσετε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Τώρα δυστυχώς είναι αργά για τέτοια... thanX

Link to comment
Share on other sites

Στο Device manager, αν κανεις διπλο κλικ σου βγαζει μια καρτελα με ρυθμισεις των hardware. Εκει μποριες να αλλάξεις τα IRQ. Δεν σου εγγυώμαι οτι θα δουλέψει. Μπορει και να κρασαρει εντελώς ! Δεν το εχω δοκιμάσει-Ουτε ακούσει. Μια ιδέα ριχνω.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν αλλάζουν με τίποτα τα IRQ στα WinXP (ειδικά αν χρησιμοποιείς APIC δηλαδή Uniprocessor Protocol). Συνήθως το IRQ not less stop error προκαλείται από αστάθεια στο σύστημα αλλά και από drivers. Aν σου βγάζει συγκεκριμένο sys κάθε φορά είναι drivers (κάνε search το sys και δεξί click->About να δεις περί τίνος πρόκειται. Aν σου βγάζει απλώς τις διευθύνσεις της μνήμης τότε μάλλον οι μνήμες σου δεν είναι σταθερές, συμβατές ή λάθος ρυθμισμένες στο BIOS. Checkάρε τες με το memtestx86 1.15 να δεις τι παίζει.

Μπορεί επίσης να είναι λόγω επεξεργαστή.( ειδικά αν συμβαίνει σε κατάσταση full load) θερμοκρασία, Vcore-αστάθεια, oc)

το sharing ενός IRQ από πολλές συσκευές αν και δεν είναι επιθυμητό είναι απολύτως συμβατό και υποστηρίζεται από τα WINXP. Λίγες συσκευές P&P θέλουν αποκλειστικό IRQ πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Μου βγάζει διευθύνσεις μόνο και συμβαίνει όταν το σύστημα bootarei. (Το Hibernation που λέω πατπάνω δεν πάιζει ρόλο!)

Για μνήμες έχω τις Kingston KVR400X64c3A/512 (2 απ' αυτές) σε ένα πίνακα συμβατότητας στη σελίδα της shuttle δεν συμπεριλάμβανε αυτό το μοντέλο. Μπορεί να φταίει ασυμβατότητα μητρικής με μνήμη?

Link to comment
Share on other sites

Οι Κingstone συνήθως δεν έχουν προβλήματα συμβατότητας με τα moboς ακόμα και αν δεν αναφέρονται στο compatibility list της mobo. Δοκίμασε να αναβαθμίσεις το BIOS στην τελευταία έκδοση της μητρικής σου και chekάρε τες με το memtestx86 για πιθανή ασυμβατότητα.

Link to comment
Share on other sites

άρα μάλλον η CPU στην κάνει την δουλειά. ίσως επειδή είναι καλοκαίρι σου ανεβάζει θερμοκρασίες. Δώσε λίγο vcore και δε τι κάνει. Τρέξε και κανένα 3dmark01 σε loopες να δεις τι γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Ωχ, λες; αλλά να αναιβάζει θερμοκρασίες πριν ακόμη bootarei? το πρόβλημα το βγάζει μόλις τον ανοίξω.

Θα μπορούσε να φταιει ελλατωματική CPU? δηλ τα pins π.χ. αν ήταν (που ήταν) ενα στραβό? Αλλά από Ιανουάριο που το 'χω τώρα μου το έβγαλε αυτό το πρόβλημα. Συνήθως ήταν το netmod που κάποια στιγμή έβγαζε μπλε οθόνη όταν ΄ήμουν στο ιντερνετ. ελεγε ομως

nMUSB.sys οπότε ξέραμε οτι ήταν driver.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά συνέβη το εξής παράξενο. Αλλαξα θέσει στο ΠΣ πάνω στο γραφείο εδώ κ 1 εβδομάδα και το πρόβλημμα δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής.

Πρίν, το είχα σχεδόν πάνω από το UPS (1m περίπου) Το μόνο που άλλαξε. Οι συδέσεις κλπ είναι ίδιες. :rolleyes::blink:

Ε δε πάμε καλα :boxed:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.