Jump to content

Να βαλω αλλα 4 gb η οχι?

Recommended Posts

Καλημερα παιδια. Εχω ενα pc με την asus p7p55d_e evo και 4 gb corsair xms 1600 mhz c9 1.65 v.

οταν το ειχα παρει (2 χρονια σχεδον) οι μνημες ηταν πανακριβες(120 ευρα). Τωρα ειναι στα 25-30 ευρα τα 4 ghz ( οι ιδιες ακριβως). Σκεφτομαι λοιπον να προσθεσω αλλα 4 gb. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να βαλω ακριβως τις ιδιες η οποιες να ναι στα 1600. Οι καινουργιες ειναι βλεπω στα 1.5 v. Τι γινεται τωρα? (θα προσθεσω αμεσα και εναν ssd). Αν τις βαλω πρεπει να κανω και καμια ρυθμιση? (bios κτλ...)Τα φωτα σας παρακαλω.

ναι εχω προσθεσει και εγω αλλα 2 ντιμακια xms χωρις προβλημα επσης πριν απο αυτες ειχα βαλει κατι adata μνημες 1333 μαζι με τις xms παλι χωρις προβλημα και τα επαιξα ολα μαζι στα 1450 ρευματα και timings παντα τα βαζω με το χερι αναλογα τον κατασκευαστη

επισης υπαρχει περιπτωση να παιξουν ολες οι μνημες στα 1.5 volt δοκιμες θελει εγω τις παιζω στα 1866 με 1.65v επισης να σου πω οτι default η cpu ο imc επαιξε με default ρευμα τα 4 ντιμακια αλλα απο τα 3.8 και πανω στον ι7 860 μου ηθελε o imc 1.35 v απο 1.15 που ειταν αλλιως χτυπουσε μπλε οθονες με το linx 0.64 προφανως ζοριζεται ο controller με 4 ντιμακια με μαμα ρευμα

εχουμε και την ιδια cpu...να σου πω οτι ολα αυτα που μου λες ειναι ακαταλαβιστικα για μενα.!! σχετικα με ρυθμισεις timings ρευματα κτλ.(ειμαι ασχετος!) περνω τα ντιμακια τα βαζω και δεν ασχολουμε με τιποτα? αυτο ειναι το θεμα...αν ειναι να κανω ριθμισεις την εβαψα...δεν ξερω τιποτα.!!! ευχαριστω για την αμεση απαντηση φιλε.:)

σιγα μην ανεβασουν οι του πλαισιου τις μνημες εδω δεν ξερουν να κανουν αυτα που τους λες εσυ θα ανεβασουν απο μονοι τους τις μνημες?να ειμαστε κ λογικοι μην ειμαστε κ πλεονεκτες!!μπες βιος κ βρες αυτο http://www.techreaction.net/wp-content/uploads/2010/07/BLOGbios31.png

το pc το ειχα παρει απο plaisio οποτε δεν νομιζω να μην τις εχουν ανεβασει...λες?:getlost: πως θα τσεκαρω να δω που παιζουν?

γιατι ειναι ακαταλαβιστηκα τα ρευματα και τα timings αναλογα τον κατασκευαστη?

μεσα στο βιος εχει ρυθμιση για συχνοτητα των μνημων επισης εχει ρυθμιση για ρευμα για τις μνημες και για timmings πχ 1.65 ρευμα η 9-9-9-24 timinigs εχει το auto και ο θεος βοηθος η ρυθμιση με το χερι για σιγουρια δες και το manual της μητρικης αλλα υπαρχουν και στο νετ πληροφοριες για ρυθμισεις κλπ

με το cpu-z βλεπεις στην ενοτητα memory που τρεχουν οι μνημες οι 1600 αρες θα λεει 800 ΕΙΝΑΙ Χ2 = 1600

οι 1333αρες ΕΙΝΑΙ 666Χ 2=1333

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

το pc το ειχα παρει απο plaisio οποτε δεν νομιζω να μην τις εχουν ανεβασει...λες?:getlost: πως θα τσεκαρω να δω που παιζουν?

σιγουρα δεν τις έχουν ανεβάσει. μπες στο bios (πατάς power και οταν ξεκινάει ο υπολογιστης πατας το del 3-4 φορες μέχρι να δεις το bios).

dram freq...802.5 / fsb:dram 2:12/9 9 9 24/88/command rate 1t

ενταξει εισαι στα 1600 τρεχουν παρε τωρα αλλα 2 ντιμακια που θες στα 4 γιγα με 9αρια timings [9-9-9-24] και πανε στα 8 γιγα συνολο οπως εγω η πουλα αυτα που εχεις και παρε 2 Χ 4 γιγα

ενταξει θα βαλω αλλα 4gb... τι πρεπει να κανω ομως αφου τα εγκαταστησω? θελει καμια ρυθμιση το συστημα? ευχαριστω για τις απαντησεις.

παιδια πηρα σημερα τις μνημες. 2 επι 2 gb. τις ιδιες που εχει το συστημα. τις βαζω και δεν κανω τιποτα αλλο? καμια ρυθμιση bios κτλ..??

dude καλοφόρετες βάλτες πάνω μην το σκέφτεσε . αν, που δεν νομίζω, προκύψει πρόβλημα τότε να μπεις στο bios και εδώ είμαστε για βοήθεια.:T:

αν θες να τεσταρεις για σταθερότητα κατέβασε αυτό MemTest for Windows Download Page. Ανάλογα με πόσους πυρήνες έχει το cpu σου θα ανοίξεις παράλληλα τόσες φορές το προγραμμα. δλδ για 4 πυρήνες θα έχεις 4 παράθυρα με αυτό. Βάλε από 1500μβ στο καθένα και άσε να τα πάνε ως το 300%. Μην βάλεις 2000mb γιατί δεν θα μείνει μνήμη για τα windows! :hang3:

ευχαριστω tisp. :) θα τις βαλω αλλα δεν ξερω ποτε θα βρω χρονο(το κουτι για να βγει απο εκει που ειναι θα πρεπει να κανω πολυ αγωνα!). θα ενημερωσω παντως γιατι θα χρειαστω βοηθεια σιγουρα !!! θα φυγω και για μια εβδομαδα...θα δω και το προγραμματακι που μου λες. thanks.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.