Jump to content

K8n neo4 Platinum Προβλημα

panagiwths

Recommended Posts

Γεια χαρα παιδια

αντιμετωπιζω ενα προβλημα με μια παλια μητρικη που εχω.Η μητρικη ειναι http://www.msi.com/product/mb/K8N-Neo4-Platinum--PCB-1-0-.html.

Λοιπον καθε φορα που ανοιγω τον υπολογιστη μου λεει CMOS checksum errors.

και μου αδειαζει οτι καινουργια μπαταρια μητρικης βαζω.Επισης χανονται και οι ρυθμισεις του bioς λογικο!

Υπαρχει τροπος να λυθει ή οχι?Εχω κοιταξει εξονιχιστικα σε ολα τα σημεια της μητρικης για τυχον καμενα στοιχεια.

Με την ιδια μητρικη εχω προβλημα και γω αλλα διαφορετικο, δε μπουταρει καν.

Γενικα ειναι παλια ομως και αισθανομαι οτι εφτασε στο τελος της.

Μπορεις βεβαια να τσεκαρεις για βραχυκυκλωματα δεξια αριστερα, να ξεκαθαρισεις καλωδια, εμενα απο μαμα θυμαμαι ηταν μακαροναδα.

Δοκιμασε να βγαλεις απο το bios τα error checking που μπορει να εχει.

Με μνημες επισης μου κανε κουλά. Με 512 ξεκιναγε, με 1 οχι,με 1μιση ξεκιναγε με 2 οχι.

Ειχε θεμα το dual channel ειτε το απενεργοποιουσα ειτε οχι...

Με την ιδια μητρικη εχω προβλημα και γω αλλα διαφορετικο, δε μπουταρει καν.

Γενικα ειναι παλια ομως και αισθανομαι οτι εφτασε στο τελος της.

Μπορεις βεβαια να τσεκαρεις για βραχυκυκλωματα δεξια αριστερα, να ξεκαθαρισεις καλωδια, εμενα απο μαμα θυμαμαι ηταν μακαροναδα.

Δοκιμασε να βγαλεις απο το bios τα error checking που μπορει να εχει.

Με μνημες επισης μου κανε κουλά. Με 512 ξεκιναγε, με 1 οχι,με 1μιση ξεκιναγε με 2 οχι.

Ειχε θεμα το dual channel ειτε το απενεργοποιουσα ειτε οχι...

τι εννοεις να βγαλω απο το bios τα error checking που μπορει να εχει?Πως γινεται ?

Το πισι λειτοργει και απλα σου βγαζει αυτο το error καθε φορα ;

Μεσα απο τις επιλογες του bios πατωντας delete πχ στην εκκινηση μπορεις να βρεις καποιες επιλογες.

Ψαξε και γενικα γκουγκλ θα δεις οτι παιζει προβλημα με τη μητρικη αυτη. Και γενικα τα κ8.

Το πισι λειτοργει και απλα σου βγαζει αυτο το error καθε φορα ;

Μεσα απο τις επιλογες του bios πατωντας delete πχ στην εκκινηση μπορεις να βρεις καποιες επιλογες.

Ψαξε και γενικα γκουγκλ θα δεις οτι παιζει προβλημα με τη μητρικη αυτη. Και γενικα τα κ8.

βγαζει αυτο το ερρορ καθε φορα που τελειωνει η μπαταρια της μητρικης και δεν μπουταρει μεχρι να την αντικαταστησω...αλλα και παλι μετα απο 2-3 μερες θα τελειωσει και αυτη που εβαλα...τι παιζει με αυτο θελω να ξεερω...

έχω μια παραπλήσια Neo4-FI ή κάτι τέτοιο, με παρόμοια "κουλή" συμπεριφορά, δεν αδειάζει την μπαταρία μεν, αλλά συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κιόλας... μόλις κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού, χάνει όλες τις ρυθμίσεις.... νόμιζα ότι ήταν της συγκεκριμένης, αλλά βλέπω είναι γενικότερο τελικά...

έχω μια παραπλήσια Neo4-FI ή κάτι τέτοιο, με παρόμοια "κουλή" συμπεριφορά, δεν αδειάζει την μπαταρία μεν, αλλά συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κιόλας... μόλις κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού, χάνει όλες τις ρυθμίσεις.... νόμιζα ότι ήταν της συγκεκριμένης, αλλά βλέπω είναι γενικότερο τελικά...

μπορουμε να κανουμε κατι ωστε να μην χανει τις ρυθμισεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.