Jump to content

Προβλημα με την καρτα γραφικών και HDMI ήχο

Recommended Posts

Χαιρετώ όλη την παρέα του φόρουμ με το πρώτο μου ποστ. ελπίζω να μου είναι και τυχερό.

εδω και πολύ καιρό έβλεπα ταινίες μέσω του υπολογιστή στην τηλεόραση. ήχος εικόνα στην τηλεόραση, όλα κανονικά

τις προάλλες άλλαξα πρωτεύον δίσκο. πάλι τα 7 ουλτιμ8 έβαλα. επίσης, αλλαξα και case.

από τότε έχω εικόνα, αλλά όχι ήχο στην τηλεόραση. οι drivers είναι ενημερωμένοι όλοι, από τα win update αλλά και μανουαλ εγώ έβαλα τα τελευταία της nvidia. επίσης, τον ήχο στο hdmi το βάζω από πινακας ελέγχου/ήχος, και από τη nvidia φαίνεται να λεει αναλυση χχχχ/χχχ ήχος ενεργοποιημένος. το καλώδιο είναι οκ, το τσέκαρα δουλεύει. ξέρει κανείς τι γίνεται γιατί έχω σκάσει με αυτήν την υπόθεση.

σόρι αν δεν τα λέω καλά , 1ο ποστ είναι:) ευχαριστώ για την ενδεχόμενη βοήθειά σας

πρώτο ποστ και ξέχασα τα πιο σημαντικά

Mobo:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01324212&lc=en&cc=ca&dlc=en&product=3691066

GPU: twintech nvidia geforce 250gts 1 gb

Καλωσήρθες.:)

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στα κομμάτια που συνδυάζουν hardware software σχετικά με το hdmi δε βλέπω το λόγο να χάλασε ξαφνικά.

αν δηλαδή με το νέο στήσιμο έχει μείνει σταθερή η μητρική, η κάρτα γραφικών και ο τρόπος σύνδεσης τότε ο μόνος λόγος να μην παίρνεις ήχο είναι κάποια ρύθμιση στις ιδιότητες του ήχου.

θα σου πρότεινα να τα πάρεις από την αρχή βήμα βήμα ξεκινώντας από την απενεργοποίηση της onboard κάρτας ήχου στη μητρική (άρα και τον εξόδων της) ωστέ να επικεντρωθείς στο κομμάτι NVIDIA HDMI with HDCP.

επίσης σιγουρέψου οτι με την αλλαγή κουτιού δεν κουνήθηκε εσωτερικά στην κάρτα γραφικών το καλωδιάκι που μεταφέρει ήχο (αν το έχει σε ξεχωριστό header φυσικά)

για οποιαδήποτε αλλαγή σε driver και software καλό είναι να κάνεις προηγουμένως απεγκατάσταση σε safe mode και επανεκκίνηση το σύστημα κάθε φορά που θα ζητηθεί.

αυτά προς το παρόν και εδώ είμαστε :hi:

το έκανα και αυτό. αλλά δεν κατάφερα κατι

είπες HDCP. λοιπόν υπάρχει το εξής παράδοξο. στο πινακας ελέγχου/ήχος/realtek hdmi audio λέει ότι δεν υποστηρίζεται το hdcp.

στο performance της nvidia, στο view hdcp status λέει your graphics card and display are hdcp capable. ανάμεσα τους είναι μια γραμμή, με ένα λουκετάκι πάνω.

δεν ξέρω πριν πως ήταν αυτό όταν δούλευε, απλά μου έκανε εντύπωση τώρα που δε δουλεύει και το ανέφερες.

δεν έκανα καμία απέγκατάσταση σε safe mode, γιατί απλά σε ένα άδειο δίσκο πέρασα τα windows.

δίπλα στο ρολόι όλα στον ήχο φαίνεται λες και παίζει κανονικά ο ήχος, μόνο που δεν ακούγεται τπτ. υπάρχει κάποιο τεστ πρόγραμμα να κάνω ώστε να δω αν κατι τρέχει στο hardware? αν και δεν νομίζω, φαντάζομαι θα το βρισκε ότι κατι δε δουλεύει κανονικά. την gpu την έχω σε pci x16 + σύνδεση με spdif cable από gpu -> mobo.

επίσης δε δουλεύει ούτε αν μπουτάρω από τον "παλιο" δίσκο, τον οποίο δεν τον φορμαρα ακόμα.:wall::wall:

ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.