Jump to content

Low GPU usage

Recommended Posts

Ρε παιδια γιατι καποια καταραμενα παιχνιδια δεν μπορουν να κανουν πανο απο 50% gpu usage με αποτελεσμα τα μονιμα χαμηλα FPS?

Ειναι θεμα drivers,ειναι θεμα bottleneck απο καπιο hardware που δεν μπορει να ανταπεξελθει και "κοβει",ή ειναι σαπια η μηχανη γραφικων των συγκεκριμενων παιχνιδιων και δεν υπαρχει ελπιδα για καλυτερο gpu usage?

WoW-AION-Lineage2-TERA

Σε αυτα τα παιχνιδια εχω low gpu usage.

Μαλιστα μολις επαιξα TERA Online σε εναν russian/korean server και απογοητευτηκα τελειως...25%-45% gpu usage μονο και FPS 25-30!

Αυτη ειναι η σουπερ ντουπερ unreal engine 3???

Τι να πω...ελεος!

Οταν σηκωθει ο server του TERA Online ξανα θα ποσταρω και screenshot για να δεις για τι χαλια μιλαμε!

Μόνο απο wow ξέρω οπότε μόνο με αυτο θα ασχολιθω.

1. Πόσα ms έχεις

2. Σε πιο μέρος του azeroth έχεις low gpu+ λιγότερα απο 60fps

3. Έχεις πειράζει το config του;

4. Σύστημα υποθέτω αυτο της υπογραφής.

5. Έχει πειράξει απο το πανελ τους VGA drivers;

6. Μιλάμε πάντα για official servers ετσιιιιι...

7. Fullscreen η windowed;

Αυτά για αρχή :p

Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk

Στο wow μετραει περισσοτερο ο επεξεργαστής παρα η καρτα να ξερεις

Σωστός εκει που είναι πολλής κόσμος και είναι σε εξέλιξη πολλά spells θέλει CPU με @@ και οχι @@ cpu, άλλα αν είναι μόνος του στην εξοχή και έχει 20 fps με 10% gpu load, τότε κατι πάει πολύ στραβά!

Σωστός εκει που είναι πολλής κόσμος και είναι σε εξέλιξη πολλά spells θέλει CPU με @@ και οχι @@ cpu, άλλα αν είναι μόνος του στην εξοχή και έχει 20 fps με 10% gpu load, τότε κατι πάει πολύ στραβά!

Αυτο ειναι πιο συγκεκριμενα το προβλημα και οχι οπως το εγραψα εγω γιατι με αυτο που εγραψες με εκανες να το καταλαβω.:)

Frost σε ολα τα mmorpg οταν εχεις κοντα σου πολλα npc ή και σε καποια συγκεκριμενα spotακια κανουν drop τα FPS και το gpu usage.

Αυτο που οφειλετε?

Μου φενετε περιεργο,ακομα και εαν η cpu τερματιζει,το GPU usage γιατι πεφτει?

Εδω εχω ανεβασει μερικα screenshots απο το TERA Online το οποιο συμπεριφερετε οπως ακριβως και το WoW-AION-L2 κ.τ.λ.

Με απλά λόγια, αν τερματίζει το cpu σου δεν μπορεί να ταΐσει την κάρτα οπότε αυτή τεμπελιάζει (νηστικό αρκούδι δεν χορεύει!).

Αυτό συμβαίνει τόσο στα mmo αλλά και σε άλλα online games όπου το cpu έχει να κάνει περισσότερα πράγματα απ ότι θα έκανε αν έπαιζες single, κάνοντας έτσι την ανάγκη για βαρβάτο cpu επιτακτική.

Σαν λύση:

- ανέβασε στα 4ghz+ το cpu, θα δεις διαφορές.

- άλλαξε cpu!

- ΗΤ off ίσως να βοηθήσει αν το game δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί όλα τα threads

- Βοηθάει αρκετά και η σύνδεση ώστε να γίνεται απροβλημάτιστα ο συγχρονισμός του client με τον server.

- ανάλογα το game μπορείς να κάνεις κάποιες εξτρά ρυθμίσεις για να βοηθήσεις την κατάσταση είτε μειώνοντας τον φόρτο ή να αλλάξει η διαχείριση ώστε να ξεζουμίζετε η απόδοση πιο σωστά.

Συμβουλές συγκεκριμένες μόνο για το wow μπορώ να σου δώσω, λογικά αν ρίξεις μια ματιά στα forum του κάθε παιχνιδιού όλο και θα βρεις κάποιους που έχουν ασχοληθεί και έχουν βρει τρόπους να βελτιώσουν την κατάσταση.

Εμένα μου μυρίζει κάτι σε λάθος καθάρισμα/πέρασμα των GPU drivers. Ψάξτο λίγο καλύτερα αυτό το θέμα. Δεν νομίζω να φταίει ο 920, ήμαρτον αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Όσον αναφορά το WoW δοκίμασε και την 64bit client version http://www.thelab.gr/1063193436-post3861.html , όπως είπε ο FrOsT.

Δεν νομιζω οτι γω να ευθυνεται ο 920

μια χαρα δυνατος επεξεργαστης ειναι

περασε τους τελευταιους drivers της 580

κανε και ενα κλοκαρισμα στα 4 ghz τον 920

και πιστευω δεν θα εχεις θεμα

παιδια κοιταξα με την cpu τι γινετε και ειδα οτι οταν ειμαι μεσα σε villages με npc's τριγυρο μου ο ενας core δουλευει στα τερματα και ο αλλος δουλευει σχεδον στα τερματα.

τα υπολοιπα cores δουλευουν χαμηλα.

Αυτο σημαινει οτι το παιχνιδι χρισιμοποιει 2 cores με αποτελεσμα να μην αξιοποιειτε η cpu ως quad core και θελει 2 cores πολυ δυνατα?

Σκεφτηκα να κανω disable to hyperthreading και ψαχνω να βρω αν το TERA χρισιμοποιει physx για να το βαλω να το κανει η καρτα και οχι η cpu αλλα δεν βρισκω πουθενα αν το χρισιμοποιει!

Επισης ισως να τρωω και bottleneck λογω gpu γιατι βλεπω οτι σε spots οπου ειμαι μονος μου τα 60 FPS τα κραταει οριακα. δηλ. εχω και μερικα spikes drop απο τα 60 FPS στα 50-55.

Μαλλον το hardware μου ειναι οριακο και ως cpu και ως gpu για το TERA.

Στο WoW δεν εχω προβληματα σοβαρα,παρα μονο αυξημενο lag και χαμηλα (30-40) FPS στην orgrimar.

Επισης ρε παιδια οσον αναφορα τους σκληρους δισκους ποσο bottleneck μπορει να τρωω με τους γερους που εχω σε RAID0?

παιδια κοιταξα με την cpu τι γινετε και ειδα οτι οταν ειμαι μεσα σε villages με npc's τριγυρο μου ο ενας core δουλευει στα τερματα και ο αλλος δουλευει σχεδον στα τερματα.

τα υπολοιπα cores δουλευουν χαμηλα.

Αυτο σημαινει οτι το παιχνιδι χρισιμοποιει 2 cores με αποτελεσμα να μην αξιοποιειτε η cpu ως quad core και θελει 2 cores πολυ δυνατα?

Σκεφτηκα να κανω disable to hyperthreading και ψαχνω να βρω αν το TERA χρισιμοποιει physx για να το βαλω να το κανει η καρτα και οχι η cpu αλλα δεν βρισκω πουθενα αν το χρισιμοποιει!

Επισης ισως να τρωω και bottleneck λογω gpu γιατι βλεπω οτι σε spots οπου ειμαι μονος μου τα 60 FPS τα κραταει οριακα. δηλ. εχω και μερικα spikes drop απο τα 60 FPS στα 50-55.

Μαλλον το hardware μου ειναι οριακο και ως cpu και ως gpu για το TERA.

Στο WoW δεν εχω προβληματα σοβαρα,παρα μονο αυξημενο lag και χαμηλα (30-40) FPS στην orgrimar.

Επισης ρε παιδια οσον αναφορα τους σκληρους δισκους ποσο bottleneck μπορει να τρωω με τους γερους που εχω σε RAID0?

Οταν λες οριακο τι εννοεις ? παντως εισαι πολυ πανω απο τα min req που θελει το game

The recommended system requirements:

• CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ or Intel Core2 Duo E6750 2.66G

• RAM: 2 GB or greater

• GPU: AMD Radeon HD 3870 or Geforce 8800GT

• HDD: 30 GB of hard drive space

• DirectX: DirectX 9.0c

• Optical Drive: DVD-ROM Drive

• Internet Connection

Δοκιμασε απεγκατασταση driver μπες safe mode τρεξε driver sweeper και μετα περνα τους τελευταιους

Με τι setting παιζεις και σε τη αναλυση ?

Ανέβασε τον CPU στα 4Ghz και αν δεν δείς διαφορές τότε θα πρέπει να πάς είτε σε πιο δυνατό i7, είτε να αλλάξεις πλατφόρμα και να πας σε i5 2500:T:

Ανέβασε τον CPU στα 4Ghz και αν δεν δείς διαφορές τότε θα πρέπει να πάς είτε σε πιο δυνατό i7, είτε να αλλάξεις πλατφόρμα και να πας σε i5 2500:T:

Ρε παιδια θα τρελαθουμε ο 920 δεν φτανει ? ειπαμε μην τα ισοπαιδονουμε ολα

Ρε παιδια θα τρελαθουμε ο 920 δεν φτανει ? ειπαμε μην τα ισοπαιδονουμε ολα

Φίλε μου απο όσους γνωστούς έχω με τον 920 κι έχουν απο GTX 570 και άνω, αν δεν τον πάνε στα 4Ghz σε τέτοια βαριά παιχνίδια που ζητούν επεξεργαστική ισχύ, άσπρη μέρα δεν βλέπουν...

Για να καταλάβεις με τον Q6600 μου τον χτυπάω στα ίσα τον 920 με 3.6Ghz.

Aς τον πάει στα 4Ghz πρώτα και θα δεί...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.