stavros957 Posted March 3, 2012 #1 Share Posted March 3, 2012 Έχω ένα παλιο pc και προχθές σταμάτησε να δουλεύει, η μητρική δεν κάνει post ούτε μπιπ μόνο γυρνά ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή. Τα δοκίμασα όλα, έβγαλα όλα τα περιφερειακά, σκληρό δίσκο, αλλαξα vga, μπαταρία, τον επεξεργαστή τον έβγαλα και τον ξανάβαλα, έβαλα διαδιχικά μια-μια τις μνήμες αλλά τίποτα. Η μητρική φαίνεται καθαρή δεν είδα πυκνωτή σκασμένο. Μέτρησα τις τάσεις στις εξόδους του τροφοδοτικού και το 20πινο και το 4πινο και δείχνουν όλες 4,82 volt, εκτος απο μια υποδοχή του 20πινου που δείνει 0,04 volt χωρίς να είναι κουμπωμένο πάνω στην μητρική. Όταν το συνδέω με την μητρική μου δίνει το κίτρινο καλώδιο 11,28 volt, το πορτοκαλί 3,20 volt το κόκκινο 4,98 volt, το μπλέ -11,28 volt κσι το πράσινο 0,0 volt ( γείωση το μαύρο). Είναι μήπως αυτή η αιτία που δεν κάνει post η μητρική ή καήκε η μητρική ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Posted March 3, 2012 #2 Share Posted March 3, 2012 Βραχυκυκλωσε με εναν συνδετηρα η καλωδιο τελος παντων το τροφοδοτικο,απο το 24πινο της μητρικης το πρασινο με ενα διπλανο μαυρο και βαλε μπροστα το τροφοδοτικο εξω απο το κουτι και τοτε μετρα τασεις.για την 3.3 το μαυρο σε ενα μαυρο και το κοκκινο του πολυμετρου σε ενα πορτοκαλι του 24πινου της μητρικης.για την 5.0v το μαυρο σε μαυρο του Molex και το κοκκινο σε κοκκινο του molex.για την 12αρα το μαυρο σε μαυρο του molex και το κοκκινο στο κιτρινο του Molex.ετσι οπως τα λες,το τροφοδοτικο δειχνει να δουλευει οκ εκτος και εαν δεν καταλαβα εγω καλα.αν και τα 11.28 που δινει ειναι λιγα.μπορει εκει να ειναι το προβλημα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.