Jump to content



Και άλλος για οθονη ωρέ!...


Dante80

Recommended Posts

Χαιρετίζω την παρέα...^^

Στον πατσά. Έχω δύο οθόνες στον H/Y και τελευταία βρέθηκα εμπρός στο παρακάτω πρόβλημα.

1. Philips 244E2SB 24"

Αγορασμένη προ διετίας, κυρίως για καμιά ταινιούλα. Τίμια για την τιμή της (τότε) αλλά πλέον μου έχει σπάσει τα νεύρα (αλλάζοντας θέση στην οθόνη πατιούνται τα κουμπιά αφής, προβλήματα με το smartcontrol κτλ κτλ).

2. ΕΙΖΟ S1911

Αγορασμένη προ τετραετίας (νομίζω). Κυρίως για photoshop. Καταπληκτική για την εποχή της, και ακόμα είμαι χαρούμενος μιας και δεν μου έχει κάνει κιχ...

Λέω να τις στείλω και τις δύο για απόσυρση (ή έστω την philips) και να προχωρήσω σε αγορά καινούριας οθόνης. Δυστυχώς όμως εδώ και καιρό δεν έχω ιδέα τι παίζει στην αγορά, οπότε πρέπει να μαζέψω γνώμες.

Απαιτήσεις

Καλή απόδοση στο CS σε απόδοση χρωμάτων για εκτύπωση, και με δυνατότητα να την καλιμπράρω (στο περίπου, I know) χωρίς μηχανάκι.

Μέγεθος 24''+

Ανάλυση ει δυνατόν 16:10 ή 4:3 (το 16:9 είναι καλό για ταινίες, αλλά από την χρήση που έχω κάνει ήδη σε 1920Χ1080 βλέπω πως πάσχει σε browsing και επιφάνεια εργασίας στο photoshop).

Λογικά, όχι TN panel, καθώς όταν πρέπει να βάλω καμιά ταινία αλλάζει πολύ η θέση θέασης και θέλει αναπροσαρμογή.

Χρήση

30% browsing

25% CS3 (το ξέρω, πρέπει να του κάνω αναβάθμιση)

20% excel (Τ_Τ)

15% ταινίες

10% gaming

Κόστος

Σχετικά αδιάφορο, λόγω του είδους της αναβάθμισης όπως και του γεγονότος πως την θέλω για χρόνια. Σίγουρα πάντως 1000αρα δεν σκάω, παρά μόνο σε εξαιρετική περίπτωση (και πάλι χλωμο).

Ερωτήσεις.

α) Μήπως πρέπει να το τρενάρω για κανένα νέο μοντέλο ή τεχνολογία που βγαίνει τώρα; (είπαμε, δεν ξέρω πλέον τι παίζει στην αγορά).

β) Στις 27'' η ανάλυση 2560 x 1440 τι dot pitch έχει; Θα την θεωρούσαμε προτιμότερη για τις ιντσες από την κλασσική 1920Χ1080;

γ) Αν τις απαιτήσεις τις καλύπτει οθόνη που δεν υπάρχει Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, αξίζει να την σκεφτούμε, ή το disadvantage σε εγγύηση και μεταφορικά / κίνδυνος ζημιάς είναι σημαντικό;

Κάθε πρόταση ή συμβουλή πολύτιμη, και κάθε πρόταση ή συμβουλή εκ πείρας πολυτιμότερη.

Χαιρετούρες...C:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες. Τελικά άρπαξα μια U2412M (η τιμή ήταν πολύ καλή για να την αφήσω) και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Υπάρχει λίγο led white bleed στην κάτω άκρη αλλά μόλις που φαίνεται, και αυτό σε συνθήκες υψηλού φωτισμού στο περιβάλλον.

Πρέπει να την καλιμπράρω τώρα σιγά σιγά, αλλά δεν έχω μηχάνημα οπότε θα πάρει λίγο χρόνο. Αν κάποιος φίλος την έχει και μπορεί να μου αναφέρει τα settings, θα ήμουν ευγνώμων. Μετά από ένα review που διάβασα στο TFT central την έχω με τα εξής:

brightness 50%

contrast 75%

preset standard

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.