Jump to content



Πρόβλημα:WEP και ασφάλεια δικτύου...


Jerry007

Recommended Posts

Πήγα και πήρα σήμερα ένα Netgear WN2000RPT. Ταλαιπωρήθηκα κανένα τρίωρο να το βάλω μέχρι που στο τέλος κατάλαβα ότι δεν δουλεύει λόγω ασυμβατότητας (ενώ λέει ότι είναι συμβατό με WPA/WPA2) και αναγκάστηκα να γυρίσω την ασφάλεια του Wi-Fi του Sagem Fast 2444 σε WEP. Κάτι το οποίο δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς το WEP είναι ευάλωτο...

Και ερωτώ τώρα εγώ, υπάρχει τρόπος να ασφαλιστώ από ενδεχόμενη επίθεση; Καθώς σε αυτό το section υπάρχει και αναλυτικό How-To: Cracking WEP.

Το μόνο θετικό της όλης υπόθεσης είναι οτι στην περιοχή που μένω τα πιο κοντινά σπίτια είναι συγγενών και ενός γείτονα, και ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού δεν είναι στην εμβέλεια του router. Οπότε μόνος τρόπος στην περίπτωση που έπιανε κάποιος σήμα θα ήταν να έχει παρκάρει μέσα στο γκαράζ με ένα laptop και να σπάει κωδικούς :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ότι είπε ο φράγμας. Απλά να προσθέσω, άμα έχεις smartphone, απλά κάνε μία βόλτα έξω και έλεγξε άμα πιάνεις σήμα κοντά στα γειτονικά σου σπίτια.

Υπάρχουν layers ασφάλειας που μπορείς να βάλεις (mac filter/μη κάνεις broadcast SSID κτλ) αλλά μερικές φορές δημιουργούν προβλήματα ή/κ κάποιος που γνωρίζει μπορεί να τα παρακαμψει.

Link to comment
Share on other sites

Βγήκα με το κινητό και έκανα μια βόλτα όπως είπες. Δεν υπάρχει σημείο έξω από την μάντρα του σπιτιού που να το καλύπτει είτε το Router, είτε το Repeater. Μονάχα κάποια σημεία που πιθανόν και ο θείος μου να βλέπει το Wi-Fi (φαντάσου να με hackάρει ο θείος :hehe:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.