Jump to content



Αντικειμενοστρέφεια?


theoamd

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω κάποιο tutorial για δημιουργία συστήματος κράτησης αεροπορικών θέσεων σε αντικειμενοστρεφή γλώσσα? :baby:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέροντα όσα παρέθεσες, αλλά έχω ολοκληρώσει το στάδιο ανάλυσης απαιτήσεων.

Μιλούσα για κώδικα πιο πολύ(καθώς είναι το πρώτο μου -σε τέτοια έκταση- πρόγραμμα σε αντικειμενοστρεφή)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα το κάνεις σε όποια γλώσσα; Δε γνωρίζεις/προτιμάς κάποια;

Άποψή μου πάντως, αν δε γνωρίζεις καλά μια γλώσσα, δύσκολα θα φέρεις εις πέρας ένα τέτοιο project. Αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο της εργασίας μου και μετά από 15+ χρόνια εμπειρίας, ακόμα έχουμε δυσκολίες γιατί είναι δεκάδες οι αστάθμητοι παράγοντες.

Οι πιό δημοφιλείς είναι η Java και οι VB.Net ή C# που είναι σχεδόν ίδιες.

Από πολλούς θεωρείται αντικειμενοστρεφής και η php, αλλά είναι scripting language. Το ίδιο και η Ruby.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω C++, αλλά εκτιμώ όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να διεκπαιρεώσω με σχετική ευκολία έναν τέτοιο κώδικα.

Έχω υλοποιήσει διαγράμμα περιπτώσεων χρήσης,δραστηριότητας και ακολουθίας, αλλά σας παραθέτω αυτό των κλάσεων, το οποίο πιστεύω είναι το λιγότερο σωστό.

post-4476-1416076121,1005_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμώ ότι γνωρίζω καλύτερα C, όμως η υλοποίηση σε C++ θα είναι πιο ακριβής σύμφωνα και με τα διαγράμματα και με το είδος της εφαρμογής.

Τι προτείνεις?

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει ρόλο τι θα προτείνω εγώ. Το project είναι Πανεπιστημιακής φύσης ή για λογαριασμό εταιρίας; Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να δεις που θα φιλοξενηθεί η εφαρμογή για να αποφασίσεις που και πως θα το δουλέψεις.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Αφού παίζεις σε Windows (?), μπορείς να κατεβάσεις το Visual Studio Express που είναι δωρεάν, αν χρησιμοποιείς μόνο μια γλώσσα.

Μετά, θα βρεις μέσα από αυτό, αρκετά tutorials για να μάθεις καλύτερα τη γλώσσα. Ανοίγοντάς το έχει το Start Page, που θα σε οδηγήσει σε άρθρα, videos κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προτείνω Eclipse από IDE με API για C, C++ ή/και java αν θες (πχ εγω δουλευω και τα 3). By far πιο user friendly απο το visual studio.

Επίσης η C είναι γλώσσα δομημένου προγραμματισμού. Για αντικειμενοστραφή προγραμματισμό java ή C++ (με έμφαση στο 2ο αν και η java είναι πιο εύκολη).

Αν ξέρεις C, δεν είναι τπτ να μάθεις C++. Όπως είπε και ο Στρουστραπ, "C++ is C with classes" :p

Link to comment
Share on other sites

devcpp my ass

Η εφαρμογη που θελεις να κανεις μιας και δεν ειναι performance critical, θα σου προτεινα να την υλοποιησεις με java στο eclipse ή και C#.

Μπορεις να δεις και python αλλα καλυτερα σε java

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, σκεφτόμουν πολύ σοβαρά για C, αλλά είναι σαν να βγάζω άκυρη όλη τη δουλειά μου πάνω στην ανάλυση απιτήσεων, οπότε πρέπει σίγουρα να κινηθούμε αντικειμενοστρεφώς και συγκεκριμένα πιστεύω Java όπως λες(εκτιμώ ότι είναι κάπως ευκολότερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες αντικειμενοστρεφείς)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.