Jump to content



Καλύτερη σύνδεση PC > Home Cinema και TV > Home Cinema?


jpavly

Recommended Posts

Στο σαλόνι έχουμε τα εξής:

1) Sony Bravia (KDL-40W5500)

2) Samsung Home Cinema (HTD-C550)

3) HTPC με μητρική MSI G41TM-E43

Αυτή τη στιγμή έχω συνδέσει:

Την τηλεόραση με το PC:

- Εικόνα με D-Sub

PC με Home Cinema

- Ήχος με 3.5mm Jack σε 2xRCA

Τηλεόραση με Home Cinema:

- HDMI

Μέχρι στιγμής ήμουν μια χαρά, αλλά μου την έδωσε να ακούω την TV από το Home Cinema. Πέραν τούτου, σκέφτομαι μήπως να αλλάξω το Audio out του PC από καρφί 3.5mm σε κάτι ανώτερο για καλύτερο ήχο στις ταινίες μέσω Home Cinema για να εκμεταλλευτώ το 5.1.

Λύσεις που έχω δει:

- Σύνδεση ως έχει και να συνδέσω TV <Optical-Out> Home Cinema και τέλος. Δεν θα κερδίσω κάτι από το PC όμως.

- Σύνδεση PC <HDMI> TV και Optical out στο Home Cinema. Παραμένει το Home Cinema <HDMI> TV

- Σύνδεση PC <DSUB> TV, PC <SPDIF> Home Cinema. Παραμένει το Home Cinema <HDMI> TV

Το Home Cinema <HDMI> TV παραμένει όπως κι αν έχει γιατί η Bravia κάνει Sync μέσω HDMI με το Samsung και δεν χρειάζομαι δεύτερο χειριστήριο. Θα μου άρεσε όμως να έκανε Sync και ενώ έχω συνδεδεμένο το PC για το Volume Up/Down.

Στην τρίτη περίπτωση, η μητρική μου έχει SPDIF pins, αλλά ποτέ, μα ποτέ δεν τα έχω χρησιμοποιήσει σε κανενός το μηχάνημα.

Λογικά πρέπει να πάρω ένα Bracket, να κάνει το 3-Pin SPDIF-Out. Μετά όμως, το Home Cinema λέει Optical In και έχει το τραπέζιο σχήμα. Συνεργάζονται αυτά τα δύο; Έχει διαφορά το SPDIF από το 3.5mm? Που θα βρω τέτοιο bracket εύκολα (ebay θα κάνει καμιά βδομάδα, ενδεχομένως να έχω πετάξει 700 τέτοια στη ζωή μου.)

Bonus ερώτηση:

- Το HDMI από το Home Cinema στην τηλεόραση, είναι μόνο Home Cinema-Out ή κάνει και In ταυτόχρονα; (δεν νομίζω Τάκη)

Για πείτε :)

Link to comment
Share on other sites

Το λοιπόν. Το SPDIF έχει 2 τρόπους σύνδεσεις, coaxial (RCA) και optical (το τραπεζοειδή). O adaptor που θα βάλεις θα έχει και τα 2. Αυτό π.χ:

spdif-7246.jpg

Άμα τυχών βρεθείς κοντά στα Σπάτα καμιά μέρα, έλα να στο δώσω, αν και είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος πιο κοντά σου θα έχει ένα περίσσιο. Είναι στην μπίχλα βέβαια αλλά δε το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου.

Οπότε δε θα έχεις πρόβλημα να συνδέσεις το pc=>ενισχυτή. Τώρα για τα χειριστήρια, δεν έχω ιδέα. Δεν ήξερα καν ότι μπορείς να ελέγξεις το volume του HT από το χειριστήριο της tv :p. Προφανώς η καλύτερη λύση είναι κάποιο harmony, και μπορείς να ελέγχεις και τα 3 από το ίδιο χειριστήριο χωρίς προβλήματα, αλλά όσο να'ναι είναι έξοδο.

EDIT: Δες και πώς είναι το optical out χωρίς το καπάκι, για να βεβαιωθείς ότι είναι ίδιο με του HT σου.

spdif2-7247.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παρε μια καλη καρτα ηχου για το HTPC (πηρα 2ο χερι X-Fi με το εξ. πανελ) κ βγαλε ηχο απο εκει προς το home cinema. HDMI μενεισ οπως εισαι.

Εγω ειδα μεγαλη διαφορα με την ον μποαρντ και ενα πι-σι-αι μπρακετ που πηρα.

Link to comment
Share on other sites

Θα αλλάζει το budget έτσι όμως. :p

Δεν θέλω να πάρω κάρτα ήχου τώρα, ας κάνω τη δουλειά μου μόνο καλωδιακά.

Ψήνομαι να κάνω και την εξής σύνδεση:

PC <HDMI> TV <Optical> Home Cinema μπας και έχω το volume control μόνο από το remote της τηλεόρασης.

Link to comment
Share on other sites

σε συνέχεια της προσωπικής μας επικοινωνίας

βλέπωντας το manual της μητρικής σου στην σελίδα 17 του pdf πας στο JSP1, παρνεις τα pins 2 SPDIF + 3 GROUND και τα συνδέεις με το θυληκό RCA το οποίο θα το στερεώσεις σε ένα κενό backplate το οποίο και θα τρυπήσεις με τρυπάνι...κατόπιν μετά το καλώδιο θα το συνδέσεις με το home cinema το οποίο παρεπιπτόντως δεν είδα αν έχει είσοδο για ηλεκτρικό spdif και έχει μόνο για οπτική...

δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις την αντίστοιχη μόντα που αναφέρω παραπάνω με οπτικό γιατί δεν ξέρω αν πουλιούνται στην αγορά ή μπορεί και να βρεις από μια χαλασμένη μητρική ή οτιδήποτε...στην περίπτωση αυτή τo οπτικό θα έχει 3 pins...Το VCC του JSP1 είναι για να δίνει τάση στο led το οποίο θα στέλνει το σήμα στην οπτική...

edit: εκτός εάν εχει η τηλεόραση σου ή οποία μετά θα στείλε τον ήχο στο home cinema με οπτικό οπότε είσαι ΟΚ...

Link to comment
Share on other sites

Είναι ωραία η λύση σου, αλλά με το RCA δεν είναι μετά δώρον άδωρον; Θα επωφεληθώ καλύτερης ποιότητας ή θα είναι το ίδιο με το καρφί-2πλό RCA?

Link to comment
Share on other sites

Είναι ωραία η λύση σου, αλλά με το RCA δεν είναι μετά δώρον άδωρον; Θα επωφεληθώ καλύτερης ποιότητας ή θα είναι το ίδιο με το καρφί-2πλό RCA?

όχι το RCA μεταφέρει ψηφιακά τον ήχο...ή θα έχεις ήχο ή δεν θα έχεις...H ποιότητα θα είναι ολόιδια με το οπτικό... (Εκτός και εάν χρησιμοποιήσεις σκουριασμένο καλώδιο αλλά λέμε τώρα).. σου λέω το είχα κάνει εγώ στο παλιό pc κομπλαδούρα έπαιζε...

edit: για να το καταλάβεις η διαφορά πια είναι; ότι στο RCA ο binary κώδικας που θα σταλεί στην τηλεόραση θα είναι ηλεκτρικός ενώ με το οπτικό ο ίδιος κώδικας θα μεταφερθεί με το φως...το ίδιο και το αυτό είναι... ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλό μου ακούγεται, θα μπορούσα να κόψω ένα 2-pin καλώδιο από διακόπτη power ή reset και να το περάσω σε ένα RCA θυληκό.

Παραμένει ένα προβληματάκι πάλι όμως, σε τι βύσμα θα καταλήγει το καλώδιο που θα βάλω στο RCA μετά; Στο Home Cinema έχει υποδοχή για L/R RCA, και μετά πάει στο οπτικό..

Link to comment
Share on other sites

όπως το λέει ο [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]...

από ότι είδα στην σελίδα 35 του manual της τηλεόρασης to hdmi in βρίσκεται στο dsub δίπλα με ένα καρφί 3.5mm... οπότε το RCA που σου λέω αλλάζει σε θυληκό jack 3.5mm το οποίο θα στερεώσεις στο backplate του κουτιού (πουλιόνται πανφθηνα σε μαγαζιά ηλεκτρονικών) κατόπιν θα το συνδέσεις εκεί με ένα αρσενικο/αρσενικό mono cable...

η άλλη λύση είναι με RCA αλλά θα πρέπει να βάλεις αντάπτορα 3.5mm to RCA... στο καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις... δεν σε μπέρδεψα ελπίζω;

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω η λυση του @tavliban δεν θα πιασει, γιατι δεν εχει coaxial input συμφωνα με το site

H καλυτερη λυση ειναι ενα λαμακι pci με spdif (η toslink) --οπτικο--> Home cinema --HDMI--> TV

αυτό το είδα... αλλά νομίζω ότι άμα το συνδέσει εκεί που λέω μετά η τηλεόραση θα το στείλει στο samsung χωρίς πρόβλημα... it is worth a try πιστεύω... έστω και πρόχειρα να δει ότι δουλεύει...

Link to comment
Share on other sites

Δεν με μπέρδεψες, αλλά θέλω να συνδέσω το PC στο Home Cinema, αλλάζοντας το 3.5mm Jack-2xRCA σε κάτι καλύτερο, για ποιοτικότερο ήχο.

Εσύ προτείνεις να περάσω τον ήχο μέσω jack στην τηλεόραση κι από κει μετά με optical στο home cinema? Δεν θα έχω απώλειες έτσι;

Link to comment
Share on other sites

όχι απώλειες δεν θα έχεις καθότι digital σήμα...το θέμα είναι η τηλεόρασή σου να κάνει passthrough το σήμα που παίρνει από το pc στο samsung... αλλιώς η πιο κομψή λύση είναι αυτό που λέει ο [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION]

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, θα δω τι θα κάνω, ευχαριστώ :)

Το καρφί περνάει ψηφιακό δηλαδή; Οπότε, κάνω ένα bracket με θυληκό jack, ενώνω την TV με jack καλώδιο και μετά τηλεόραση με Home Cinema με την οπτική.

Link to comment
Share on other sites

Το καρφί περνάει ψηφιακό δηλαδή;

yes dude!!! :T: αρκεί να είναι mono (όχι στέρεο) η διαφορά φαίνεται εδώ

mono

http://www.electron-stores.gr/catalog/images/CABLE-408-1,5.jpg

stereo

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Pof52q6IL._AA300_.jpg

Οπότε, κάνω ένα bracket με θυληκό jack, ενώνω την TV με jack καλώδιο και μετά τηλεόραση με Home Cinema με την οπτική.

yes!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.