Jump to content



μοίρασμα ιντερνετ με netfaster


sofix

Recommended Posts

στο γραφειο στο παν/μιο ο τεχνικος μου έβαλε ενα πριζακι με 2 καλώδια lan και μου έδωσε και 4 ip

μια για το σταθερό pc που θα συνδεθει με ethernet και 2 ακομα αν θέλω να βαλω ένα ρουτερακι wifi και να δώσω ιντερνετ σε μέχρι 2 συσκευες ασύρματα.. και μια εξτρα για μελοντικό σταθερο pc.

μετα εφυγε και με παρατησε..

εχω ενα netfaster και το έφερα γραφειο, του έδωσα την ip που έιχα για το ένα σταθερο,με σκοπό απο το μπριζακι αυτο να δωσω ιντερνετ στο ρουτερ κ απο εκει να παρω με wifi στα λαπτοπ,κινητα κτλ..

στα settings του netfaster στο tab "LAN"

εδωσα την μια ip στο ρουτερ,DHCP Server enable και απο κατω στο IP pool εδωσα τις 2 ip που προοριζονται για τις συσκευες wifi

μπαινω κανονικα με wifi,αλλα δεν εχω ιντερνετ,μονο δικτυο..προφανως τα εχω κανει σαλατα...

τι ρυθμισεις χρειαζονται για να δωσω μέσω netfaster απο το μπριζακι wifi internet και να βγαινουν μονο οι 2 ip που μου έδωσε..

γιατι φαγωθηκε να μου δωσει 4 ip?δεν μπορω να δωσω στο γραφειο wifi σε οσες συσκευες θελω και να φαίνονται εξω οτι περνανε όλες απο 1 ip?

Link to comment
Share on other sites

netfaster setup---system-DNS και εχω βαλει κανονικα dns..

αν απενεργοποιησω το dhcp (αρα και τις επιλογες pool για τις ip) και δωσω στο κινητο την ip,συνδεεται κανονικα.αλλα θελω να παιρνει αυτοματα απο το pool και οχι να βαζω manual καθε φορα ip σε καθε νεα συσκευη..

εχει καπου άλλου ρυθμισεις dns ξεχωριστα για wifi,περα απο οτι εγραψα πιο πανω?

Link to comment
Share on other sites

κοιτα μηπως to dhcp ειναι ρυθμησμενο στο modem να δινει ip πχ "192.168.1.2-192.168.1.254" και η ip του δικτυου του γραφειου ειναι διαφορετικη.Βαλε πρωτα απολα στο modem τη σωστη ip απο το gateway που εχετε στο δικτυο και μετα στα settings του dhcp βαλε να δινει ip βασιμενες σε αυτη που σου εχει δωσει το μαστορι :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς στο ΤΕΙ έτσι κάναμε και μετά επειδή θέλανε κάτι παρόμοιο μας αγγαρεύανε και πηγαίναμε και τα φτιάχναμε:hehe:

εγώ τι θα έκανα

θα έβαζα μια διεύθυνση σε μια πόρτα του router και στο wifi θα έπαιζα με άλλο vlan (πλασματικές διευθύνσεις π.χ. 192.168.0.0/255.255.255.0)ούτως ώστε να μπορέσεις στο wifi να έχεις όσες συσκευές θες

απλώς δεν ξέρω αν σε βολέψει το netfaster βέβαια

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.