Jump to content



cloning σε παλιό και νέο υπολογιστή


johnyb98

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Δύο συστήματα:ένα περίπου οκτώ ετών και το δεύτερο δύο ετών.

Δύο sata δίσκοι.

Και οι δύο δίσκοι φαίνονται και στα δύο BIOS. Στο καινούριο σύστημα, είτε με Norton ghost είτε με HDClone, το ghost δε γίνεται με τίποτα. Στο norton αναγνωρίζει μόνο τον ένα δίσκο και φυσικά αναφέρει ότι δε μπορεί να γίνει clone.

Το HDClone αναγνωρίζει και τους δύο, ρυθμίζω, αλλά μόλις ξεκινάω τη διαδικασία μετράει συνέχεια error sectors του source disk. Κάτι που δεν ίσχύει. Ο δίσκος είναι υγιέστατος !!

Αντίθετα, όταν βάζω τους δίσκους στο παλιό pc, δε χρειάστηκε να δοκιμάσω και norton και hd clone. Πολύ απλά, ξεκίνησα το hdclone και η αντιγραφή των δίσκων έγινε σε 10' (μόνο 20GB data).

Χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο BIOS του καινούριου pc για να μπορέσω να κάνω και κει το clone? Ή είναι κάτι άλλο; Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Link to comment
Share on other sites

sorry guys, αλλά μάλλον κάτι μπέρδεψα. Τελικά, ο source disk έχει bad sectors. Έτσι έβγαλε και το διαγνωστικό short test της Seagate (Maxtor HDD).

Πριν λίγο ξεκίνησα και το long test. Το μήνυμα του short test αναφέρει να τρέξεις το long test διότι υπάρχει περίπτωση να διορθώσει τα σφάλματα, και να μη χρειαστεί αντικατάσταση ο δίσκος.

α. Δίσκος εκτός εγγύησης.

β. Ό,τι αρχεία χρειάζομαι τα έχω πάρει backup.

γ. Έβαλα για 5 λεπτά μόνο τον προβληματικό δίσκο σαν δεύτερο στον υπολογιστή με το HDD Sentinel, που δείχνει στο systray θερμοκρασίες δίσκων, και έδειξε σε κόκκινο τη θερμοκρασία του ελαττωματικού Maxtor σε 51 βαθμούς. Δεν το έχω ξαναδεί. Μέσα σε 5 μόνο λεπτά, ανέβασε τόσο μεγάλη θερμοκρασία !!! Ο δίσκος είναι άστα να πάνε...

δ. Πώς θα καταλάβω ότι το long test έχει διορθώσει πλήρως τα σφάλματα και ο δίσκος μπορεί να χρησιμοποιηθείς με ασφάλεια 100%;

Τί έχετε να συστήσετε για την περίπτωσή μου;

157hz4w.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.