Jump to content

TwinMos 400@420

Recommended Posts

Έχω 2 Χ 256 twinmoss και τα πήγα μέχρι 420 Mhz και 2,5-3-3-7 με 2,9 V σε Abit NF7-S.

SiSoftware Sandra Standard Burn in Memory 200 φορές

Τελειώνει με επιτυχία τα 3DMark2001 SE και PCMark2002 από 50 περίπου φορές.

To Super PI 1Μ σε 50 sec ( κρατάω χαμηλά ακόμα την CPU ).

Σε Prime95 περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά χωρίς λάθη.

Windows memory Test 2 ώρες χωρίς λάθη.

Το πρόβλημα είναι στο memtest v1.20 και στο Burn in test Pro.

Τo memtest βγάζει λάθη όταν επιλέξω το All test και συγκεκριμένα στο test #8 περίπου 30 λάθη και στο tets#12 από 1 έως 5 λάθη. Τα standar test ( 1- 6 ) τα περνάει 3 pass χωρίς λάθη.

Στο burn in test pro βγάζει πάντα λάθος ότι συχνότητα ή timming και να βάλω. Δοκίμασα και 333 mhz και 3-4-4-9. Το λάθος που βγάζει είναι πάντα το ίδιο : "Insufficient rights to lock pages".

Τι λέτε να φταίει. Να την αφήσω σε αυτή την συχνότητα και timming έστω και με αυτά τα λάθη ή όχι ? Tα windows πάντως δεν έχουν πρόβλημα.

Το κάψιμο των μνημών συνεχίζεται γιατί ο barton πιάνει τα 225*11 με αέρα άνετα.

Συμφαίρει να έχω την cpu στα 225*11 και την μνήμη με διαιρέτη ή με το SPD στα 400 ή να τα βάλω και τα δύο στα 210 ?

Το Memtest 8 είναι ίδιο με το 5 μόνο που κάνει πιο πολλές μετακομίσεις το data. 30 λάθη γι αυτό το test δεν είναι πολλά αλλά ούτε λίγα, δοκίμασε να αυξήσεις το Vdimm. Για το test 12 δε ξέρω δε το έτρεξα ποτέ (κάνει πολύ ώρα) αλλά 1-5 λάθη δεν θα πρέπει να σε ανησυχούν πιστεύω τόσο πολύ.

Στο burn in test πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές, Δεν είναι λάθος των μνημών σου απλά προσπαθεί να κάνει allocate 4G και δε του δίνονται τα δικαιώματα. Κοίταξε το Help file αναφέρει πια ρύθμιση πρέπει να αλλάξεις για να παίξει με 4G.

Vdimm έχω το μεγαλύτερο που δίνει το bios της Abit ( 2.9 V ).

Με άλλο bios θα μπορέσω να δωσω παραπάνω τάση ? Μέχρι πόσο αντέχουν οι μνήμες ?

Τάση οι μνήμες αντέχουν πολύ πάνω από 2.9, αλλά με άλλο BIOS δε θα μπορέσεις να ανεβάσεις κι άλλο, καλύτερα να χαλαρώσεις κανένα timing αν αυτό που ψάχνεις είναι το FSB.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.