Jump to content



Flight Simulators(mini FAQ)


pontifikas

Recommended Posts

Από μικρός είχα πόρωση με τα αεροπλάνα.

Όταν αγόρασα το πρώτο μου PC ώρες με ένα demo του SU-27 Flanker 1.

Το πρώτο παιχνίδι που αγόρασα γνήσιο ήταν το SU-27 Flanker 2.0.

Ποτέ όμως δεν κατάφερα σε real time και χωρίς invulnurability να ανταπεξέλθω σε αερομαχία.

:cry:

Το πρόβλημα είναι ότι η ανικανότητά μου αυτή δεν μου έδινε κίνητρο για προσπάθεια και βελτίωση.Είχα μπλέξει και εγώ με τα Flanker που είναι και παλούκια από ότι έχω δεί.

Έβαλα και το IL2 και καλά για πιο εύκολα.Του κερατά είπα,έναν έλικα έχει και υποτετραπλάσια υποδύναμη και χωρίς guided missiles.....

Δεν μπόρεσα καν να το απογειώσω στην αρχή :tw: , και όταν τελικά το απογείωσα, διαπίστωσα ότι έπεφτε σε απώλεια στήριξης με την πρώτη στραβοτιμονιά.:getlost:

Αυτήν την στιγμη έχω και το LockOn αλλά και αυτό κλασσικά παλούκι είναι.

Απευθυνόμενος λοιπόν στους πιλότους του Forum ρωτάω:

1)Μια καλή μεθοδολογιά ώστε να μπορέσω να μπώ σε μια γραμμή και να αρχίσω να βελτιώνομαι(ασκήσεις, τακτικές)..

2)Όλα αυτά τα διαστημικά Joystics που βλέπω είναι απαραίτητα για πτήσεις ή μόνο για λίγη παραπάνω ευκολία.

Ένας καλός πιλότος μπορεί να σε ξεφτιλίσει ακόμα και με 2 button + throttle?

3)Θέλει διάβασμα?Αν ναι, τι να μελετήσω?Το manual?

4)Καμοιά καλή τεχνική εμπλοκής ?Έχω ακούσει ότι η ταχήτητα με την οποία κινείσαι στις αερομαχίες είναι ζωτικής σημασίας.

5)Καμοιά καλή τεχνική για να αποφεύγω πυραύλους?(το eject το ξέρω:hehe: )

6)Είναι ευφικτό να ανταπεξέλθει κάποιος αν είναι outnumbered,1 VS 2 ας πούμε για αρχή.

Αυτά προς το παρόν.Αν προκύψει κάτι παραπάνω θα το προσθέσω. Έχω καιρό να πετάξω και επειδή έρχεται εξεταστική ίσως αργίσω λίγο ακόμα,αλλά αυτές είναι πλέον μακρόχρονες απορίες και θα ήθελα απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Παθων κ εγω.....Τα 2 τελευταια simulators που επαιξα, ηταν το F-19 (σε εναν 80386) και μετα το US Atlantic Fighters. Αν δεν υπαρχαν τα cheats και το invulnurability, δεν θα τα ειχα ακουμπησει...

Παντως ο αδερφος μου, καποτε τα επαιζε μανιωδώς! Ειχε ενα απλο Sidewinder Pro (Αυτο με την δονηση) και γ@μουσε....Ποτε δεν τον ειχα δει να διαβαζει manual, αλλα καθοταν με τις ωρες! Οποτε μαλλον θα εκανε κ πρακτικη.....

Link to comment
Share on other sites

pontifikas, φαντάζομαι πως στο http://www.e-haf.org θα μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ασχολούνται βέβαια αποκλειστικά με το Falcon 4.0 (που με τις διάφορες βελτιωσεις του αποτελεί τον πλέον ρεαλιστικό εξομειωτή πτήσης) αλλά τα βασικά ισχύουν σε όλα τα παιχνίδια...

Αα, και ναι, το joystick βοηθά αρκετά. Είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρεις να παίξεις σωστά μόνο με το πληκτρολόγιο. Επιπλέον, μιας και συνήθως τα παιχνίδια αυτά χρησιμοποιούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ συνδιασμούς πλήκτρων για τις λειτουργίες τους, ένα Joystick με πολλά κουμπιά (και μάλιστα προγραμματιζόμενα) βοηθά ακόμα περισσότερο...

Link to comment
Share on other sites

ωραιο θεμα παιδες,και γω εχω φαει πολλες ωρες με flight sims και συνηθως το μονο που προλαβαινα να κουσω ηταν το μπιπ-μπιπ που με ειδοποιουσε οτι θα ψηνομουν εντος ολιγου..btw πολυ καλα εγχειριδια ειχαν καποτε τα flight sims οταν τα αγοραζες οριτζιναλ.μιλαμε για βιβλια κανονικα!με τακτικες,οδηγιες,τα παντα.εχω κατι χρονια να παρω οριτζιναλ simulator αλλα αποτι εχει παρει το ματι μου ειναι πολυ λιτα πια τα κουτια στο περιεχομενο..

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ειμαι τέλειος και καλα,απλα με θεωρω αρκετα καλο σε τετοια παιχνιδια, δινω μια συμβουλη.

Το πρωτο πραγμα που θα κανετε οταν παιρνετε ενα παιχνιδι ειναι customise τα 6-7 βασικα πληκτρα για να σηκωθει-σταθεροποιηθει-προσγειωθει το αεροπλανο σε σημειο που σας βολευει.Αυτα συν τα του joystick (πανω κατω fire κτλ.) ειναι υπραρκετα.Το λαθος ειναι να μαθεις τα 199 πληκτρα που εχουν συνηθως αυτα τα παιχνιδια.

γκαζι -φλαπς-ροδες-αλουμινοχαρτα για αμυνα,λολ και κανα δυο αλλα και θα δειτε τι ωραια που πεταει.

Μετα σιγα σιγα(με καμια 200 ωρες gaming) θα μπορειτε να ριξετε και κανα κακομοιρη.

Δεν λεω οτι ριχνω πολλους,κυριως στο multiplayer φαινεται η προοδος του καθενα.Ο υπολογιστης ακομα και στο easy ειναι πακετο.Αυτα γιατι ακουω για μανουαλ ,εκμαθιση κουμπιων και αλλα κολπα.

Υ.γ..πολυ παλουκι το lock on !!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.