Jump to content



GUI


theoamd

Recommended Posts

windows ή linux
τι IDE θα χρησιμοποιήσει Eclipse

Τώρα που βλέπω και τη C#, ομολογώ ότι φαίνεται πιο "catchy".Θέλουμε όμως η γλώσσα που θα επιλέξουμε να καλύπτει και απλό προγραμματισμό γενικού σκοπού(πχ μια αντικειμενοστραφή εφαρμογή), οπότε μεταξύ java και C# περιμένω να με καθοδηγήσετε στην τελική επιλογή.

PS: και η MATLAB διαθέτει κάτι ψιλά απ'ότι βλέπω

Link to comment
Share on other sites

Και η java και η C# αποτελούνε αντικειμενοστρεφείς γλώσσες,είναι θέμα γούστου ποια θα επιλέξεις.Σε java υπάρχουν επιλογές σε IDE.Στην C# υπάρχει μόνο το visual studio (ίσως και το MonoDevelop).MATLAB δεν συνίσταται είναι λίγο δύσχρηστο σε σχεδιασμό GUI αξίζει μόνο αν θες να κάνεις κάτι που θα σε βοηθήσουν οι συναρτήσεις που έχει.

Link to comment
Share on other sites

Αν σε ενδιαφέρει μόνο η γραφική διεπιφάνεια, τότε σίγουρα c#. Το visual studio σου δίνει έτοιμα εργαλεία για να φτιάξεις τη φόρμα πανεύκολα, στην java θα πρέπει να ψαχτείς για να βρεις form designer, αλλιώς θα πρέπει να τα γράψεις σαν κώδικα. Επίσης τα αντικείμενα του .net είναι πιο "όμορφα" από awt/swing.

Το αρνητικά είναι ότι λογικά οι εφαρμογές θα είναι πιο βαριές σε c# από java και το να μάθεις καινούρια γλώσσα από την αρχή δεν είναι και ο,τι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.