Jump to content



Remote Ελεγχος Υπολογιστη...


DVD_GR

Recommended Posts

Παιδια εχω βαλει ενα pcακι στο γραφειο του πατερα μου για να κατεβαζω τιποτα μιας κ απο το σπιτι οι δυνατοτητες ειναι ελαχιστες και ψαχνω κατι σαν το VNC για να ελεγχο τον υπολογιστη απο το σπιτι μου,δυστυχως το VNC δεν δουλεψε (δεν ξερω γιατι...) και το pcanywhere ειναι πολυ βαρυ για το μηχανημα (400αρι....!!)

Να χρησιμοποιησω το remote desktop των xP ??

ειναι ασφαλες?????

Link to comment
Share on other sites

Το Vnc ίσως δεν δούλεψε γιατί το έκοβε κάποιο firewall. Αν έχεις firewall δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις προσωρινά να δεις αν φταίει αυτό. Το έχω βάλει σε πάνω από 20 μηχανάκια και ποτέ δεν είχα πρόβλημα και είναι από τα πιο ελαφριά που έχω δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

κι εγω το pcanywhere το εβαλα κι εγω σε αρχαια pc (pentium 1@πολυ λιγα , p2@266 )

και επαιζε, αλλα τα vnc και tightVNC ειναι πολυ πιο ευκολα και ελαφρα

γραψε πως συνδεονται οι 2 υπολογιστες : modem+modem, dsl+dsl, modem+diktyo ?

Αν το πισι του πατερα ειναι μονίμως συνδεδεμενο ιντερνετ, (με εταιρικο δυκτιο) πρεπει να εχει μια IP ορατή στον εξω κοσμο για να τον δεις απο το σπιτι.

συνηθως τα εταιρικα πισι εχουν μια ιδιωτικη IP της μορφης 192.168.χ.χ η οποια ισχυει μονο για εντος του κτηριου, και στο ιντερνετ βγαινει ενας proxy/firewall που δινει την προσβαση στα υπολοιπα πισια.

πηγαινε εδω http://www.whatismyip.com/ και δες τι σου γραφει..

αν μπεις απο το σπιτι με modem, θα σου δειχνει μια διεθυνση που αντιστοιχει στον ISP σου px 213.16.171.211, και καθε φορα που αποσυνδεεσεε , και ξανακαλεις, αυτη η διευθυνση ΑΛΛΑΖΕΙ, ειναι Πραγματικη, αλλα δυναμική.

Αν κανεις το ιδιο απο το γραφείο, μαλλον θα βλέπεις την ίδια διευθυνση πάντα. αυτη ειναι στατική, αλλα οχι πραγματική (αν εχεις firewall). δεν ειναι η ip του pc σου, αλλα του firewall.

το συμπερασμα ειναι οτι για δουλεψει οτιδηποτε πρεπει να μπορεις να κανεισ PING απο τον ενα στον αλλο, και να εισαι σιγουρος οτι απανταει το pc του γραφειου, και οχι κανενας ενδιάμεσος.

Μερικοι εχουν καταφερει να δουλεψουν με το vnc java viewer, αλλα θα πρεπει να βαλεις και web server πχ apache στο γραφειο, για να βγαινει εξω το applet.

http://www.uk.research.att.com/archive/vnc/javavncviewer.html

ΟΧΙ λάθος. νομιζω ο vnc server εχει ενσωματομενο web server για να σερβιρει το applet.

Επισης μπορει το firewall να μην κοβει τα παντα, αλλα απλα καποιες πορτες. οποτε αλλαζεις την πορτα των vnc απο 5900 σε κατι που να περναει.

αν ομως ο πατερας σου εχει κατευθειαν dsl πανω, θα "βγαζει" την πραγματικη του διευθυνση εξω, αλλα πιθανον καθε τοσο ο isp να του την αλλαζει. οποτε πρεπει να κοιταξεις το http://www.no-ip.com/ για βοηθεια

Link to comment
Share on other sites

ο πατερας μου ειναι σε δικτυο με transparent proxy server και εγω εχω σπιτι μου μια απλη isdn.Για το pc anywhere δεν εχω παλια εκδοση,και αποσο εκρινα απο την καινουρια ειναι πολυ κακο για το τιποτα...το pc με το γαιδαρο πανω δε σερνει μια απο resources οποτε θα ξανακοιταξω αν εκανα μ@λακια με την ip..Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.