Jump to content



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ACER1513


Nikos007

Recommended Posts

Παιδια αποφασισα σημερα το απογευμα να παρω το 1513. Ποια η γνωμη σας για την εχτρα εγγυηση. Να την παρω? Επισης επειδη εχει λειτουργικο xp home και θα ηθελα τα professional μπορω να του κανω format και να τα βαλω? Εχει μεσα ολους τους drivers που χρειαζεται?

Δεν ξερω εαν ειναι προτιμοτερο να τα περασω απο πανω.

Πως σας φαινεται σαν αγορα? Εχει πεσει η τιμη του στα 1299. Βεβαια προτιμουσα το siemens αλλα 400 euro παραπανω. Θα με βοηθησει η γνωμη σας. Ειδικα οποιος το εχει.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα τα Pro ειναι καλυτερα, ειδικα αν βαλεις το laptop σε δικτυο σπιτι σου. Όσο για τους drivers, Σε γνωστου με αλλo ACER (ενα κοκκκινο πραγμα), ΔΕΝ ειχε μεσα cd με τους drivers, αλλα ενα αλλο με το οποιο εκανες ghost και εφερνε ολο το λειτουργικο με τους drivers και βασικα προγράμματα....

Link to comment
Share on other sites

Ειναι δυσκολο το φορματ στο φορητο? Εχει καμμια διαφορα? Το πολυ πολυ να κατεβασω τους drivers του απο το internet αν δεν τους εχει μεσα. Επεισης sp2 να του βαλω?

Την εγγυηση να την παρω?

Link to comment
Share on other sites

Toυς drivers θα μπορείς να τους κατεβάσεις από το site της ACER (κοιταξε το) αν δε τους έχει είδη σε CD, για τα χρόνο εγγύησης δες την ποίοτητα και αποφάσησε, Ναι βάλτου SP2 με τη μία (δε χρειάζεται να περάσεις προηγουμένος SP1).

Link to comment
Share on other sites

Γνωστος μου που αγορασε το συγκεκριμενο λαπτοπ υστερα και απο δικη μου προτροπη εχει προβληματα, τα οποια ειναι hardware based - μια του βγαζουν οφφ το σκληρο, μια τις μνημες, αλλα το προβλημα εξακολουθει (δεν ξεκινα ο υπολογιστης σε ανυποπτες στιγμες).

Εξακολουθω να εχω καλη εικονα για την εταιρεια, εντουτοις θ θεωρουσα καλη κινηση την εξασφαλιση εξτρα εγγυησης οσον αφορα στο hardware.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τους εχει σε cd τους drivers τουλαχιστον αυτο μου ειπε το πλαισιο.

Ψαχνω για drivers του 1513 στο site της acer αλλα το μονο που βρισκω ειναι της σειρας 1500. Δεν εχει καν τη σειρα 1510 (δηλ 1511 και 1513)στο site. Καμια ιδεα. Οσο για την εγγυηση θα την επεκτεινω στα 3 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 18:12]

νομίζω οι drivers είναι για όλοι την σειρά 15xx, τουλάχιστον έτσι είναι για Compaq αφού τα τελευταία ψηφία έχουν να κάνουν με μικρό αλλαγές (CPU, μνήμη, σκληρός κλπ)

ετσι ειναι οπως τα λεει ο εντου... με τη σειρα 15χχ αλλα κοιταξε καλητερα τα cd σου η acer δινει 1 που τα εχει ολα μαζεμενα (οτι εχει σχεση drivers)και καλα ειναι να παρεις και την εξτρα εγγυηση ποτε δε ξερεις. καλη κ φθηνη επιλογη η acer:T:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω τον 1511 και είμαι πολύ ευχαριστημένος...δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, αν και έχω ακούσει για κατι θέματα σχετικά με τη μπαταρία του...

Η Acer δίνει μαζί μετον φορητό όλους τους απαραίτητους οδηγούς...είναι στο system cd...απ' την ιστοσελίδα της εταιρίας δεν μπορείς να τους κατεβάσεις, καθώς, όπως είπες κι εσύ, δεν είναι διαθέσιμοι για το συγκεκριμένο μοντέλο...

Η σειρά 150* είχε βγει με τσιπάκι via..κατα τ'άλλα οι οδηγοί πρέπει να είναι περιπου οι ίδιοι

Κι εγώ απ' την αρχή ήθελα να φορτώσω τα professional, αλλά για να είμαι σίγουρος έστειλα μήνυμα στην Acer και μου απαντήσανε ότι έχω δικαίωμα να φορτώσω όποιο λειτουργικό θέλω, απλώς χάνω την υποστήριξη που προσφέρεται με την αγορά κάθε φορητού που σχετίζεται με προβλήματα λειτουργικού...

Αν τελικά φορτώσεις τα προ, μην ξεχάσεις να εγκαταστήσεις τον νεότερο οδηγό για τον επεξεργαστή, καθώς με τον παλιό, ακόμα κι όταν έχεις επιλέξει "φορητό" ενεργειακό προφίλ, ο επεξεργαστής δεν μεταβάλλει τη συχνότητά του όπως θα έπρεπε, αλλά μένει κολλημένος στα 1800Mhz (πέφτει στα 800, όταν ο επεξεργαστής δεν απασχολείται)

Για το τσιπάκι nforce3 εγκατέστησα τους νεότερους οδηγούς που έχει βγάλει η nvidia και δεν έχουν υπάρξει ανεπιθύμητα συμπτώματα στη λειτουργία του μηχανήματος...δεν μου άρεσε όμως που οι τεχνικοί της Acer δεν ήξεραν να μου απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα μου, αν ενδείκνυνται δηλαδή οι οδηγοί της nvidia για εγκατάσταση έναντι αυτών που συνοδεύουν τον φορητό...

Οι διαφορές τους είναι οι εξής:

- Αυτοί συνοδεύουν το μηχάνημα...

Win2K ethernet driver version 3.63 (WHQL)

WinXP ethernet driver version 3.63 (WHQL)

GART driver version 3.66 (WHQL)

SMBus driver version 3.38 (WHQL)

Installer version 3.77

Nvidia P2P driver

- κι αυτοί είναι οι νεότεροι της Nvidia...

Audio driver 4.42 (WHQL)

Audio utilities 4.44

Ethernet driver 4.42 (WHQL)

GART driver 3.77 (WHQL)

Memory controller driver 3.38 (WHQL)

SMBus driver 4.04 (WHQL)

Installer 4.46

IDE NVIDIA driver 4.12 (WHQL)

Για τη κάρτα γραφικών πρέπει πάντα να χρησιμοποποιείς τους οδηγούς που δίνει ο κατασκευαστής του φορητού

Επισης προτίμησα τους οδηγούς της ίδιας για τον ήχο από αυτούς της Realtec (έβαλα και τους καινούριους της Synaptics για το touchpad)...

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετε, αγορασα το 1513 πριν απο 20 μερες οπως και ενας φιλος μου. Το μηχανημα ειναι πολυ καλο για την τιμη του και ειναι πληρως εξοπλισμενο, ομως θα πρεπει να γινουν καποιες μικρες παραχωρησεις οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης. Τι εννοω μ'αυτο, το δικο μου λαπτοπ δεν εχει παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα ειτε χαρντγουερ ειτε αλλο, ομως του φιλου μου μετα απο 10 περιπου ημερες παρουσιασε ρωγμη στη δεξια οπως κοιταμε την οθονη αρθρωση της. Το λαπτοπ το επεστρεψε στο πλαισιο, οπου του εδωσαν καινουργιο. Πριν του δωσουν το καινουργιο, θα του εδιναν αυτο που υπηρχε στον παγκο, το οποιο ομως ειχε το ιδιο προβλημα. Οπως και να'χει, πηρε ολοκαινουργιο 1513, και μετα απο 1 εβδομαδα λειτουργιας εμφανιστηκε παλι ρωγμη στο ιδιο σημειο. Πιθανον προκειται για ελαττωματικη παρτιδα, μιας και κανεις ποτε δεν εχει αναφερει κατι τετοιο ουτε στο πλαισιο, ουτε στο ιντερνετ εχω βρει κατι σχετικο. Επισημαινω οτι το δικο μου δεν εχει το παραμικρο προβλημα και δουλευει αψογα.

Link to comment
Share on other sites

Όπως λες κι εσύ jstark μάλλον η παρτίδα είναι. Σίγουρα κάποιοα μοντέλα άλλων εταιρειών λεχουν καλύτερα υλικά κατασκευής αλλά ουσιαστικά αυτά πληρώνες αφού μοντέλα με σαφώς χαμηλότερες προδιαγραφές από τον 1513 πωλούνται αρκετά πιο ακριβά.

Πάντως κι εγώ που έχω τον 1511 δεν έχω κανένα πρόβλημα και προχθές που τον άνοιξα μου φάνηκε πολύ καλά δεμένος και αφού τον ξανάδεσα και συνχίζει να δουλεύει...ε, πέρασε το δικό μου quality-test.....

Link to comment
Share on other sites

το δικο μου λαπτοπ δεν εχει παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα ειτε χαρντγουερ ειτε αλλο, ομως του φιλου μου μετα απο 10 περιπου ημερες παρουσιασε ρωγμη στη δεξια οπως κοιταμε την οθονη αρθρωση της.

Το δικό μου έχει πάθει ακριβώς το ίδιο (1511LMi) και θα το επιστρέψω μόλις ανέβω Θεσσαλονίκη...

Εγώ νόμιζα πως έσκασε το πλαστικό απ' τη ζέστη (βράζει η Κρήτη το καλοκαίρι), αλλά όπως και νά 'χει, θ' αλλαχθεί..

Κατα τ' άλλα λειτουργεί άψογα, μόνο κάτι καρτούλες SD των 256μβ της φωτογραφικής δεν διάβαζε σωστά (ήθελε να τους κάνει και φορμάτ)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.