Jump to content



AKG K450 ποιότητα κατασκεύης


chroma

Recommended Posts

Έψαχνα κάτι μαζεμένο για τη δουλειά και το δρόμο. Αφού είδα ένα Κ451 ενός συναδέλφου, πήρα τα K450 αφού υποτίθεται οτι είναι το ίδιο headset χωρίς το καλώδιο με μικρόφωνο. Υπόψη διάβαζα οτι υπάρχουν μαιμούδες στην αγορά αλλά σκεπτόμενος οτι παίρνω από amazon απευθείας φαντάστηκα οτι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Τα ακουστικά έφτασαν σε 2 μέρες αλλά μόλις σήμερα είχα χρόνο να ανοίξω και να τα δοκιμάσω.

Πρώτη εντύπωση, ποιότητα κατασκεύης πολύ μέτρια εως κακή και σίγουρα δε περίμενα να είναι τόσο μέτριο. Ο ήχος λίγο θολωμένος με μια έμφαση στα 150-500Hz που κουκουλώνει τα πάντα και ένα πέσιμο στις ψηλές πάνω από 8-10KHz. Αυτό με το καλημέρα, χωρίς burn in και δεν θα έφτανα σε συμπέρασμα πριν από τις 40-50 ώρες παιξίματος αν δεν υπήρχε το παρακάτω πρόβλημα.

Το παράλογο όμως είναι οτι δεν άντεξαν ούτε καν 1 ώρα καθώς ο μηχανισμός που αναδιπλώνει και ρυθμίζει το μέγεθος έχει ένα εγγενές πρόβλημα. Εσωτερικά το καλώδιο φθείρεται κάθε φορά που ανοίγει και κλείνει. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει και στις δυο πλευρές, ευτυχώς το κατάλαβα νωρίς οτι κάπου μάγκωνε, διάβασα και μερικά review χρηστών που ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα και το έλυσα για να βάλω το καλώδιο στη σωστή θέση αλλά διαπίστωσα οτι δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Το καλώδιο έχει την τάση να τρίβεται πάνω στο στέλεχος που στηρίζει το ακουστικό και εσωτερικά υπάρχουν αιχμηρές επιφάνειες που τραυματίζουν το καλώδιο. Δυστυχώς δεν χρειάστηκαν πάνω από 10-12 άνοιξε-κλείσε του μηχανισμού για να κόψει το καλώδιο και πλέον το δεξί ακουστικό δεν έχει καθόλου ήχο. :nada:

attachment.php?attachmentid=54216&stc=1&d=1358096889

Μεγάλη απογοήτευση από την AKG, ειλικρινά δεν περίμενα τόσο κακό σχεδιασμό. Μπορεί να μην είναι τα ακριβότερα ακουστικά του κόσμου αλλά για αυτό που είναι τα 50€ είναι υπερβολή. Κλασικά το amazon απλά κάνει επιστροφή χρημάτων χωρίς πολλά και αύριο το πακετάρω και έχει φύγει. Ακόμα ψάχνω για παρόμοια ακουστικά οπότε αν έχει κανείς καμιά πρόταση καλοδεχούμενη.

post-35-1416076977,3744_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ AKG από το 1982. Έχω δουλέψει με αυτά νύχτα σε καθημερινή βάση για 7 χρόνια. Ούτε φθορά στα μαξιλαράκια δεν είχα. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό... Να μου έλεγε κάποιος για ποιότητα ήχου, οκ, αλλά για ποιότητα κατασκευής, είναι πρωτοφανές για μένα...

Link to comment
Share on other sites

Sennheiser PX 200-II ?

Ενδιαφέρον αλλά είναι εκτός budget για τη δουλειά που τα θέλω και δυστυχώς έχουν και αυτά τα θεματάκια τους, βλέπω στο amazon προβλήματα με το καλώδιο κλπ. Τα AKG ήταν οριακά μέσα στο 50ρικο που έψαχνα και τα πήρα κυρίως λόγω μάρκας, όπως είπε και ο wiz παραπάνω πάντα είχα καλή εμπειρία από AKG στο παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.