jpavly Posted September 5, 2004 #1 Share Posted September 5, 2004 Στο full tower κουτί μου (βλ. παρακάτω σχεδιάγραμμα) έχω σκοπό να τοποθετήσω μερικά coolers, αφου γίνει και η σχετική κοπή της λαμαρίνας για τοποθέτηση παραθύρου. Επίσης στον AMD θα βάλω το Tt 737 Polo. Τα coolers που θα χρησιμοποιήσω θα είναι της Tt και αυτά, 2 διάφανα Thunderblade με led και μάλλον 1-2 ακόμα Smart case Fan II. Η δικιά μου σκέψη είναι αυτή που φαίνεται στη δευτερη εικόνα. Σκέφτομαι ένα από τα coolers να το βάλω να βάζει μέσα αέρα, αλλα δεν εχω σκεφτει ακόμα ποια είναι η καλύτερη θεση. Σκεφτηκα κάτω από το σκληρο, στο πάτωμα του κουτιου (αφου το κουτι πατάει σε ρόδες και έχει απόσταση από το έδαφος) με οριζόντια θέση. Να φυσαει δηλαδη προς τα πάνω. Δείτε τη σκέψη μου και πείτε μου τη γνωμη σας. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Posted September 5, 2004 #2 Share Posted September 5, 2004 Aν βαλεις τον 12αρη κατω, το κουτι θα μαζευει ενα κιλο σκονη, χνουδια κτλ... Δοκιμασε το κλασσικο: 2*120 πισω να βγαζουν, εναν 80 για τους σκληρους, 1*120 να βαζει απο μπροστα και εναν πλαγια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 5, 2004 Author #3 Share Posted September 5, 2004 Αυτόν το 80αρη για το σκληρό που να τον βάλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Posted September 5, 2004 #4 Share Posted September 5, 2004 Στην προσοψη του case μπροστα απο τον σκληρο... Αν και δε νομιζω να χρειαζεται αφου εχεις μονο εναν σκληρο... Τι temps εχει? Ξεκινα με 3 12αρηδες (πισω, πλαι, μπρος) και βλεπεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 5, 2004 Author #5 Share Posted September 5, 2004 Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και η χρήση που έχω ειναι να να κοιτάζω τα post των forum ειναι αυτή: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 17, 2004 Author #6 Share Posted September 17, 2004 Επανέρχομαι στο θέμα με νέα δεδομένα: Αποφάσισα κατόπιν ωρίμου σκέψεως να ακολουθήσω το συννημένο σχέδιο. Όσο για ψύκτρα, από την Thermaltake 735 Polo (28 ) πλέον ενδιαφέρομαι πολύ περισσότερο για την Thermalright SLK 900A (30 ). Ερώτηση: Απ' ότι κατάλαβα, η συγκεκριμμένη δεν έρχεται μαζί με cooler, ή κάνω λάθος? Ερώτηση 2η: Τι μου προτείνετε για fan? θέλω μία μέση κατάσταση... 2000-3000 rpm είναι καλά? Θόρυβος 20-30dB είναι αποδεκτός, άντε και 35! Κατά προτίμηση κάποιο με κόκκινο led! Το άμοιρο κουτάκι μου έχει ήδη τραβήξει πολλά και έχει ακόμα! Όταν τελειώσει η moddα θα ποστάρω pics! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Posted September 17, 2004 #7 Share Posted September 17, 2004 Εγώ θα σου πρότεινα και έναν 12cm, στο επάνω μέρος του κουτιού να φυσάει προς τα έξω.... Έτσι όλος ο ζεστός αέρας που ανεβαίνει επάνω θα φεύγει έξω και δεν θα τον ρουφάει το psu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Posted September 17, 2004 #8 Share Posted September 17, 2004 κατι που κατα τη γνωμη μου σε παιρνει να δοκιμασεις...εναν ανεμιστηρα στο πλαι ιδιον με αυτον του επεξεργαστη βαλμενο σε ενα fanbus ή Panel μαζι με τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη με εναν σωλήνα να ενωνει τους 2 ανεμιστηρες ωστε: 1.να μην δυσκολευει ο 120αρης πλαινος την ροη του αέρα απο την ψυκτρα του επεξεργαστη>καλυτερο airflow... και 2. καλυτερες θερμοκρασιες μιας και ο αερας θα ειναι πιο κρυος απο οτι να τον τραβουσε μεσα απο το κουτι...βεβαια αν εχεις διαφανο πλαινο θα ειναι καπως ασχημο...αλλα αν εισαι με κλειστο κουτι τοτε μια χαρα θα ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 17, 2004 Author #9 Share Posted September 17, 2004 Αρχική απάντηση από DMylonas Εγώ θα σου πρότεινα και έναν 12cm, στο επάνω μέρος του κουτιού να φυσάει προς τα έξω.... Έτσι όλος ο ζεστός αέρας που ανεβαίνει επάνω θα φεύγει έξω και δεν θα τον ρουφάει το psu.... Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό... αλλά κάπου διάβασα ότι το τροφοδοτικό χρειάζεται τον αέρα ή κάποιο πρόβλημα ίσως δημιουργηθεί, κάτι τέτοιο... Δεν έχω προλάβει να το ψάξω ακόμα! Από την εμπειριά σας, επειδή οι 12άρηδες με κόκκινο led συμφέρουν πιο πολύ, θα είναι υπερβολή να βάλω μόνο τέτοιους? Αν είναι, μπορώ να απενεργοποιήσω τα led, χωρίς να τα χαλάσω? Τώρα για πάνω απ' το κουτί κόκκινος fan νομίζω πάει πολύ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 17, 2004 Author #10 Share Posted September 17, 2004 Αρχική απάντηση από haris1984 κατι που κατα τη γνωμη μου σε παιρνει να δοκιμασεις...εναν ανεμιστηρα στο πλαι ιδιον με αυτον του επεξεργαστη βαλμενο σε ενα fanbus ή Panel μαζι με τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη με εναν σωλήνα να ενωνει τους 2 ανεμιστηρες ωστε: 1.να μην δυσκολευει ο 120αρης πλαινος την ροη του αέρα απο την ψυκτρα του επεξεργαστη>καλυτερο airflow... και 2. καλυτερες θερμοκρασιες μιας και ο αερας θα ειναι πιο κρυος απο οτι να τον τραβουσε μεσα απο το κουτι...βεβαια αν εχεις διαφανο πλαινο θα ειναι καπως ασχημο...αλλα αν εισαι με κλειστο κουτι τοτε μια χαρα θα ειναι [αδιάβαστος] Αυτά τα fanbus & Panel δεν τα έπιασα! [/αδιάβαστος]Να ρουφάει ή να φυσάει από/προς τον επεξεργαστή?Έχω βάλει παράθυρο ήδη.... τον πλαινό 12άρη θα τον βάλω από VGA και κάτω. Έτσι λέω δηλαδή! Θα φωτογραφήσω και θα στείλω σχετικό μοντάζ από Photoshop για το πώς θέλω να γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Posted September 17, 2004 #11 Share Posted September 17, 2004 αν τα λεντ ειναι κολλημενα πανω στον ανεμιστηρα τοτε μπορεις καλιστα να τα κοψεις χωρις προβλημα...σε μερικους ανεμιστηρες ειναι στα ποδαρακια που στηριζουν το μοτερ με την κασα (οπως σε εναν arctic 80x80x35 που εχω) κι εκει δεν μπορεις να τα απομονωσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Posted September 17, 2004 #12 Share Posted September 17, 2004 θα βαλεις την slk....οτι ανεμιστηρα βαλεις πανω στην slk θα βαλεις εναν ιδιο ακριβως απεναντι πανω στο αριστερο πλαινο του κουτιου να φυσαει προς την ψυκτρα και θα ενωσεις τους 2 ανεμιστηρες με εναν σωλήνα...μετα αν εχεις καποιο πανελ για ρυθμιση στροφων θα βαλεις και τους 2 ανεμιστηρες να παιρνουν ρευμα απο το ίδιο καναλι ωστε να λειτουργουν στις ιδιες στροφες...κατανοητος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 17, 2004 Author #13 Share Posted September 17, 2004 Κατανοητός! Θα δείξει αναλογα με τον όγκο που θα πιάσουν όλα αυτά και αν θα βρώ κάποιο ωραίο σωλήνα. Αν δεν ικανοποιηθώ με αυτά που θα φτιάξω τωρα, θα το δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Posted September 17, 2004 #14 Share Posted September 17, 2004 καντον ωραιο τον σωληνα...παρε εναν της διατομης που σοθυ κανει απο μαγαζια με αποροφητηρες και βαψτον στο χρωμα που θες...μαυρο,ασημι,χρωμιο με σπρευ...ή καλυψε τον με ανθρακονηματα...το θεμα ειναι οτι δεν θα φαινεται και πολυ ψραιος δευτερος ανεμιστηρας ειναι πανω στο πλεξι...το πλεξι το εχεις φτιαξει μονος σου ή ειναι ετοιμο κιτ?...αν ειναι ετοιμο μπορεις να βαλεις τον ανεμιστηρα στην θεση που εχει για το χερουλι που ειναι για να ανοιγεις αν εχει αρκετο χωρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 17, 2004 Author #15 Share Posted September 17, 2004 Το plexi το έβαλα μονος μου και είναι κάπως μεγάλο! Το κουτί είναι full tower και να φανταστείς ότι έχει περισσέψει πολύ λίγη λαμαρίνα! Η μόνη περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο θα είναι με κάποιο διαφανο σωλήνα... Πλαστικό από τίποτα μπρατσάκια ίσως??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Posted September 17, 2004 #16 Share Posted September 17, 2004 χεχε...δεν νομιζω..πρεπει να ειναι στιβαρος...ισως σε μαγαζια με πλεξι να σου φτιαξουν... ή μπορεις να φτιαξεις μονος σου με χοντρο nylon...ειναι ευλιγιστο,διαφανο,και μπορει ευκολα να γινει σωληνας κανοντας το ρολο και βαζοντας λιγο logo ή σιλικονη για να το κλεισεις...το θεμα ειαι οτι αν κανει τσαλακωματα θα φαινεται χαλια...αλλα ειναι τοσο μηδαμινο το κοστος του που δεν θα σε νοιαζει να το αλλαζεις καθε μερα!αν δεν βαριεσαι βεβαια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Posted September 21, 2004 Author #17 Share Posted September 21, 2004 Αυτό είναι περίπου το project όσον αφορά τους ανεμιστήρες! Τα υπόλοιπα παραμένουν μυστικά, αλλιώς θα πρέπει να σας σκοτώσω μετά! Καμια γνώμη σχετικά με το fan στο πάνω μέρος του κουτιού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.