Jump to content



Τι είναι rendering video με απλά λόγια;


perastikos

Recommended Posts

Γεια σας.

Έψαξα αρκετά, θεωρώ ότι ψιλοκατάλαβα αλλά και πάλι δεν μένω ικανοποιημένος, δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω με σαφή τρόπο....είναι εύκολο κάποιος με κυριολεκτικά δυο λόγια να μου δώσει να καταλάβω:

α) τι είναι η διαδικασία rendering video; (αυτή είναι η βασική μου απορία, οι υπόλοιπες είναι δευτερεύουσες)

β) υπάρχει διαφορά με το editing video δηλαδή μπορεί να γίνει editing χωρίς rendering; Αν ναι, τα δημοφιλή προγράμματα τύπου Pinnacle, Premiere, Director, Vegas κλπ υποστηρίζουν και τα δύο δηλαδή μπορείς να επεξεργαστείς βίντεο με / χωρίς rendering;

γ) To transcoding (το οποίο το έχω εκλάβει ως μετατροπή από ένα τύπο σε άλλο) είναι κάτι εντελώς διαφορετικό; (μου αρκεί ένα Ναι / Όχι)

δ) Η διαδικασία που ακολουθούν το NeroVision, DVD-Flick, DVDStyler, LiveMovie Maker κλπ είναι transcoding; (μου αρκεί ένα Ναι / Όχι)

ε) Σε μία απλή φωτογραφία πως κολλάει το rendering;

Ευχαριστώ για κάθε πιθανή απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Rendering είναι ουσιαστικά όταν περιμένεις τον υπολογιστή να υλοποιήσει αυτό που του έχεις πει να κάνει, στο video editing, μπορει να μην προλαβαίνει το σύστημα να δημιουργήσει ένα εφφέ για να στο δείξει σε real time (σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καθυστέρηση, όπως βλέπεις το βίντεο χωρίς το εφφέ) όποτε αναγκαστικά θα πρέπει να το ρεντάρει (render θα πει φτιάχνω, δημιουργώ). Και στην ακίνητη εικόνα μπορεί να χρείαστεί να περιμένεις να ρεντάρει, για να ολοκληρωθεί μια πολύπλοκη διεργασία, π.χ. noise reduction.

Transcoding είναι η μετατροπή ενός βίντεο σε άλλο codec (σε άλλη κωδικοποίηση και συμπίεση) ή άλλο φορμά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.