Jump to content

ερώτηση για την a7n8x-e deluxe (ερωτήσεις again!)

anhelito

Recommended Posts

Βασικά αν κάποιος έχει μετρήσει με πολύμετρο το vcore(τάση cpu) k vdimm(τάση μνημών) της συγκεκριμένης μητρικής ας μου πεί τι πάιζει ακριβώς. Δηλαδή όταν δίνω από το bios 1.825 στον επεξεργαστή πόσα βολτ είναι πραγματικά? Βασικά δεν τολμάω να τις μετρήσω εγώ γιατί έχω κακές εμπειρίες! Είχα κάψει μια μητρική!!!!!!!!

Επίσης έτρεξα memtest για 3 ώρες κ δεν έβγαλε λάθη. Αυτό σημαίνει ότι είμαι σταθερός ή δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα!

Υ.Γ: Σας τα έχω κάνει τσουρέκια με αυτή τη μητρική! Σόρρυ!

Όσο γνωρίζω η μητρική δίνει παραπάνω από τη τάση που ορίζεις στο bios. Τώρα πόσο ακριβώς ας απαντήσουν κάποιοι που έχουν εμπειρία με τη μητρική και έχουν μετρήσει με πολύμετρο.

Το memtest μπορεί να αποτελέσει ένδειξη σταθερότητας μόνο για τις μνήμες, είναι πολύ ελαστικό με τον επεξεργαστή.

Όταν για πρώτη φορά άνοιξες το pc κοίταξες καθόλου τα V readings στην A7N8X? Πρίν ακόμη υπερχρονίσεις οτιδήποτε θα έπρεπε να βλέπεις το Vcore στο 1,696 αντι για 1,65 που είναι η ένδειξη στο default. ’ρα να υπολογίζεις γύρο στα 3% διαφορά πάνω από αυτό που έχεις θέσει ως Vcore τιμή. Τουλάχιστον σε μένα τόση είναι η διαφορά με το σύστημα της υπογραφής. Επίσης από τη στιγμή που πήγα τον 2500+ στα 200χ11 από 166χ11 και όλα σε optimal interface το μόνο που ανέβηκε ήταν η τάση των 12V. Εμένα όταν τα εγκατέστησα όλα για πρώτη φορά ήταν ήδη στο 12,898V, περίπου 10% πάνω. Τώρα πήγε στα 13,312V, 11% πάνω. Και φυσικά ανέβηκαν οι rpm στο box ανεμιστηράκι. Από 2100-2300rpm πήγε στα 2800-3000rpm. Γενικά, μάλλον μια διαφόρα της τάξης του 5-10% σε όλες τις παροχές ρεύματος είναι και αναγκάια. Ποτέ δεν μπορείς να έχεις σταθερή τάση χωρίς UPS.

Αλλά ξέρει κανείς τι σημαίνει η ένδειξη των 12V στο bios της A7N8X-Deluxe Δηλαδή σε ποιά τάση αφορά????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.