crAss Posted September 10, 2004 #1 Share Posted September 10, 2004 Είχα αυτάCPU: AMD Athlon XP 2500+ Barton coreMB: Asus A7N8X-E Deluxe RAM: 2x256 DDR PC3200 Hynix με chip Hyundai Electronics (μετριότητα) VGA: Radeon 9700 modded σε Pro PSU: innovator 450W Cooler: Globalwin CAK-II 38 (με 6cm delta στις 7200) και arctic ceramique Και άλλαξα τη μητρική με μια DFI Lanparty NFII B, δυστυχώς κινεζούλα...Δοκίμασα πολλά BIOS (9 σύνολο όλα φορτωμένα από τα windows), αλλά με τίποτα δεν μπορούσα να τη σταθεροποιήσω ψηλά. Μετά από διάβασμα είδα ότι μάλλον φτέει η διακύμανση των τάσεων. Τελικά κατάλαβα ότι διακύμανση λιγότερη από +/- 0.03 v μπορώ να έχω μέχρι τα 1.825 του BIOS σου δίνουν 1.79-1.82Με αυτά είμαι prime stable στα 230χ11=2530Το θέμα είναι ότι παραπάνω με αυτή την τάση δεν πάει. Στην Asus πήγαινε αλλά με τάση γύρω στα 1.88-1.89. Όταν ανεβάζω την τάση από το BIOS τρώω κολλήματα τρελά και σε πολύ χαμηλώτερες ταχύτητες. Ακόμα και στην ονομαστική ταχύτητα με επιλογή από το BIOS πάνω από 1.9 δεν μπαίνει καν windows (πρόβλημα θερμοκρασίας δεν υπάρχει, είναι πάντα κάτω των 58 βαθμών). Τέλος όλες οι τάσεις δείχνουν να παίζουν τρελά και να είναι χαμηλά, όμως την ώρα που το winbond hardware doctor έδειχνε +11.23 μ.ετρησα με πολύμετρο από molex connector +11.92...Στην αρχή είπα μήπως το τροφοδοτικό είναι λίγο (18 Α στα +12) αλλά στο amdmb.com λένε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι γενικότερο και ο μόνος τρόπος για να το λύσω και να έχω σταθερές τάσεις (διακύμανση μικρότερη από 0.03) είναι να κάνω vcore mod και να αφήσω στο BIOS τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερή τάση και από εκεί και πάνω να παίζω με το το mod. Το έχει κάνει κανένας? Δουλεύει καλά? Επίσης αξίζει να βάλω ψυκτράκια πάνω στα mosfets? Με την αφή καίνε.Τέλος την Asus την άλλαξα γιατί σύντομα θα πάω σε Phase Change και ήδη ήταν ψηλά στα 240 που ήλπιζα να τα κάνω και prime stable, ενώ μια DFI Lanparty έδειχνε με μοντιφιές ότι μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα...Αλλά και αυτοί εκεί στην Ταιβάν πως μπορούνε και βγάζουν προιόντα που δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που υπόσχονται...crAss Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Posted September 10, 2004 #2 Share Posted September 10, 2004 To vcore mod εμενα δεν μου δουλεψε παντως, οπως και σε αρκετους αλλους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Posted September 10, 2004 #3 Share Posted September 10, 2004 ....βασικα...μην παιρνεις πολυ στα σοβαρα το winbond monitor....... και...προσπαθησε οταν ανεβαζεις vcore να μην εχεις τσιτα και το vdimm και το vchipset .....,,εμενα αυτο μου το εκανε οταν ειχα στο chipset 1.9v και πηγαινα να ανεβασω πανω απο 1.9 vcore......παντως ασχετα με το τι λεει στο bios το vcore σε αυτο το mobo στην μεγαλυτερη του τιμη (2v)......αν το τσεκαρεις με πολυμετρο αποκλειεται να σου δινει πανω απο 1.85-1.87 max!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.