Jump to content



His Excalibur X800PRO VIVO ICEQII ---->XT


Alexandros

Recommended Posts

Σημερα απεκτησα την καρτουλα και παρολο που δεν αφαιρεσα την ψυκτρα ICEQII , φαινεται πως μαλλον ολες οι μνημες ειναι 1.6νς γιατι χτυπανε κοντα 570 χωρις artifacts. ΠΑραλληλα ο πυρηνας μολις και μετα βιας ξεπερναει τα 560 χωρις artifacts οποτε λογικα δεν θα εχω προβλημα στο φλασαρισμα σε ΧΤ ΠΕ !

Εδω θελω τα φωτα σας. Πως μπορω να διαπιστωσω εαν ειναι απο αυτες που δεχονται φλας ή απο αυτες που τα "παιζουν" ?? Δεν εχω καμια διαθεση να χαλασω τη καρτα και να χασω και την εγγυηση . Δαιδαλος, για ριξε τα φωτα σου! ΚΑι οποιος αλλος βεβαια εχει γνωμη πανω σε αυτο!

Ποιο φλας βιος προτεινετε ?

Link to comment
Share on other sites

επισης ποσο χρονο χρειαζεται το ATITOOL να ειναι artifact free σε μια συχνοτητα ωστε να ειμαι βεβαιος οτι ειναι οκ? 10 λεπτα?

Δυστυχως η αυτοματη ευρεση για μαξ κορ και μνημων ειναι αναξιοπιστη. Τη μια με πηγε στο 540/575 την αλλη στο 553/560 (!).

Link to comment
Share on other sites

Σου προτεινω να κανεις πιστα οτι λεει εδω

Επιπλεον πριν φλασαρεις τσεκαρε αν μπορει να τρεξει η καρτα σε συχνοτητες 520 πυρηνας και 560 μνημες!!!

Η καρτα αυτη μαζι με την gecube( :T: ) και την Gigabyte(που οι περισσοτερες ηταν με 16 pipelines out of the box!) ειναι οι μονες για τις οποιες δεν εχει αναφερθει bad flash οποτε προχωρα, σχετικα, αφοβα!

Οσο για το κουλερ λιστο προσεκτικα και βαλτο με προσοχη στο βιδωμα και συμπληρoνvτας σιλικονη στις μνημες και στον πηρυνα! Βαλε κεραμικ για να μην εχεις κανα βραχυκυκλωμα! Ο λογος του βαλσοβγαλσιματος του κουλερ ειναι οτι πολλοι εχουν αναφερει κακη τοποθετηση απο την εταιρια που οδηγησε σε μεγαλες τεμπ και κακο oc!

Kαλη επιτυχια!

Link to comment
Share on other sites

Και κατι ακομα το atitool ΜΗΝ το βαλεις για max core γιατι πολλοι(μαζι και εγω) εχουν το εξης κουλο με τις χ800! Δεν βγαζουν καθολου artifacts μεχρι και τα 600 αλλα κολλανε σε games με 540 πχ! Για πυρηνα κανε δοκιμες σε games καλυτερα με βηματα 5Mhz!

Για τις μνημες βαλε το atitool να βρει το μαχ και μετα δες και σε games τι παιζει! Προσοχη Max core και max mem συχνοτητες συνηθως δεν δουλευουν μαζι! Δηλαδη το oc του πηρηνα μπορει να επιρεασει αυτο της μνημης και αντισροφα!

Link to comment
Share on other sites

RootX ,Daidalos ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις αλλα απο οτι βλεπω εχει δουλιτσα και γενικα τα αποφευγω τα φλασαρισματα. Λεω να την κρατησω λιγο καιρο οπως ειναι και αμα την κατεβασω Αθηνα μπορει να τη φλασαρουμε παρεα :p

Ισως περιμενω να τελειωσω το Ντουμ πρωτα και μετα :D

Αν μου τη δωσει βεβαια θα το κανω το φλας και ο Θεος βοηθος :unsure:

Τελικα μαζι φαινεται να δουλευουν αψογα στα 550-570 χωρις ακομα να εχω πειραξει τιποτα!

Ερωτηση... υπαρχει το προβλημα που υπηρχε παλια που ο πυρηνας ειναι ελαχιστα πιο χαμηλα απο το μεταλικο frame που τον περιβαλει? Γιατι θυμαμαι οτι εργοστασιακα ειχε μια "τσιχλα" που ομως δουλευε καλυτερα απο την Arctic Silver με την οποια την αντικατεστησα, ακριβως διοτι η "τσιχλα" καλυπτε πολυ καλυτερα το κενο (καπου ενα χιλιοστο).

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα με το shim φαινεται να μην υπαρχει με την χ800 αλλα το στοκ κουλερακι εχει πατουρα!

Παντως για το φλασαρισμα μην κολωνεις! Εκει δεν εχεται ΔΕΗ!!! Ειναι πολυ απλη διαδικασια και διαρκει μολις μερικα δευτερα και ετσι δεν ειναι βασανιστικο οπως αυτο των μητρικων!

Εσυ τυχερε πετυχες καλο πυρηνα! Τελικα ολα τα καλα τα κρατας για τον εαυτο σου!:p

ΥΓ: Αν θες μου την στελνεις να στην φλασαρω και σου στελνω σε ανταλλαγμα μια μαπ-κορ gecube! :p

Link to comment
Share on other sites

Βασικα οι οιωνοι ηταν πολυ κακοι :...: τελευταιο κομματι σε ενα και μοναδικο μαγαζι αναμεσα σε 50 τοσα. Με το που μπαινω να με κοιτανε συνεχεια οι 2 πωλητες σαν θυμα. Το κουτι εμφανως πολυανοιγμενο (ολες οι γωνιτσες σκισμενες και απο δεξια και απο αριστερα) και τα περιεχομενα ανακατεμμενα !) και το ναυλον και τα αυτοκολλητα ασφαλειας να λειπουν. Εκανε μπαμ σου λεω οτι ηταν τελευταια και καταιδρωμενη και εψαχνε για θυμα :unsure: Ρε μπας και την τεσταραν για Χτ και κοπηκε??

Εχω χερι να τραβαω επεξεργαστες, οχι καρτες :jump::jump:

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα αν την τσεκαραν και απετυχε απλα δεν θα δουλευε αυτη την στιγμη που μιλαμε! Και αυτο γιατι bad flash= λαθος device ID και χαιρετισματα καμια δεν εχει ξαναζωντανεψει! Οποτε δυσκολο να την δοκιμασαν για ΧΤ! Παιζε μονο ανα ειχαν απλα παιξει κανα DOOM! Αντε δοκιμασε να δουμε! Περιμενουμε με αγωνια! ΠΑω στοιχημα οτι θα ειναι και γ@μω τις καρτες!

Link to comment
Share on other sites

Μπα τζιφος...

ακολουθησα οτι ελεγε στο δευτερο βημα, και εγραψα GVF11 -p -f A:\r80x256v.f1 αμεσως μετα το A:\

δηλαδη A:\GVF11 -p -f A:\r80x256v.f1

και κατι φανηκε να κανει αλλα στο τελος εβγαλε ερρορ. Εκανα κατι λαθος?

Link to comment
Share on other sites

To Gigabyte Flash utility & X800 XT BIOS ηταν ραρ και το εκανα extract. To περιεχνομενο του (5φαιλς) το αδειασα στο φλοπυ και εκανα ρεσταρτ. Μου εβγαλε το A:\ prompt και εκει αμεσως μετα το A:\ εγραψα GVF11 -p -f A:\r80x256v.f1 αφηνοντας κενα μεταξυ -p, -f ,A:\ ... μου εβγαλε καποιο ερρορ, εκανα ρισταρτ και δεν αλλαξε τιποτα. Μονο που παρατηρησα το Rivatuner μου εβγαλε default τις οβερκλοκ συχνοτητες αλλα αυτο το αλλαξα !

Εκανα κατι λαθος ? :cry:

Link to comment
Share on other sites

ΜΗΝ κανεις φλας απο δισκετα ,εγω δεν εχω φλοπυ στο πισι για να μην παρασυρθω και κανω μια φορα παραλιγο να μου μαμησει τη μητρικη , ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ :):) . Καλη τυχη με το φλασινγκ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δε φταιει το φλοπυ, μαλλον ειμαι ατυχος με τη καρτα μου και δεν μπορω να την κανω ΧΤ:cry:

Θα δοκιαμσω αλλη μια φορα με νεο φλοππυ αργοτερα

Πως μπορω να δω τι βιος εχω τωρα? Δε ξερω αν επιασε το φλας ή εχω το παλιο!

Link to comment
Share on other sites

Kατι κανεις λαθος στο φλας! Αν δεν την φλασαρει καθολου κατι κανεις λαθος! Ξαναδες τις εντολες και σημειωσε το σφαλμα που βγαζει! Ακομα και αυτες που δεν γινονται XT φλασαρονται απλα εμφανιζονται με αλλο ID!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Γιατί αλήθεια όχι από floppy; Εγώ έτσι είχα φλασηαρει BIOS στη δικιά μου.

Προφανως λογω της αναξιοπιστιας του φλοπυ! Καλο ειναι να κανεις μια βοοτ φλοπυ και να τρεχεις απο σκληρο το φλασ για μεγαλυτερη ασφαλεια! Αν και εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με το φλοπυ και φροντιζα να βαζω σε νεες δισκετες τα φλας!

Link to comment
Share on other sites

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ !!!! :jump::jump::jump::jump: :banging: :banging:

Ισως εφταιγε το φλοπυ?? Δοκιμασα αλλο φλοπυ και ολα οκ μου γραφει 16παιπς ΧΤ ΠΕ !!!

Το μονο που μου απομενει ειναι να δω εαν μπορω να ανεβω και πανω απο τα 520/560 !

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! :jump::jump:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.