Jump to content

Tα βασικά

Fireknight

Recommended Posts

Επειδη εχω μπερδευτει λιγο .... Τι ειναι πιο σημαντικο στην αγορα καρτας ??

Η Μνημη ?

Το Engine clock?

To Memory clock?

To memory interface ?

RAMDAC ?

Kαι τι διαφορα έχουν οι καρτες για AGP slot και για PCI express ??

:confused:

αγοραζοντας μια καρτα παιζουν ρολο τα παντα...απλα κοιτας η καρτα που θα παρεις να εχει μια καλη ισσοροπια χαρακτηριστικων...να τα συνδιαζει ολα οσο καλυτερα γινεται γι αυτο που πληρωνεις...πρωτα απο ολα ενοοειται οτι θα διαλεξεις μια καρτα καλης εταιριας...κατα την ταπεινη μου γνωμη τα πραγματα πρεπει να τα παρεις με την εξης σειρα...

1.ο επεξεργαστης της καρτας

2.χρονισμοι πυρηνα και μνημης...οσο ψηλοτερα τοσο καλυτερα

3.αν παιζεις σε υψηλες αναλυσεις τοτε σε ενδιαφερει λιγο παραπανω μνημη...για τα δεδομενα της στιγμης 128mb ειναι πολυ καλα και τα 256 σουπερ(εφοσον ειναι στις σωστες ταχυτητες και σε συνδιασμο με εναν καλο επεξεργαστη.

4.pci express και agp δεν εχει διαφορα τωρα μιας και οι καρτες ειναι 8χ απλα το pcie υποστηριζει 16χ καισου δινει περιθωριο αναβαθμισιμοτητας οταν θα αρχισουν να βγαινουν οι καρτες που θα εκμεταλευονται...επισης σε μητρικες με 2 θυρες pcie 16χ βαζοντας 2 ομοιες καρτες (sli) θα μπορεσεις να τρεξεις στη διπλασια θεωρητικα ταχυτητα..βεβαια τετοιες μητρικες αυτη τη στιγμη ειναι λιγες και ακριβες και αν δεν κανω λαθος προοριζονται κυριως για σερβερ συστηματα...κατα τη γνωμη μου παλι...αν ερθει η ωρα να στηθει ενα καινουριο συστημα απο την αρχη και να πεσουν καποια λεφτα πανω τοτε το pci-e ειναι must μιας και θα σε καλυψει για αρκετα παραπανω καιρο...απλα εχω την εντυπωση πως δεν εχουν γινει καλες υλοποιησεις ακομα...συντομα ομως θα βγουν καλυτερες.

και δεν λεει να πεφτει ο κοσμακης στην πλανη των mb οταν παιρνει μια καρτα....ο περισοτερος κοσμος που δεν ασχολειται σε βαθος με υπολογιστες το μονο που κοιταει ειναι τα mb....τι να κανεις τα mb αν ο επεξεργαστης ειναι τζιφος?...πριν απο λιγο καιρο ειιχα εναν φιλο που προσπαθουσε να με πεισει οτι η fx5200 του με 256 mb ram ειναι καλυτερη απο την τι4200 128μβ....και παρολο που προσπαθησα να του εξηγησω τι παιζεται με τις καρτες δεν ελεγε να καταλαβει....well παιζαμε μπολικες ωρες nfsu σπιτι μου και μετα πηρε το παιχνιδι να το περασει στο πισι του...well....800x600 και σερνοταν με ολα τα details low....

ελπιζω να βοηθησα και να μην εγινα κουραστικος...

:)

Για μένα τον πιο σπουδαίο ρόλο παίζουν το interface της μνήμης και το RAMDAC.

Oι χρονισμοί πνίγονται αν το memory interface είναι μιρό και αν το RAMDAC είναι μέτριο, μέτρια θα είναι και η απεικόνιση.

Βέβαια, το πιο σημαντικό κριτήριο για την αγορά της κάρτας είναι η τιμή της σε σχέση με την χρήση που θα της κάνεις. Αν δε παίζεις πολλά παιχνίδια και μια overclocked GF4-MX μπορει να σε βολέψει. Αν πάλι παίζεις παιχνίδια, τότε θες και 128ΜΒ ram με 256-bus interface και δυνατό chip. Αλλά προσοχή στις τιμές. Το έχουν παρακάνει οι κατασκευαστές. Ακούς εκεί 350-450 για μια κάρτα γραφικών... Αν είναι δυνατόν... Όσο κάνει όλο το υπόλοιπο PC κοστίζει πλέον η καλύτερη κάρτα της αγοράς. Η οποία σε ένα χρόνο θα είναι και ξεπερασμένη....

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.