Jump to content



joomla database


elenhpop

Recommended Posts

Γεια σας μια ερώτηση θα σας κάνω

Μπορεί η βάση στην οποία στηρίζεται ένα site σε joomla να είναι επίσης και βάση μιας εφαρμογής? Ή πρέπει να δημιουργήσουμε μια δεύτερη βάση δεδομένων. Συγκεκριμένα κατασκευάζω site σε joomla και θέλω να το συνδέσω με μια εφαρμογή.

Ευχαριστώ:to_pick_ones_nose3:

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα μην μπλέξεις αν δε ξέρεις. Είναι θέμα εφαρμογής. Τι πίνακες διαβάζει κλπ. Γιαυτό σου είπα ψάξε για γέφυρα. Αν χαλάσει τη μία βάση θα χαλάσει και η σελίδα αλλά και η εφαρμογή.

Με γέφυρα είτε θα χαλάσει το ένα είτε το άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Στον MySQL server που έχεις την βάση για το joomla απλώς θα κάνεις μια ξεχωριστή βάση για την εφαρμογή σου.Μετά απλώς θα πρέπει να αλλάξεις το connection string στην συνάρτηση που χρησιμοποιείς στην εφαρμογή σου.

PHP: mysqli::__construct - Manual

Αν και θα μπορούσες να τα έχεις όλα σε μια βάση (joomla και εφαρμογή) όπως προτείνει και ο swatoner καλύτερα να τα βάλεις σε 2 ξεχωριστές βάσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

πιο ασφαλές είναι για κάποιον αρχάριο να το κάνει με 2 βάσεις αρκεί να φροντίσεις για την ακεραιότητα των δεδομένων.΄

Για εμένα πιο σωστό πάντως είναι να γίνει σε μια βάση εφόσον η εφαρμογή σου θα χρησιμοποιέι τα ίδια δεδομένα με το site για να μη μπλέξεις με συγχρονισμό των βάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.