Jump to content



Μελέτη πάνω στην αντοχή των SSD σε διακοπές ρεύματος


chroma

Recommended Posts

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Ohio έκαναν εκτεταμένη έρευνα πάνω σε SSD ώστε να διαπιστώσουν πως συμπεριφέρονται σε απροσδόκητες διακοπές ρεύματος. Οι δοκιμές έγιναν με γνώμονα τη χειρότερη δυνατή περίπτωση, ταυτόχρονες εγγραφές ασυμπίεστων δεδομένων καθώς αρκετοί SSD υποστηρίζουν in flight συμπίεση. Η διακοπή του ρεύματος ήταν μεταξύ του SSD και του τροφοδοτικού με ένα κύκλωμα που ελέγχεται μέσω σειριακής, το οποίο κάνει μια διακοπή ελεγχόμενη και φυσικά ακόμα χειρότερη για τον υπο δοκιμή SSD καθώς σε μια φυσιολογική διακοπή ρεύματος το τροφοδοτικό έχει ακόμα φορτίο στους πυκνωτές για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Με αυτή τη μέθοδο μπόρεσαν να μετρήσουν διάφορες πιθανές περιπτώσεις αλλίωσης στα δεδομένα όπως

Bit Corruption / Καταγραφή τυχαίων λανθασμένων bit

Flying Writes / Ολοκληρομένα δεδομένα καταλήγουν σε λάθος διεύθυνση

Shorn Writes / Εν μέρη ολοκληρωμένες εγγραφές σε μικρότερο μέγεθος από το αναμενόμενο μέγεθος του sector

Metadata Corruption / Τα metadata είναι αλλιωμένα στο FLT (το FLT μεταφράζει από τις φυσικές διευθύνσεις στη μνήμη στις λογικές)

Dead Device / Το γνωστό brick, απλά ο SSD δεν ξαναδούλεψε

Unserializability / Η κατάσταση μετά από μια σειριακή λειτουργία δεν είναι η αναμενόμενη πχ. γράφοντας 1-2-3 μετά τη διακοπή υπήρχε το 1 και 3 αλλά οχι το 2.

Οι ερευνητές δοκίμασαν 15 διαφορετικούς SSD και 2 κλασικούς μηχανικούς δίσκους, δεν έχουν ανακοινώσει κατασκευαστές και μοντέλα αλλά δοκίμασαν από φτηνούς desktop μέχρι ακριβούς enteprise. Στο link υπάρχει video παρουσίαση και το pdf με τη μελέτη, προσωπικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

https://www.usenix.org/conference/fast13/understanding-robustness-ssds-under-power-fault

Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα να μαθω ποιοι δισκοι εχουν power loss data protection .

Θα μπορουσε ενας δισκος να ηταν o intel 320 ..που λεει ξεκαθαρα και διαφημιζεται κιολας για power loss data protection.Οι αλλοι??

Any bets??

Συνηθως τετοιο feauture παει σε enterpise δισκους..αλλα με βαση τη τιμολογιακη καταταξη στο πινακα πρεπει να υπαρχουν και αλλοι.

Eπισης θα επρεπε νσ πουν και σν ο δισκος με το metadata fail ηταν ΚΑΙ αυτος που ψοφησε αργοτερα.:p

Λογικα οι 2 perfects disks θα ηταν oi slc..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.