Jump to content



Hacking μέσω jpeg


Daffy

Recommended Posts

Hacking μέσω jpeg

Απλές jpeg φωτογραφίες μπορούν να μετατραπούν σε «κερκόπορτα» για hackers εξαιτίας της μεθόδου που χρησιμοποιούν τα Windows για να εμφανίζουν τις φωτογραφίες. Αυτή η «αδυναμία» έχει εντοπιστεί σε παραπάνω από 12 προγράμματα της Microsoft.

Στα προγράμματα «υψηλού κινδύνου» συμπεριλαμβάνονται τα Office XP 2003, Office 2003, Windows Server 2003, Internet Explorer 6 και μερικές εκδόσεις του Digital Image Pro και του Picture It.

Ακριβώς επειδή ο ΙΕ ανήκει στα «τρωτά» προγράμματα, θεωρητικά είναι πιθανή η επίθεση από ιό, αν το site που επισκεφθεί ο χρήστης έχει επεξεργασμένες γι αυτό τον σκοπό jpeg φωτογραφίες.

Η Microsoft εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν τα εν λόγω προγράμματα να εγκαταστήσουν το κατάλληλο patch. Επιπλέον έδωσε στην κυκλοφορία ένα εργαλείο με το οποίο οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν αν το software που χρησιμοποιούν περιέχει τον «τρωτό» κώδικα.

info : www.pcmag.gr

Link to comment
Share on other sites

χεχε...btw....κυκλοφορει καποιος, (ισως καποιος απο το φορουμ) που προσπαθει να κανει hack με netbus...χεχε...οσο ειμαι ονλινε και σερφαρω δεν λαμβανω Intrusion alerts αλλα μου εχει συμβει 4-5 φορες τις τελευταιες μερες και αυτο μονο οταν μπαινω στο φορουμ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.