Jump to content



Άνοιγμα XML


z3et

Recommended Posts

Λεπον. Εχω κατι αρχεια XML τα οποία τα ανοιγα μεσω IE (8, 9 και 10). Μου τα εμφανιζε οπως επρεπε. Τα παω σε αλλο PC και δεν ανοιγουν οπως πρεπει (δεν κανει καθολου decode, μου βγαζει τον κωδικα χυμα). Σε IE 9 και 10 αυτα (ιδιες εκδοσεις με τα δικα μου).

Πχ κανονικα ειναι: Date/Time/User μπλα μπλα (στοιχισμενα με χρωματακια και τα σχετικα)

ενω στο αλλο PC ειναι: <?xml version="1.0"?>

<?xml-stylesheet type='text/xsl' href='asdf.xsl'?>

<Log FirstSessionID="1" LastSessionID="170" Archive="true"><Message Date="" Time="... χυμαδιο.

Μετα ειδα πως στο αλλο PC, στο View>Unicode δεν μου ειχε καμια επιλογη (None) ενω σε εμενα υπηρχαν ολες (Unicode, Greek κλπ κλπ).

Σε αλλους browsers που ειχα δοκιμασει παλαιοτερα σε εμενα δεν ανοιγε (ουτε και τωρα) γι' αυτο ψαχνομαι κυριως με τον ΙΕ. Εχετε να προτεινετε κατι?

Link to comment
Share on other sites

Τα XML αρχεία στην ουσία είναι απλά αρχεία κειμένου.Χρησιμοποιωντας αρχεία XSL μπορείς να μετασχηματίσεις ένα XML αρχείο σε οποιαδήποτε μορφή θέλεις.

Αυτό είναι που κάνει και ο IE χρησιμοποιεί ένα δικό του ενσωματωμένο XSL για να δείξει σε μορφή δέντρου τα XML αρχεία. Δεν έχει σχέση το encoding της σελίδας εκτός και αν σου εμφανίζει το κείμενο μέσα στα Elements με αλαμπουνέρζικα ενώ είναι ελληνικά.

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το MSXML από την microsoft μπας και δουλέψει με τον IE.Αν έχεις το Notepad++ άνοιξε το XML αρχείο με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.