Jump to content



Περι redmine, ruby versions και gems


Nasos1416003258

Recommended Posts

Έχω στήσει ένα ubuntu με redmine(turnkey). Θέλω να περάσω κάποια plugins. Κάνω extract τα αρχεία του Plugin στον φακελο plugins και προχωρώ με

bundle install --without development test

διαδικασια που πέρνει αρκετή ώρα και ολοκληρώνεται σωστά ( έιναι σε openvz container ). Αφού τελειώσει η διαδικασία μετά προχωρώ σύμφωνα πάντα με τον wiki του plugin σε

bundle exec rake redmine:plugins NAME=redmine_contacts RAILS_ENV=production

Μου βρίσκει ένα missing gem. Κανένα προβλημα.

gem install μπλαμπλαμπλα-1.2.3

ξανακάνω rake. τσουπ και άλλο missing gem. Το μαθαμε πια το "κολπο"

gem install μπλαμπλαμπλα-5.6.4

νάσου όμως αυτό το gem θέλει εκδοση ruby 1.9.3 ενώ εγώ έχω ( ruby -v ) 1.8.7

Και εδώ γεννιέται το ερώτημα πως κάνω Update στην ruby?

Δοκίμασα αυτό που λένε τα 80% των tut για εγκατάσταση με rvm αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Έκανα εγκατάσταση διαφόρων ruby version με το rvm, έθεσα σαν default και curent αυτή που ήθελα αλλά και πάλι τζιφος. To ruby -v βγάζει αυτήν που το θέτω αλλά σε νεο bash υπάρχει ακόμα η παλιά. Εννοείται το redmine έχει σκάσει και ζητάει το mplamplampla-5.6.4 gem για να πάρει μπρος.

Δεν γνωρίζω γρί τι θα πεί ruby bundle rake gem git και τα συναφή. Διαβάζω διάφορα tutorials-ruby for dummys pdf αλλά όλα προϋποθέτουν οτι ξέρεις έστω τα βασικά. Διαβάζω διαρκώς άλλα δυστυχώς δεν είμαι προγραμματιστής και μου φαίνονται όλα "κάπως". Είμαι ο κλασσικός sysadmin του "δώς μου service-config file και θα στο φτιάξω". Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Όποια εντολή ζητηθεί μπορώ να σας έχω output. Help!:crazy:

Link to comment
Share on other sites

Όταν ανοίγεις νέο τερματικό και γράψεις ruby list σου βγάζει την έκδοση που εκατέστησες; Εκεί ποια σου λέει ότι είναι η default; Για τα gem που σου ξαναζητάει αν δεν κάνω λάθος όταν αλλάζεις την έκδοση της ruby πρέπει να ξανακάνεις bundle install. Κάθε έκδοση μπορεί να έχει τα δικά της gem.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.