Jump to content



Σημαντική ερώτηση


Recommended Posts

Παιδιά , μετά απο πολλά mods με μητρικές , θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα

1) Οταν δούμε οτι μια μητρική εχει "φουσκωμένους " πυκνωτές τι σημαίνει ?

Λέγοντας φουσκωμένους εννοω οτι αν τους δείς απο πάνω , στο μεταλικό κάλυμα τους , έχουν γίνει σαν κεικ , εχουν φουσκώσει αλλά δεν έχουν σκάσει .

Σε αυτήν την περίπτωση καποιο πρόβλημα ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΠΥΚΝΩΤΗ ή Ο ΠΥΚΝΩΤΗΣ ΧΑΛΑΣΕ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ προβλημα στην μητρική

Και επίσης , το φουσκωμα σημαίνει θερμοκρασία ή υπερβολική τάση ?

Αν αλλαχτεί οπυκνωτής (ακομά και με άλλον μεγαλύτερο ) το πρόβλημα θα λυθεί ?

2) Εχω χρόνια ολόκληρα στις κολήσεις , και στις μητρικές παρατηρώ οτι πολλές φορές ένα εξάρτημα δεν κολάει με τίποτα .

Εκεί τι φταίει ? η κόληση που χρησιμοποιώ , το κολητήρι μου (watt) , ΤΙΙΙΙ ??? μήπως να αρχίζω να βάζω καθαριστική αλοιφή ?

3)Οταν μια μητρική δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα εμφανισιακά , μετρημένα όλα τα στοιχεία της , και οταν πατάμε τον διακόπτη ακούμε ανεμιστήρα cpu να δουλεύει ,αλλά δεν φορτώνει τίποτα (πχ δεν εχει σήμα η κάρτα φραφικών) , τότε τι μπορέί να φταίει ? Υπολογίστε οτι ΟΛΑ τα εξαρτήματα λειτουργούν και θερμαίνονται , πχ μνήμες southbridge , northbridge , cpu

Για παράδειγμα ,αν είναι κάποιο mosfet , τότε να κάτσω να το βρώ και να το αλλάξω ...

Αν φταίει το bios , θα υπάρχει αυτή η συμπεριφορά ?

Αν αλλάξω όλο το bios , δηλαδή βγάλω το chip απο την θέση του και βάλω ένα άλλο παρόμοιο , θα λειτουργήσει ?

Πρέπει ναναι της ίδιας οικογένειας ? Για προγραμματισμό μόνο με hot flash?

4) αν εχει καεί μια ασφάλεια smd , απο εκείνες τις μικρές που έχουν οι μητρικές , τότε η μητρική τι συμπτωμα παρουσιάζει ?Πως το καταλαβαίνουμε και αν την βραχυκυκλώσουμε τι θα συμβεί ?

Σορυ για την πολυλογία , αλλά πολλές μητρικες περιμένουν επισκευή

ΤΗΝΧ

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

2) Εχω χρόνια ολόκληρα στις κολήσεις , και στις μητρικές παρατηρώ οτι πολλές φορές ένα εξάρτημα δεν κολάει με τίποτα .

Εκεί τι φταίει ? η κόληση που χρησιμοποιώ , το κολητήρι μου (watt) , ΤΙΙΙΙ ??? μήπως να αρχίζω να βάζω καθαριστική αλοιφή ?

ΤΗΝΧ

Η αλοιφή είναι απαραίτητη στις περισσότερες κολλήσεις (και όχι μόνο στις μητρικές βέβαια) γιατί συνήθως συμβαίνει αυτό που λες: Δεν γίνεται η κόλληση με τίποτα

Η επισκευή μητρικών δεν είναι απλό πράγμα καθώς απαιτεί αρκετές γνώσεις αλλά και τεχνικά δεδομένα που δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν.

Επέτρεψέ με να σου πω - πάντα φιλικά - ότι μάλλον χρειάζεσαι αρκετό δρόμο ακόμη για να καταφερείς να επισκευάσεις μία μητρική (εκτός απλών και προφανών περιπτώσεων όπως ένας σκασμένος πυκνωτής).

Επαναλαμβάνω: Χωρίς παρεξήγηση και πάντα φιλικά ;)

Link to comment
Share on other sites

φιλικα φιλικα , αλλά γιατί τοση ειρωνεία?

εκανα μερικές ερωτήσεις και περιμένω μερικές απαντησεις απο οποιον γνωρίζει ή εχει συναντήσει κάτι παρόμοιο

δεν νομίζω οτι αναφέρθηκα στο να αλλάξω όλο το southbridge !!! , απλά πράγματα λέω , πυκνωτές , ασφάλειες , αντιστασεις ,ρυθμιση bios , hot flash

επιπλέον να σου πώ οτι η αλοιφή σε πολλές περιπτώσεις οχι είναι απαραίητη αλλά απαγορεύεται κιολας

ξαναλέω ζήτησα βοήθεια σε 1-2 πραγματα απο οσους γνωρίζουν ,δεν πρόκειται να παω να επισκευάζω μητρικές στην intel ως τεχνικός

(ειναι αρκετά περιεργο να στελνεις ενα απλό πραγμα και να σου λενε "θες πολύ δρομο για να μαθεις να επισκευάζεις μητρικές " , σχόλιο χωρίς να ξέρεις τίποτα για τον άλλο ? με τι έχει ασχοληθεί , τι σπουδάζει , γιατί εστειλε αυτό το thread κτλ )

ΦΙΛΙΚΑ

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι σε ειρωνεύτηκε ο spc φίλε BeetleJuice. Απλά επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας κι ακόμα περισσότερα έχουμε ακούσει, μάλλον με την απάντηση του ήθελε να σε "προστατέψει" από κάποια χειρότερη ζημιά.

Στο μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι ότι ναι το bios μπορεί να οφείλεται για την κατάσταση που περιγράφεις και με ένα hot flash να διορθωθεί. Το hot flash όμως θα σου δουλέψει σε περίπτωση που δεν είναι καμμένο το bios, αλλά έχει γίνει corrupted. Καλό είναι να κάνεις hot flash με bios από ίδια μητρική, αλλά κατά μεγάλο ποσοστό και με bios της "ίδιας οικογενείας chipset" θα παίξει κανονικά.

Πιθανότατα ο πλέον κατάλληλος για να απαντήσει στις υπόλοιπες ερωτήσεις είναι ο Hipro5.

Link to comment
Share on other sites

κοιτα πως απάντησες εσύ και πως απάντησε εκεινος και θα δείς την διαφορά

το ξέρω και εγώ οτι ο hipro5 θα απαντήσει σίγουρα , αλλά το θέμα είναι να περιμένουμε εναν admin να μας απαντήσει ή να κάνουμε και μια πρόχειρη συζήτηση μεταξύ μας και ανταλλαγή απόψεων και περιπτώσεων??

Μάλλον το δευτερο

Και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει αυτό αν απαντάς στο άλλο με καχυποψία και με μειονεκτικό υφος .

Anyway , εγώ δεν καταλαβαίνω απο αυτα ,ουτε πτοούμαι , εδω θαμαι και θα σας πρήζω !!!

καποιοι όμως ίσως δυσανασχετήσουν με τετοιες απάντησεις... (αν ήταν το πρώτο ποστ κάποιου σε αυτό το φόρουν , θα στεναχωριόταν πολύ...)

Cu

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.