Jump to content



Plex μέσω Android Media Player στην TV


lanc3lot

Recommended Posts

* Αν είναι σε λάθος forum, σόρυ προκαταβολίκα ;-)

Καλημέρα σε όλους .. και όλες -wink.png

Μια ερώτηση, ώστε αν τεχνικά στέκει αυτό που λέω ή αν ακόμα καλύτερα, το έχει κάνει κάποιος ήδη εδώ,

Διαθέτω μια παλαιού τύπου τηλεόραση, χωρίς HDMI. Εδώ και χρόνια, έχω συνδέσει σε αυτήν έναν Xtreamer Sidewinder, μέσω σύνδεσης RCA σε Scart.

Πρόσφατα εγκατέστησα στο Pc μου, τον Plex Media Server (καταπληκτικός) και ψάχνω τρόπο ώστε να "παίζει" στην TV.

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω αυτό: [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00E7OSRBE/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1ABNCU299Z6L9]http://www.amazon.co...=A1ABNCU299Z6L9[/ame] που υποστηρίζει και αυτό παρόμοια σύνδεση, μέσω RCA σε Scart, και μετά μέσω του Android App που υπάρχει (είτε το απλό ή αυτό που είναι για Google TV), να παίζω τα αρχεία που έχω σε local επίπεδο, στην τηλεόραση. Πιστεύετε πως θα γίνεται; Ώστε να προχωρήσω σε αγορά του.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!:rubik:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συγνωμη, αλλα υποστηριξη για scart εισαι σιγουρος οτι το android box του λινκ σου εχει; Δεν βλεπω πουθενα τις εξοδους στη φωτογραφια ή στην περιγραφη προϊοντος.

Αν ο plex server θα ειναι η καρδια του multimedia συστηματος σου, τοτε θα σου προτεινα να πας προς καποιο Roku (οχι το 3 ομως γιατι αυτο εχει εξοδο μονο hdmi). Απο αμαζον αμερικης θα σου ερθει μαζι με μεταφορικα και εκτελωνισμο <100 ευρω. Υπαρχει εξαιρετικη υποστηριξη απο την εταιρεια προς το plex και θεωρειται η καλυτερη λυση για media player που να τον υποστηριζει. Το αρνητικο του ειναι οτι τα φορματ βιντεο που παιζει "απο μονο του" (δηλ usb stick ή απο δικτυακο σκληρο) ειναι περιορισμενα σε σχεση με π.χ. ενα wdtv live.

Τρεχω Plex server σε ενα παλιο λαπτοπ su4100 (1.3) που εχω και τα καταφερνει "ικανοποιητικα". Οι clients ειναι το htpc μου (που τρεχει και xbmc) και φορητες συσκευες (ενιοτε με λιγο transcoding).

Συμβουλη μου παντως, θα ηταν να φυλαξεις το 100αρικο και να παρεις μια τηλεοραση. Θα βρεις καποια επαρκεστατη σε ποιοτητα και μεγεθος στα 250-300.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες. Ναι γενικά υπάρχουν φθηνές λύσεις για τηλεόραση, απλά επειδή πρόκειται να μετακομίσω μάλλον πριν τον επόμενο Σεπτέμβριο, δεν ήθελα να κάνω τώρα την αγορά αλλά λίγο πιο αργά, για αυτό έψαχνα μια λύση για τώρα που όμως θα μπορουσε να παίξει και στο μέλλον. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να ήταν ένας καλός Media Player με av out για να παίζει στην προσωρινή λύση.

Σε επίπεδο Media Player, έψαξα στην αρχή το θέμα του Roku και μάλιστα αντάλλαξα πολλά mail μαζί τους, δεν ξέρω με απέτρεψε πως ο player δεν μπορεί να τρέξει avi αρχεία όπως είπαν! Ίσως θα μπορούσε με κάποιον custom player? Δεν ξέρω δεν το έψαξα, αφού αποφάσισα να στραφώ σε άλλες λύσεις.

Αρχικά πήρα αυτόν: [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00E7OSRBE/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1ABNCU299Z6L9[/ame] που δυστυχώς όμως δεν ήταν αυτό που περίμενα, και για καλή μου τύχη 2 μέρες μετά σταμάτησε να δουλεύει, οπότε το έκανα επιστροφή και refund.

Πλέον, έχω καταλήξει να πάω σε αυτόν: CS968 Quad Core Skype TV Box RK3188 Android 4.2 Bluetooth XBMC Miracast RJ45 Media Player Built in 2.0MP Camera Mic 2GB/8GB-in Set-top Boxes from Consumer Electronics on Aliexpress.com (από αλλού το πήρα, αλλά εδώ το δείχνει ωραία :fun:) και να παίξω με το XBMC. Βρήκα πως έχει σχεδόν τα πάντα με το Plex, και ίσως καλύτερη υποστήριξη.

Το μόνο που δεν έχω βρει ακόμα είναι μια λογική Plex Web όπου μέσα από ένα Site θα ελέγχω τον Media Player στο σπίτι (όταν έρθει τεσπά το CS968). Αν ξέρει κάποιος κάτι ας γράψει. Τέλος ψάχνω και κάτι που υπήρχε στο Xtreamer Internet, όπου με ένα cron check, έψαχνε νέα επεισόδια για τις σειρές που βλέπεις και τα κατέβαζε αυτόματα, μέσω torrent. Αν πάλι κάποιος ξέρει και για αυτή την λειτουργία, με XBMC, ας γράψει ;-)

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ.. ενδιαφερουσα λυση.. καμερουλα για skype και υποστηριζει και miracast. Τι σκεφτεσαι να κανεις και θελεις να ελεγχεις το κουτακι μεσω web? Για τα επεισοδια που λες αυτο γινεται σχετικα ευκολα, αλλα με λιγο πλαγιο τροπο. Τρεχεις utorrent στον plex server σου (που ειναι καποιο pc φανταζομαι). Παιρνεις rss feed απο το σαιτ που κατεβαζεις και το πετας μεσα στο utorrent. Απο εκει μεσω κινητου μπορεις να ελεγχεις το utorrent και να του λες "κατεβασε αυτο". Πιθανως να εχει και ενσωματεμενη ικανοτητα φιλτρου το utorrent , π.χ. αν δεις τορρεντ με τιτλο how+i+met+your+mother κατεβασε το.

Για τα περαιτερω (μετακινηση του επεισοδιου στο φακελο που βλεπει το Plex) υπαρχουν διαφορα προγραμματακια. Καποια στιγμη ειχα χρησιμοποιησει το belvedere. Του λες π.χ. αν δεις στον φακελο downloads (που τα πεταει ολα το utorrent) ενα αρχειο με ονομα *mother* καντε move στον φακελο /videos/tv/how i met your mother/S8 (παραδειγμα δινω), οποτε μετα κανει update το plex και το εμφανιζει το επεισοδιο στη βιβλιοθηκη σου.

Υπαρχει και ενα αλλο προγραμμα που κανει τη δουλεια του αυτοματου κατεβασματος, λεγεται couchpotato, αλλα επειδη προσανατολιζεται να κατεβαζει απο nzb και newsgroups δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα μαζι του.

Να κανω και εγω τωρα ερωτηση :)

Οταν παιζεις βιντεο απο το android box που εδειξεις στο λινκ, ο plex client παιζει με direct play ή αναγκαζει τον σερβερ να κανει transcode? Επισης, ξερεις αν βγαζει ηχο 5.1?

Link to comment
Share on other sites

Χμ, θα μελετήσω αυτά που έγραψες ;-) Κοίτα το Plex Web σε άφηνε πχ να φτιάχνεις τα folder, να κάνεις εκ νέου scan, να ορίζεις ξανά τις βασικές κατηγορίες, τα πάντα. Ήταν ότι πρέπει για στιγμές που έχεις χρόνο και δεν είσαι σπίτι.

Σχετικά με αυτό που ρωτάς, πρώτα από όλα θα παίξω με XBMC που οκ είναι κάτι παρόμοιο, και ναι παίζει με Direct Play από ότι γνωρίζω. Στα χαρακτηριστικά του λέει πως βγάζει 5.1

Link to comment
Share on other sites

Χμ, θα μελετήσω αυτά που έγραψες ;-) Κοίτα το Plex Web σε άφηνε πχ να φτιάχνεις τα folder, να κάνεις εκ νέου scan, να ορίζεις ξανά τις βασικές κατηγορίες, τα πάντα. Ήταν ότι πρέπει για στιγμές που έχεις χρόνο και δεν είσαι σπίτι.

Teamviewer!!!

Link to comment
Share on other sites

Μια ακομα ερωτηση.. o plex server σου, τι μηχανημα ειναι; cpu/ram/motherboard/os? Εχεις μετρησει τι καταναλωση ρευματος εχει; τρεχει 24/7 ή τον ανοιγοκλεινεις;

Βρε συ, αυτό λέω πως πλέον δεν χρησιμοποιώ Plex Server, πήγα σε λύση XBMC, όπου θα τρέχει στο CS968 που παράγγειλα, και θα έρθει ελπίζω σύντομα. Η λογική είναι να μην κλείνει ποτέ, θα δούμε τι θερμοκρασίες θα βγάζει

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.