Jump to content



σωστο airflow


kkgas

Recommended Posts

καλησπερα θα χρειαστω την βοηθεια σας για ενα περιεργι (για μενα προβλημα)

εχω το κουτι της εικονας και σας εχω προσθεσει με βελακια τα σημεια οπου εχω βαλει ανεμιστηρακια η κατευθηνση στα βελακια δειχνει αν βαζουν η αν βγαζουν αερα καθως και το μεγεθος τους. ποιο ειναι το προβλημα μου τωρα οπου χρειαζομαι την συμβουλη σας. ο επεξεργαστης μου ειναι ενας i3 2100 με την εργοστασιακη ψυχτρα σε κατασταση ηρεμιας εχω 38 βαθμους ενω σε full load 60-61 (νορμαλ θερμοκρασιες ) θα μου πεις οκ ολα καλα, αλλα γιατι ανοιξες το θεμα αυτο?

το ανοιξα γιατι αν σταματησω ολα τα ανεμηστηρακια (εκτος cpu) δεν εχω διαφορα στην θερμοκρασια του επεξεργαστη

και εξηγουμε :

ολα τα ανεμηστηρακια δουλευουν οπως στην εικονα και το cpu ειναι σε κατασταση full load για 15 λεπτα , οι θερμοκρασιες ειναι 60-61

σταματαω ολα τα ανεμηστηρακια (εκτος της ψυχτρας) με το cpu να ειναι παλι σε κατασταση full load για 15 λεπτα και οι θερμοκρασιες ειναι 60-61 !!!!!!!! δηλαδη ακριβως το ιδιο εχοντας η μη τα ανεμηστηρακια σε λειτουργια. πως γινεται αυτο??????????

τωρα το ειδα εβαλα cm στα ανεμηστηρακια αντι mm

post-30725-1416077720,8835_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Υποθετω οτι η ψυκτρα ειναι που σε περιοριζει στις θερμοκρασιες που βλεπεις.(να μενουν σταθερες ασχετως το ποσου αερα βγαζεις βαζεις)

Με μια καλυτερη πιθανως να εβλεπες λιγοστους βαθμους διαφορας με ανοιχτα ολα τα ανεμηστηρια που εχεις.

Και λεω πιθανως γιατι ο ι3-2100 δεν καιει τιποτα.Σιγουρα θα εβλεπες πιο χαμηλες..αλλα παιζει να μην εχει την διακυμανση που περιμενεις με τα ανεμηστηρια σου on-off.

Για την ιστορια εχω 2120 με μαμα ψυκτρα και ανεμηστηρα στο cage των δισκων (cosmos s) και εναν 8αρι σε αθορυβη λειτουργια να πεταει αερα στο chipset που ζεματαει χωρις αυτον.

Link to comment
Share on other sites

καταλαβενω τι μου λες.

απλα σκευτομουνα το εξης: λεμε οτι ο κρυος αερας ειναι χαμηλα και ο ζεστος ανεβενει οταν εχουμε τα ανεμηστηρακια σε προς-πισω διαταξη λογικα σε ενα μικρου μεγεθους κουτι οπως ειναι το δικο μου δεν προλαβενει να εχει αλλαγη θερμοκρασιας οποτε οτι θερμοκρασια μπαινει παρομοια βγαινει για αυτο δεν εχω διαφορες στην θερμοκρασια αστεχτα αν ειναι on ή off τα ανεμηστηρακια οποτε μηπως γενικα ειναι καλυτερα να μπαινει ο αερας απο κατω (πατωμα) και να βγαινει απο πανω?

Link to comment
Share on other sites

Γενικα ετσι ειναι ,και απο ο,τι καταλαβα ετσι τα εχεις αλλα αναλογα την ψυξη ,το κουτι και τις ιδιαιτεροτητες του καποιες εξαιρεσεις μπορει να υπαρξουν(γινουν).

Αν ο αερας που μπαινει και βγαινει παραμενει ιδιος διαπιστωσε το με καποιον αλλον σενσορα αν σου παρεχει η μητρικη σου (οχι του επεξεργαστη δλδ).

ΠΑιζει να δεις αντιστοιχο φαινομενο μιας και οτι θερμοκρασια παραγεται ...ειναι αρκετα μικρη.

Ειναι και "τρυπιο" το κουτι σου οποτε ο εξαερισμος του επιτυγχανεται και χωρις ανεμηστηρες οποτε μη περιμενεις αξιοσημειωτες διαφορες.

(σε συνδιασμο με το τι εχεις μεσα και παραγει θερμοτητα).

Σε μενα ,μαμα ολα ,μονο το chipset ζεματαγε και επενεβηκα εκει.

Για τον επεξεργαστη και την ψυξη που εχεις παντως τα υπολοιπα αναμηστηρακια οπως διαπιστωσες τζαμπα δουλευουν οποτε κρινε αναλογα το πως που και αν θα πρεπει να δουλευουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.