Jump to content



Αποσταση ηχειων 5.1


Stavros Apo

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.Εχω αγορασει τα logitech z906 και τα εχω τοποθετησει στο σαλονι μου.Κανονικα σε τ υψος πρεπει να ειναι τα ηχεια απο το εδαφος τα μποστα και σε τ υψος τα πισω (κυριος με εδιαφερουν τα πισω).Τα πισω τα εχω τοποθετησει σε υψος 1,82(συμφωνα με τα μπροστα) και σε αποσταση απο το αυτί 1,60 αλλα μου ειπαν οτι δεν ειναι και πολυ σωστα γιατι δε θα ακουω την παραμικρη λεπτομερεια,να προσθεσω οτι τα εχω βαλει κλεισει πρως τα κατω.Ισχυει οτι χανω την λεπτομερεια? :drool:

Link to comment
Share on other sites

Τα ηχεία καλό είναι να τοποθετούνται στο ύψος που έχει και η θέση θέασης, δηλαδή στο ύψος των αυτιών όταν κάθεσαι.

Αυτό που σου είπαν για την απόσταση είναι χαζομάρα, κανονικά πρέπει να ρυθμίσεις την απόσταση που έχουν στον ενισχυτή και μετά αυτός θα εισάγει την κατάλληλη καθυστέρηση έτσι ώστε ο ήχος να ακούγεται ομοιόμορφα.

Στις ταινίες δεν πρόκειτε να ακούς τίποτα από τα πίσω ηχεία ούτως ή άλλως αφού προορίζονται μόνο για συγκεκριμένα εφφέ.

Επίσης η κλίση προς τα κάτω δεν εξυπηρετεί τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

1,82m ύψος και κοιτάνε προς τα κάτω.

Μια χαρά είναι, άστα, δεν χάνεις τίποτα...

Αν είναι να μιλήσουμε για ηχητικές λεπτομέρειες τότε αναφερόμαστε σε high-end όπου μόνο το καλώδιο των ηχείων κοστίζει όσο 2 φορές ολόκληρο το ηχοσύστημα σου...

Άστω καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.