Jump to content



Γρήγορο φόρτωμα τμήματος ιστοσελίδας


Delijohn

Recommended Posts

Ζητάω κάτι παράξενο αλλά και πολύ συγκεκριμένο, οπότε ίσως βρω λύση.

:rubik:

Θέλω με οποιοδήποτε browser, σε windows αν μπορείτε παρακαλώ, να μπορώ να φορτώνω ένα τμήμα μιας σελίδας ΜΟΝΟ. Προσοχή, όχι να φορτώνει όλη και να μου κρύβει τα υπόλοιπα.. όπως π.χ. το adblock, αλλά να μην φορτώνει τίποτα άλλο εκτός από αυτά που θα επιλέξω εγώ. Δεν έχω πρόβλημα να γίνεται με ένα ασφαλές script πχ στον tampermonkey, αρκεί το τμήμα της σελίδας που θέλω να φορτώνει σφαίρα και σωστά.

(είχα δοκιμάσει με το stylebot στον chrome, αλλά αυτό φορτώνει όλη τη σελίδα και μετά κάνει τις αλλαγές που θες)

Για να σας βάλω ακόμα λίγο στο κλίμα, μιλάμε για κάτι σαν σελίδα προσφορών. Βάζει ο καθένας κάτι προς "πώληση" και ο καθένας περιμένει να δει μια τιμή που τον συμφέρει για να πατήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί το κουμπάκι "τα αγοράζω".

Κάποιοι με script έχουν καταφέρει ήδη να τσεκάρουν συνεχώς τις τιμές και ότι υπάρχει από μια τιμή και κάτω να το παίρνουν άμεσα.. μα ευτυχώς δεν τους δουλεύει ακόμα ικανοποιητικά.

Αν γνωρίζετε κάποιο browser extension ή script, αναμένω οδηγίες..

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό που λες δε γίνεται. Τη σελίδα στη δίνει ο server και τη δίνει ολόκληρη. Δε μπορείς να πάρεις ένα μέρος της. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κόψεις αχρείαστα πράγματα όπως εικόνες, css, js, κλπ, αλλά πρέπει να ξέρεις τι δε χρειάζεται.

Αν το κομμάτι αυτό της σελίδας όμως έρχεται ασύγχρονα με ajax, αφού όπως καταλαβαίνω ανανεώνεται μόνο του, χωρίς να φορτωθεί η σελίδα από την αρχή, τότε μπορείς να βρεις τι καλεί το ajax και να το καλέσεις εσύ με δικό σου script.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα.. ίσως να μην το έθεσα εγώ σωστά. Δεν εννοώ να μην έρχεται καν η σελίδα στο pc..άλλωστε ο χρόνος φόρτωσης είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το χρόνο render.. ειδικά σε μια σελίδα γεμάτη γραφικά κλπ.. η σελίδα που θέλω, είναι βαριά και θέλω ενώ φορτώνει όλη, να μην την εμφανίζει όλη. Δηλαδή να γλιτώσω το χρόνο που κάνει να την εμφανίσει ο chrome πχ.. αυτό παίζει;;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ναι.. μιλάμε για τόσο λίγο! Δεν μιλάω για τη σελίδα του thelab μα για μια σελίδα με προσφορές που φορτώνει και πρέπει μέσα σε κλάσματα να δω αν μου κάνει η πάνω πάνω προσφορά (που είναι κι η πιο φθηνή) και αν μου κάνει, να πατήσω το buy all.

Έχει τύχει να μου γλιστρήσει το ποντίκι και να μην πατήσω καλά το κουμπί buy all κι έχει πάρει άλλος την προσφορά. Τόσο γρήγορα..

Link to comment
Share on other sites

αυτό που ζητάς, για να γίνει σωστά, πρέπει να γίνει στο pre-load του browser.

Έτσι δουλεύει το AdBlock: έχει μια λίστα με απαγορευμένα url, και όταν ο browser πάει να ζητήσει ένα url, αν είναι μέσα στην λίστα, δεν φέρνει καν το resource (Πχ ένα image).

Αυτό που θες μπορείς να το πετύχεις σε πολύ μεγάλο βαθμό με ένα greasemonkey script @run-at document-start.

Πχ μπορείς να ξυλώσεις τα πάντα στην σελίδα εκτός από το div που σε ενδιαφέρει και να κάνεις και το κουμπί 500χ500 px για να μην αστοχείς ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.