Jump to content



Προβλημα , ξέρει κανείς?


BeetleJuice

Recommended Posts

Καλησπέρα

Η οθόνη μου είναι μια NEC C900 18'' CRT και οταν εχω διακοπή ρευματος 'η οταν την βγάλω απο τη πρίζα ή οταν την κλε'ισω απο τον διακόπτη μετά συμβαίνει το εξης:

Παραμένει κανονικά σε stand by , με το πορτοκαλί λαμπάκι αναμένο , αλλά οταν ανοίξω τον υπολογιστή ακούγεται το πρώτο "τακ" κανονικά (μάλλον ρελες τροφοδοσίας ) και το δευτερο "τακ" κανονικά (σετάρισμά της ανάλυσης) , αλλά αυτό που ΔΕΝ κάνει ειναι να ακουστεί το κλασικό "τσαφ" και να τροφοδοτηθεί ο φώσfορος με ηλεκτρόνια .

Κοινώς ολα κανονικά , αλλά τα ηλεκτρόνια δεν μας κάνουν την χάρη να τρέξουν.

Το περίεργο είναι οτι αν μείνει εκτός πρίζας πάνω απο 8 ώρες ή και λίγο παραπάνω τότε με το που ανοίξω τον υπολογιστή και τα "τακ" γίνονται κανονικά αλλά και τα τσαφ και η οθόνη λειτουργεί ΤΕΛΕΙΑ .

Και ανάλυση σηκώνει , και refresh τρελλό και απόλα .Οσο δεν βγαίνει απο την πρίζα λειτουργεί σαν να την πήρα πριν 1 μέρα ..

Υπερθέρμανση δεν είναι , οταν η οθόνη λειτουργεί μπορεί να μείνει ατελείωτες ώρες εν λειτουργία και να μην παρουσιάσει κάτι

Επίσης οταν υπάρχει το πρόβλημα και κολλάει η οθόνη και δεν ανάβει , ακούγεται ενα τικ τικ (αν στήσεις αυτί , οχι δυνατό) διπλα απο τον μετασχηματιστή υψηλής τάσης , το οποίο σταματάει ΜΟΝΟ αν την βγάλω απο την πρίζα

αν κάποιος ξέρει κάτι ας μου πεί

Ξέρω οτι δεν είναι σερβις εδώ αλλά eπειδή εχω πείρα στα ηλεκτρονικα αλλά οχι στις οθόνες CRT , ελεγα μήπως είναι κατι που φτιάχνεται εύκολα και αποφύγω το βαρβαρο σερβις στην εταιρεία .

Σας ευχαριστώ και σορρυ αν εκανα λάθος που εστειλα .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.