Jump to content



Οικονομικός file server


auteur

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Περα απο τον hp microserver που παίρνει μέχρι 6 δισκους υπάρχει κατι αλλο που να παίρνει 8-10 δισκους ή και παραπάνω και να βγαινει πιο οικονομικός άνα Sata..

Πχ αν ο hp κοστίζει 180€ : 6 (δισκους) = 30€

Υπάρχει περίπτωση να γίνει κατι σε DIY file server που να κοστίζει λιγότερο απο τα 30€ που ζητάει ο HP για καθε sata;

Ψάχνω την πιο οικονομική λύση για να βάλω οςο περισσότερους δισκους μπορω.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Η λογική σου δεν είναι σωστή.

Ο ΗΡ αποτελεί μια πλήρη υλοποίηση μικρού home/small office server με σχεδιάσμό για αυτήν ακριβώς την δουλειά.

Μπορεί να βρείς ξεχωριστά κομμάτια και να στήσεις ένα φθηνότερο σύστημα αλλά η λογική είναι διαφορετική αφού στην ουσία θα είναι ένα κανονικό πισί.

Επειδή έχεις ανοίξει ήδη και άλλο θέμα με αναζήτηση μπόρντ για 10 sata έχεις καταλήξει ακριβώς στις προδιαγραφές που χρειάζεσαι ως προς τις ανάγκες σου ;;;

Πόσος είναι ο αποθηκευτικός χώρος που θα χρειαστείς ;;;

Και τέλος από τη στιγμή που υπάρχουν διάφορα μεγέθη δίσκων αν θες να υπολογίσεις το κόστος του μηχανήματος πρέπει να κάνεις την διαίρεση ανά TB αποθηκευτικού χώρου και όχι ανά κομμάτι δίσκου...

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω μια λύση να βάζω πάνω σκληρούς δισκους και να τους βλέπω σαν ενα drive pool με το drive bender για να μοιράζομαι τα δεδομένα σε όλο το δίκτυο. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις απο θεμα ισχύς του file server/streamer. Με ενδιαφέρει να παίρνει οςο το δυνατό περισσότερους δισκους μιας και συνεχώς θα προστίθονται δίσκοι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.