Jump to content

Απρόσμενη επανεκκίνηση συστήματος

Dexamethasone

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά του φόρουμ που με βοήθησαν σχετικά με την αγορά νέου pc.

Προχώρησα στην αγορά του υπολογιστή ( πύργος κομμάτι κομμάτι από πλαίσιο ) όμως τρώω επανειλημμένα restart στο σύστημα καθώς παίζω. Το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής με τα παιχνίδια WOW, War Thunder με διάφορες ρυθμίσεις ποιότητας της εικόνας και το πρόβλημα παραμένει. Έχω κάνει update στην κάρτα γραφικών και γενικά στο pc που είναι του κουτιού. Μόλις ανοίξει μετά από αυτή την επανεκκίνηση μου βγάζει αυτό το μήνυμα "πραγματοποιήθηκε ανάκτηση των windows μετά από μη αναμενόμενο τερματισμό" όνομα συμβάντος προβλήματος Blue screen. Έβαλα και ένα πρόγραμμα να δω τις θερμοκρασίες του συστήματος και παρατηρώ αυτή τη στιγμή ( χαλαρή φάση ) ότι ο επεξεργαστής έχει 2,5 βαθμούς κελσίου, ο σκληρός δίσκος 34, η κάρτα γραφικών 41 και η μνήμη ράμ με 35% χρήση. Όταν όμως βάλω το wow ακόμη και σε low settings αρχίζει να ανεβαίνει προοδευτικά μέχρι 100 βαθμούς. Εκεί περίπου τρώω ένα restart. Ακόμη και σε ultra τα τρέχει με σχετική ευκολία αλλά τι μπορεί να φταίει?μήπως κανα τροφοδοτικό? Το σύστημα είναι το εξής

AMD FX 4300(AM3+,3,8 GHz,8 Mb) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.gr

MSI MB 760GMA-P34 FX (AM3+/DDR3/USB3) - Mητρικές - plaisio.gr

Palit Geforce GTX650 1GB (DDR5) - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.gr

Crucial DDR3 4GB Dimm 1600MHz Ballistix Sport - Μνήμες RAM - plaisio.gr

Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB HDD 3.5" - Σκληροί δίσκοι (HDD-SSD) - plaisio.gr

Turbo-X 550W Bulk III - Τροφοδοτικά (PSU) - plaisio.gr

Turbo-X Sphere III Midi Tower - Κουτιά (Cases) - plaisio.gr

+ με ένα ανεμιστηράκι πίσω, λίγο πιο κάτω απο το τροφοδοτικό.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

τι πραμα ανεβενει στους 100 ? η γραφικων

επισης φιλε μου .... turboX τροφοδοτικο ...550W ...με 70% (στην καλυτερη) αποδοση

Γεια σου kpetro

Ναι η κάρτα γραφικών φτάνει τους 100 βαθμούς και αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό η πάει πολύ και φταίει αυτή για τα restart. Αλλά επιτρέπεται καινούργιο σύστημα να κάνει τέτοια? Πριν πάρω αυτό το pc είχα ένα λαπτοπ με πολύ κατώτερα χαρακτηριστικά και δεν το είχα πάθει ΠΟΤΕ αυτό.

ναι φιλε μου η καρτα γραφικών σου φταίει για κοιτα το κουτι σου αν είναι ζεστό όταν παίζεις και ανέβασε λιγο τις στροφές τις κάρτας γραφικών και ρίξε μια μάτια πόσο πάει και ο επεξεργαστής

Το κουτί φαίνεται εντάξει δεν βλέπω κάτι..

Όταν λες να ανεβάσω τις στροφές της κάρτας γραφικών τι εννοείς και πως γίνεται αυτό?

ειναι ανηκουστο να φτανει μια καρτα 100 βαθμους ....ειδικα οταν ακους το ονομα WoW ...

κατ εμε , η απλα εχεις προβληματικη γραφικων , η εχει πολυ ανεβασμενο voltage και ετσι περνει φωτιες . Η βγαζεις λαθος τασεις το τροφοδοτικο οταν ειναι στο max , διοτι εισαι πολυ οριακα στην καταναλωση .

εφοσον ειναι ολα αγορασμενα και κομπλε , καλυτερα να τους το πας πακετακι να δουνε οι ιδιοι . μην μπλεξεις με δικες σου επισκευες

Η 650 παει 100c? Μπας και δεν δουλεύει το φαν της ? Μια η αλλη , μην βάλεις χέρι εσυ . Εχει εγγύηση το pc . Τους το πας και τους λές το πρόβλημα ως έχει . Εγω όταν είχα παει ενα p.c. φίλου που είχε προβλήματα στο WoW , τους είχα βάλει εκει στο service και παίζανε WoW μέχρι να κολλήσει :p . Tragic .

Πέρα απο το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεις, με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό θα έχεις πιθανόν διάφορα προβλήματα.

Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να το αντικαταστήσεις με κάποιο ποιοτικότερο και αξιόπιστο. Κι εγω συμφωνώ πως η κάρτα γραφικών είναι η αιτία των επανεκκινήσεων, σκεπτόμενος δε όμως πως το τροφοδοτικό επιβαρρύνει ή ακόμη χειρότερα δημιουργεί τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία και εύχομαι να κάνω λάθος. Βάλε την καρτούλα σου και σε άλλο σύστημα και παίξε τα ίδια παιχνίδια, ελέγχοντας τις θερμοκρασίες της ;-)

Το να πιάνει η κάρτα γραφικών 100 βαθμούς δεν είναι φυσιολογικό. Το πιο πιθανό είναι λόγω της θερμοκρασίας της να κάνει restart. Εφόσον το PC είναι καινούριο και το πήρες (λογικά) συναρμολογημένο από το Πλαίσιο. Μπορείς να τους το πας για να βρουν αυτοί το πρόβλημα, όπως σου είπαν και πιο πάνω.

Αν θες να δοκιμάσεις κάτι, δοκίμασε αν γίνεται την κάρτα γραφικών σε άλλο PC.

Πάντως το τροφοδοτικό και το κουτί δεν ενθουσιάζουν για (έστω οικονομικό) gaming PC.

Απο τα χαρακτηριστικά του κουτιού διαπίστωσα πως διαθέτει έναν 80mm ανεμιστήρα παρόλο που μπορεί να τοποθετηθεί 120mm. Θα ήταν μια ανάσα ίσως εάν δεν μπορείς να διαθέσεις χρήματα για αλλαγές που σου προτείνουμε. Απο τη στιγμή που έχει εγγύηση, πήγαινε όπως είπε και ο φίλος να σου το κοιτάξουν στο κατάστημα γιατί αυτές οι θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές. Εύχομαι να βρείς εύκολα και γρήγορα λύση στο πρόβλημα σου. :victory:

Μάγκες ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Ευτυχώς λύθηκε το πρόβλημα! Δεν λειτουργούσε ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών.. όλα κομπλέ τώρα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.