Jump to content

Stefanos83

Premium Members
  • Posts

    211
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Stefanos83

  1. Stefanos83

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr

    Χρόνια πολλά στο thelag.gr! Εύχομαι περισσότερες ενδιαφέρουσες ειδήσεις, άρθρα και reviews στο μέλλον.
  2. Stefanos83

    #labxmas2014 day 17 gift 28

    1, 8x8 square 4, 7x7 squares 9, 6x6 squares 16, 5x5 squares 25, 4x4 squares 36, 3x3 squares 49, 2x2 squares 64, 1x1 squares 64 + 49 + 36 + 25 + 16 + 9 + 4 + 1=204
  3. Stefanos83

    Συνδεσμολογία standby UPS και AVR

    Σωστή σκέψη , ευχαριστώ vagsk . Το avr είναι 500va . Υπάρχει κατι ακόμα που με προβληματίζει . Βλέπω π.χ. στο msystems Msystems.gr - Εμφάνιση προϊόντων για APC Back-UPS ES 8 Outlet 700VA 230V[bE700G-GR] λέει 3 χρόνια το ups , 2 χρόνια η μπαταρία . Αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE700G-GR&tab=models λέει 3 χρόνια για europe χωρις καμία αναφορά στην μπαταρία . Ξέρει κανείς πιο είναι το σωστό ?
  4. Stefanos83

    Συνδεσμολογία standby UPS και AVR

    Είναι 500αρι no-name 10ετιας .
  5. Καλησπέρα . Εχω το pc πανω σε ενα Automatic Voltage Regulator , το οποίο έχω την εντύπωση ότι είναι αφανής ήρωας . Εδω και χρόνια μαζεύει τα διάφορα overvoltage undervoltage κλπ και δεν βγαζει κιχ. Τον τελευταίο καιρό , λόγο μαζεμένων πτώσεων της τάσης (ΔΕΗ ) σκέφτομαι να παρω κι ενα standby πολύμπριζο σαν κι αυτό https://www.skroutz.gr/s/294418/APC-Power-Saving-Back-UPS-ES-8-Outlet-700VA-230V-CEE-7-7.html . Καλή μάρκα , 3 ετη εγγύηση , καλό μου φαίνεται . Η απορία μου είναι η εξής : Πιο συνδέεται πρώτα , το AVR ή το standby? Η δεν παίζει ρόλο ? Ευχαριστώ .
  6. Stefanos83

    Κόπηκε το ρεύμα στο μισό σπίτι.

    Λοιπον πρωτα απόλα να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια σας . Το πρόβλημα λύθηκε . Κατω στα ρολόγια έχουμε γραμμένα τα ονόματα των ενοίκων , αλλα κάποιος έβαλε τα καπάκια ανάποδα . Οπότε παρόλο που νόμιζα οτι τσέκαρα το σωστό ρολόι , τσέκαρα το λάθος ... Σήκωσα την ασφάλεια και το πρόβλημα ελύθη . Να στε όλοι καλα . LOCK !
  7. Stefanos83

    Κόπηκε το ρεύμα στο μισό σπίτι.

    @papajim Εννοω το δευτέρο , οτι παρόλο που το σηκώνω δεν κάνει τίποτα . Δεν πεφτει , αλλα δεν δίνει και ρεύμα . Στο ρολοι της ΔΕΗ αποτι πρόσεξα ο διακόπτης μπορεί μόνο να σηκώσει τις ασφάλειες , οχι να τις κατεβάσει . Και είναι κομπλέ σηκωμένες . Θα ήθελα να κάνω ενα reset και σαυτό . Αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να επέμβω στο κουτι . @kuza . Ευχαριστω για την απάντηση . Η μπρίζα φαίνεται οκ . Ουτε μαύρη ουτε τίποτα . Το "παφ" δυστυχώς ακούστηκε απο τον πίνακα. @l3ft3ris . Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντηση . Οπως είπα απο το ρολόι της ΔΕΗ δεν καταβαίνει . Δυστυχώς δεν μου πέρασε απο το μυαλό νωρίτερα να πάρω κάνα δυο τηλέφωνο μηπως βρω κάποιον να με βοηθήσει . Ευχαριστώ και για τις τιμές . Λογικά απο την στιγμή που το μισο σπίτι έχει ρεύμα . Δεν μπορεί να είναι ρελές ηλεκτροπληξίας , σωστα? Αυτό το μικρο διακοπτάκι-ασφάλεια πρεπει να τα παιξε . Ελπιζω να είναι φτηνό :flag: . Ευχαριστώ πολύ , θα ενημερώσω οταν εχω νεα
  8. Stefanos83

    Κόπηκε το ρεύμα στο μισό σπίτι.

    Τέτοιο είχε και επεσε . Αλλα το θέμα είναι , οτι τώρα το σηκώνω και δεν αντιδράει . ( Εννοείται έχω αφαιρέσει την συσκευή που έκανε την ζημιά ) . Οπότε πιστεύω οτι μάλλον αυτό το μικροδιακοπτάκι-ασφάλεια μας άφησε χρόνους . Ξέρει κανείς πόσο κάνει περιπου να αντικαταστήσεις ενα τέτοιο ? Ευχαριστω .
  9. Stefanos83

    Κόπηκε το ρεύμα στο μισό σπίτι.

    Φιλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλα σε βρίσκω λίγο υπερβολικό . Εγω απλά ρώτησα αν υπάρχει κάτι απλό να κάνω το οποίο ίσως μου διαφεύγει . Π.χ. την προηγουμενη φορα που είχα πάθει κατι παραπλήσιο , απλά πηγα κάτω στο ρολοι , έκανα ενα "reset" τον διακόπτη και όλα κομπλέ . Δεν νομίζω πως ρίσκαρα κατι , ούτε πως ήτανε κάτι ψαγμένο . Κατα προτίμηση δεν θέλω να περάσω την νύχτα στα σκοτάδια .
  10. Καλημέρα . Αν και οχι τόσο καλή για μένα . Χρησιμοποιώντας το κλασσικό ηλεκτρικό ματάκι για να φτιάξω τον πρωινό καφέ μου , πιτσίλισε λίγο βραστό νερο στο καλώδιο του και εγινε βραχυκύκλωμα . Ακούστηκε ενα τσάφ απο τον πίνακα και έπεσε μια αυτόματη ασφάλεια . Έβγαλα το μάτι απο την μπρίζα , σήκωσα τις ασφάλειες πάλι , αλλά το μισό σπίτι δεν έχει ρεύμα ( απο την μεριά που ήταν η μπρίζα που χρησιμοποίησα και πέρα ) . Με τις λίγες γνώσεις που έχω πήγα κάτω στο ρολόι της ΔΕΗ που έχει 3 διακόπτες και κοίταξα ( χωρις φυσικά να το ανοιξω η να το πειράξω ) και όλα ειναι δεξιά αρα ΟΚ . Ο πίνακας έχει και 3 πορσελάνινες ασφάλειες . Κάτεβασα τον γενικό και τις άλλαξα μια μια χωρις να φτιάξει ( αν και δεν μου φαίνονται καμμένες , διοτι αν θυμάμαι καλα θα φαίνοταν τα προξέχει προς τα πισω ενα πραγματακι ) . Υπάρχει κατι εύκολο που μπορώ να δοκιμάσω να κάνω για να φτιάξει , δεδομένου οτι είναι Κυριακή και δεν μπορώ να φωνάξω ηλεκτρόγο ? Ευχαριστώ πολύ .
  11. Stefanos83

    Γιατί κολλάει ;

    Αρα gpu drivers , adobe , και firefox update .
  12. Stefanos83

    Γιατί κολλάει ;

    Αμα έχεις SSD και HDD δίσκους , μπορεί να κολλάει οταν πας να ανοίξεις ενα αρχείο , επειδή κάνει spin-up ο hdd . Το οποίο είναι φυσιολογικό . Η μπορεί να είναι κάποιο bug του adobe flash . Εγω το πρώτο πράγμα που θα έκανα στην θέση σου είναι update όλους οδηγούς και το flash και το firefox . Και αμα δεν φτιάξει εδώ ειμαστε
  13. Φαντάζεσαι να είναι αυτό ? . Anyway , είτε νεκρή μητρική είναι , είτε κατι δεν έχει συνδεθεί σωστά .
  14. Stefanos83

    TP-LINK load balance router vs Mikrotik

    Πολύ ενημερωτικό ποστ . Πάντα την είχα αυτή την απορία , το πως δηλαδή να ενώσεις γραμμές για όλες τις χρήσεις . Like!
  15. Αντί για overclocking να το λέμε random-clocking
  16. Χαχα τώρα που μου θύμησες το σεισμο. Λες εκείνον που ήτανε μεσημέρι ε? Εγω μόλις είχα γυρίσει και είχα κάτσει για φαγητό πάνω στο τραπέζι , οταν αρχισε που λες ο σεισμος , συνέχισα την μάσα κάτω απο το τραπέζι χαχα
  17. Stefanos83

    Pay what you want bundles

    Αυτά τα "pay what you want" bundle είναι απίστευτα . Εχω ηδη πάρει 2 με κλειδιά για το Steam και προβλέπω συνέχεια !
  18. Stefanos83

    Δείξτε το κουτί σας...

    @NOP$TRIM Πολύ ωραίο έγινε μπράβο . Κατι τέτοιο βλέπω και σκέφτομαι να παω να πάρω κανα κουτί της προκοπής , να κάνω κι εγω καμια πατέντα
  19. Τέλειο thread . Μια ερωτησούλα μόνο . Είχες προβλήματα micro-stutteting στο Crossfire ?
  20. K9 Web Protection - Free Internet Filter and Parental Control Software | Free Internet Filtering and Parental Controls Software . Ωραίο , ασφαλές και δωρέαν .
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.