Jump to content



Bridged Lan Downscale


webhunter

Recommended Posts

Καλησπέρα, είπα σήμερα να κάνω bridge τις 2 δύο gigabyte ethernet που δίνει η μητρική και να μετρήσω αποτελέσματα ταυτόχρονης μεταφοράς από και προς ένα άλλο pc. Για να το κάνω αυτό χρησιμοποιήσα το 3com switch που έχω. Ωστόσο, αυτό που παρατηρώ, είναι ότι η bridged σύνδεση αντί να είναι στα 1 gigabyte , βρίσκεται στα 100 mbps. Και στους 2 controllers είναι τσεκαρισμένη η επιλογή για 1 Gigabyte Full Duplex.

Τι μπορεί να φταίει?Πως θα δώ το 1 γιγα?

Υπόψιν, ότι με αυτό απαγοητεύτηκα και δεν έκανα καν τις δοκιμές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υ.Γ Προσπάθησα να κάνω ρυθμίσεις στην bridged connection, αλλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Όλα αυτά σε win vista, στα xp του άλλου δεν δοκίμασα κάν.

Link to comment
Share on other sites

Bridged Lan εγώ δεν κατάλαβα ποτέ τι κάνει αλλά νομίζω πως τώρα κάτι έπιασα απο πλευράς hardware και οι 2 nic's πάνω στο switch ? να δοκιμάσω και εγώ να σου πω αν είναι :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, βασικά θέλω να το αξιοιήσω στο server μιας και τραβάμε πολλά δεδομένα up/down και έτσι ουσιαστικά μοιράζεται η γραμμή σε 1 up και 1 down. Βέβαια, δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει με 2 διαφορετικούς controllers ή αν μπορεί να γίνει και με έναν, αυτόν που είναι ενσωματωμένος στη μητρική.

Link to comment
Share on other sites

εμένα αν σε βοηθάει το ένα τεστ έγινε στην Abit νομίζω έχει 2 realtek και σε μια Asus που έχει μια intel και μια marvell και στις 2 περιπτώσεις η γέφυρα έπιανε 100Mbit ψάξε στην Microsoft να δεις τι λένε και αν μπορείς να πιάσεις 1Gbit έτσι

εγώ ήμουν σε xp

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το ξανάκανα σήμερα...Πρέπει να θέσεις και τις 2 θύρες να έχουν την ίδια ip ή να αναγνωρίζουν από μόνες τους ip (ayto), αυτό βέβαια καθυστερεί το δίκτυο.

Ένα άλλος παράγοντας που μπορεί να έπαιξε ρόλο είναι το δίκτυο που δημιουργεί το hamachi, πριν δεν το είχα.

bridgedconnectioncj4.jpg

Αυτό που είδα, είναι ότι το upload πάει στην άλλη γραμμή...Τώρα να δώ στις μεταφορές τι όφελος θα έχω! Πάω να το κάνω και στο sever για να δούμε αν παίζει.

Link to comment
Share on other sites

ίδια Ip πώς το κάνεις αφού σου παραπονιέται οτι έχει η άλλη nic την ίδια αν του δώσεις ίδιες και στα 2 από DHCP αν το έχεις κλειστό στο δίκτυο τι κάνεις ?

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, αρχικά τα έκανα bridged και μετά πήγα properties στην bridged σύνδεση και από τα properties έδωσα ίδια ip. Αν δεν έδινα και στα 2 μου έλεγε ότι δεν μπορεί να βρεί δίκτυο...

Τα πλεονεκτήματα δεν μπορώ να τα δώ άμεσα, αλλά όταν έχω και 2 giga κάρτες για το server θα δω στην μεταφορά αρχειών. Για τώρα που είμαι πιάνω το 88 της 100 που έχει το άλλο μηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.