Jump to content



Eizo L557 ή Samsung 173P


elpen

Recommended Posts

Χαιρετώ. Συγχαριτήρια για το πολύ καλό φόρουμ, είναι η πρώτη φορά που ποστάρω.

Για να μην κουράζω, ενδιαφέρομαι για τις παραπάνω οθόνες (Eizo l557 ή Samsung 173P), συγκεκριμένα αυτές όχι κάποιο άλλο μοντέλο ή μάρκα.

Μ' ενδιφέρουν στα πλαίσια γραφιστικών εφαρμογών (web design περισσότερο) και επεξεργασία φωτογραφιών οπότε μ' ενδιαφέρουν τα όσο πιο πιστά χρώματα ως προς μια crt ας πουμε. Απ' όσο έχω καταλάβει πάντως η eizo έχει 16.7 cols ενώ η samsung 16.2...οπότε η eizo υπερτερή?

Δεν παίζω games φανατικά και έτσι δεν είμαι απαιτητική στο τομέα αυτόν, αλλά μ' ενδιαφέρει να βλέπω dvds και tv χωρίς να μ'ενοχλούν φαινόμενα ghosting. Και τέλος από γωνίες θέασης πως πάνε, είναι όσο διατίνονται στα specs?

'Οσοι έχουν τις εν λόγω οθόνες θα μπορούσαν να μου πούν εντυπώσεις ως προς τα παραπάνω?

Η αλήθεια είναι πως "κλείνω" προς την 557 καθώς την βρίσκω με 619 ευρά. Θα γούσταρα την eizo L568 ως νεότερω μοντέλο με κάποιες βελτιώσεις (178/178 vs 170/170) αλλά είναι πολύ ακριβή (710 ευρά) και δεν εχω δει reviews/εντυπώσεις (όχι πως στην 557 βρήκα πολλά).

Για την Σαμσουνγκ έχω βρει άπειρα ριβιουζ που λένε πως είναι τρομερή και φοβερή με ανγχώνει λίγο όμως που οι ρυθμίσεις της είναι μέσω software..

Αυτάαα :) sorry για το μεγάλο ποστττ και thanks εκ τον προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες, λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο θέμα, διότι από την μία και οι 2 είναι πολύ καλές οθόνες, από την άλλη, όπως γνωρίζεις, δεν είναι οι TFT ότι καλύτερο για την δουλειά που την θες.

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα ghosting σε DVD/TV (εδώ πολοί δεν έχουν καν σε games)

από την άλλη πάλι η πιστότητα των χρωμάτων είναι άλλη ιστορία (η οποία είναι μπλεγμένη ακόμα και μεταξύ CRT)

κατά την γνώμη μου η απείρως πιο ξεκούραστη εικόνα που προσφέρουν οι TFT δεν αντισταθμίζεται με όποιο πλεονέκτημα έχουν πλέον οι CRT (εκτός ιδιαιτέρως εξειδικευμένων εφαρμογών)

Link to comment
Share on other sites

ναι οκ, ξέρω για τα χρώματα και γενικά μέχρι τώρα πάντα με crt ήμουνα (σπίτι με Eizo F55) απλώς έκατσε και μου δάνεισε φίλος μια Sony SDM-S73 η οποία αν και έχει κάποια προβλήματα κατα την γνώμη μου, είναι αρκετά συμπαθητική και δεν συγκρίνεται από άποψη όγκου (γιατί αν έπερνα καινούργια crt θαταν 19" και τα μεγέθη είναι απαγορευτηκά για το δωμάτιο μου).

Οπότε συμβιβάζομαι με τις ατέλειες της TFT σε σχέση με Crt αρκεί να είναι όσο γίνεται πιο καλή, σε λογικά πλαίσια (οικονομικά κυρίως). Για αυτό προσανατολίζομαι πιο πολύ προς eizo.. Υποτίθεται πως έχουν αρκετά καλό χρώμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό..

Τώρα για dvd/tv και γω πιστεύω πως θαναι οκ απλώς επειδή και οι δυο έχουν 25 ms και δεν είναι ό,τι πιο γρήγορο γιαυτό ρωτώ..

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από elpen

Για την Σαμσουνγκ έχω βρει άπειρα ριβιουζ που λένε πως είναι τρομερή και φοβερή με ανγχώνει λίγο όμως που οι ρυθμίσεις της είναι μέσω software..

Εγώ από την άλλη αυτό το βλέπω ως θετικό (και ειδικά για την δουλεία που τη θες) λόγω μεγαλύτερης ακρίβειας και παραμετροποίησης που θα προσφέρει

Link to comment
Share on other sites

Τώρα θα ρίξω λάδι στη φωτιά αλλά μπορείς να βρεις την ΕΙΖΟ L568 στη γερμανία με περίπου 500 ευρώπουλα:

http://www.geizhals.co.uk/eu/a104329.html

πχ. στο http://www5.avitos.com/shop/info.asp?product_group=218&fct=&product_code=MOL761&search_str=&sid=5293270289&basket_context=

έχει 520 ευρώ + 15-20ευρώ μεταφορικά για ΕΕ.

Το ζήτημα είναι, το κάνεις το βήμα και παραγγέλνεις απο έξω; Αυτό είναι το ερώτημα που με κολάζει αυτες τις μέρες.... Γιατί απο σπεκς η 568 είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει: 16.7εκ. χρώματα (από παλλέτα 1+δις, κάνει εσωτερικά μετατροπή σε 10bit για πιο σωστό gamma....), έχει και χάρντγουεαρ πίβοτ που δεν χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα από το pc για να στρίψει την εικόνα 90 μοίρες, έχει και αυτό το σεξουλιάρικο πλαίσιο που είναι μόνο 11χιλ.....

Στην Ελλάδα ποιό μαγαζί την έχει;

Προσωπικά είμαι μεταξύ αυτής και της σονυ Χ73.... που δεν έχει το πίβοτ βέβαια και είναι 6bit αντί για 8, αλλά τέσπα.... και είναι ίδια τιμή με την (εκ Γερμανίας) έιζο....

Link to comment
Share on other sites

η 568 στην Ελλάδα έχει περίπου 680 (με ΦΠΑ)

η τιμή που λες είναι υπερβολικά καλή - μήπως δεν περιλαμβάνει VAT / ΦΠΑ; (το site είναι στα Γερμανικά και δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τι παίζει - δεν αναφέρει πουθενά το VAT)

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως ειδα αυτο το λινκ απο το ιδιο σαητ και επαθα πλακα..........τι παιζει με αυτην?

http://www5.avitos.com/shop/info.asp?product_group=218&service_group=&product_code=MOL817&search_mode=&search_group=&search_str=&fct=&sid=5931957423&retpage=%2Fshop%2Finfo%2Easp&from=

αν ειμαι εκτος θεματος και ενοχλει να κανω νεο θρεντακι......σορυ elpen:whistling

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, αν πατήσεις στο "Warenkorb" (που είναι το καλάθι αγορών), σου προσθέτει 6.95 ευρώ μεταφορικά και σου βγάζει σύνολο 526,85 EUR (για την έιζο). Οπότε υποθέτω ότι έχει και τον φπα μέσα. Φυσικά αυτά τα μεταφορικά είναι για τη Γερμανία.

Γραφει ακόμα στο http://www5.avitos.com/shop/ext/lieferung-zahlung.asp?product_group=218&service_group=600915&&product_code=&sid=&search_str=&retpage=/shop/ext/hilfe-kontakt.asp ότι στέλνουν σε όλη την ΕΕ. Ακόμη γράφει ότι δεν δέχονται επιταγές από Ελλάδα :) Κάποιος ελληνάρας μας έχει προλάβει στην κομπίνα φαίνεται :). Αλλά δέχονται κανονικά πιστωτικές Visa, Amex & Mastercard.

Α και για όσους δεν ξέρουν γερμανικά, υπάρχει και το http://translation.lycos.com βάζεις το url και μεταφράζει.

Αυτό που με τσαντίζει είναι πως ήμουνα στη Γερμανία πριν ένα μήνα και δεν είχα πάρει πρέφα ότι οι τιμές είναι τόσο καλες! Γκρρρ....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ πως μια αγορά από Γερμανία θα' ταν το καλύτερο και αν την 568 την βρίσκεις με 550 ευρά την 557 την βρίσκεις με 450 ευρά που δεν με χαλάει καθόλου. Αλλά δεν θα κανα αγορά απ' έξω ειδικά σε ελσιντι, άντε να τρέχεις άμα έχει κάποιο πρόβλημα.. Βασικά καιγω σκεφτόμουν την 568 αν και η τιμή της είναι κάπως πολύ.. επιπλέον δεν έχω δει κανένα ριβιού εκτός απτου πισιμαγκαζιν που πάντα βγάζει τις ειζο κορυφή.. Λογικά θαναι καλύτερο μοντέλο (τα σπεκς της αυτό δείχνουν) αλλά η 557 μου φαίνεται μια χαρά ειδικά με την τιμή που έχει..

Τώρα όσον αφορά την 710 μόνο στο forum του anandtech έχω διαβάσει για αυτήν και δεν μ' ενθουσίασε αλλά εξαρτάται και τι θες , μάλλον είναι πιο πολύ για gamers...

Εδώ δεν την έχω δει πουθενά πάντως

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

πολυ δυσκολη η επιλογη γιατι και οι 2 ειναι εξαιρετικες.Θα ελεγα ομως να παρεις την ΕΙΖΟ γιατι οι οθονες της ειναι πολυ καλα ρυθμισμενες για να αποδιδουν σε διαφορες εφαρμογες-προγραμματα και οχι τοσο σε παιχνιδια.Οχι οτι και η Σαμσουγκ παει πισω...

επισης θα κοιτουσα λιγο και την πολιτικη τους στα καμμενα πιξελ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.