Jump to content



Acer Aspire 1600 - Unjustified ingame Power off


legionnaire

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το laptop Acer Aspire 1600 (Ati Mobility Radeon 9000). Συγκεκριμένα κλείνει μόνο του, μόνο όταν είμαι μέσα σε κάποιο παιχνίδι.

Βέβαια αυτό άρχισε να συμβαίνει τώρα τελευταία ενώ εδώ και ένα χρόνο έπαιζα τα ίδια παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σκέφτηκα πως φταίνε οι drivers αλλά αφού τους άλλαξα με τους μαμίσιους δεν έφτιαξε το πρόβλημα. Έτσι έκανα format με τα recovery CDs και χωρίς να εγκαταστήσω τίποτα έβαλα ένα και μόνο παιχνίδι. Εκεί που έπαιζα το laptop έσβησε.

Το έχω μόνιμα στο ρεύμα και έχω φροντίσει από τα power settings των XP ώστε να μην κλείνει λόγω idle time.

Δοκίμασα εκτός παιχνιδιών να στρεσάρω το μηχάνημα μπας και αντιδράσει αλλά τίποτα. Έτσι το είχα να foldarei για κάτι ώρες χωρίς να σβήσει. Επίσης έτρεξα με επιτυχία το 3DMark που και καλά φτάνει την κάρτα γραφικών στα όριά της αλλά και πάλι δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Από το BIOS δεν έχω καμία εξουσία πάνω στην κάρτα ή κάποιο σοβαρό setting της M/B. Επίσης δεν υπάρχει ένδειξη για την θερμοκρασία αν και μάλλον δεν φταίει αυτό γιατί μπορεί να έχω ανοίξει το PC για 10 λεπτά και ενώ παίζω να κλείσει και μπορεί να το έχω ανοιχτό όλη μέρα και να κλείσει μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού.

Γενικά η κατάσταση είναι ανεξήγητη μιας και έχω αποκλείσει:

1) drivers

2) ιός ή άλλη μλκια

3) υπερθέρμανση γιατί θα έκλεινε και με ένα απλό folding

Ξανατονίζω ότι εκτός παιχνιδιού συμπεριφέρεται άψογα και ενώ τρέχω πολλά και διάφορα προγράμματα.

Αν ξέρει ή υποψιάζεται κανείς τι μπορεί να φταίει... ας μιλήσει.

Link to comment
Share on other sites

Οι drivers που δινει η acer ειναι παλιοι. Δοκιμασε καινουργιους. Και εμενα στο ιδιο laptop μου εκανε κατι κουλα η καρτα απο την αρχη και μολις εβαλα καινουργιους drivers εστρωσαν ολα. Επεισης κανε format και βαλε xp pro γιατι το Cd της acer βαζει ενα σωρο βλακειες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ όμως στα ίδια παιχνίδια μέχρι τώρα έπαιζαν κανονικότατα.

Υποψιάζομαι (αφού το googlisa λίγο το θέμα) ότι το cooling fan έχει πιάσει σκόνη και ανεβάζει θερμοκρασία απότομα όταν ζορίζεται το μηχάνημα. Το θέμα είναι πως το ανοίγουν για να τσεκάρω το fan...

Το ξέρω ότι δεν είναι λογικό όταν το έχω και φολντάρει για ώρες αλλά βλέπω ότι το έχουν πάθει πολλοί που έχουν περίπου τα ίδια συμπτώματα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.