Jump to content



Gaming ακουστικα


Recommended Posts

Τα κρακεν τα εχει ξαδερφος μου και μενα μου φαίνονται πολυ υπερτιμημένα ,ειναι αυστηρά για παιχνιδια ,ακούς μέτριας ποιότητας κομμάτια ,απο YouTube πχ ,και ηδη εχει μια...σκοτεινιά :p λες και απλα αφαιρεί ενα σχετικά υψηλών συχνοτήτων φάσμα ,αν ακούσεις μουσική σε υψηλή ποιότητα ,ειναι απογοητευτικα.

Στον ξαδερφο μου ,που έσκασε το κατοσταρικο+ (και δε μας διαβάζει :p )του φαίνονται υπέροχα,ειδικά μολις βλέπει στο τζάμι το είδωλό του με τα πράσινα φωτάκια...30 χρόνων μαντραχαλος...

Τα syberia μονο εδω πάντως δεν προτείνονται ,υπάρχει αντίλογος;

Δεν τα θέλετε για καποιο λίγο,η απλα ειναι άγνωστη ποσότητα;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

στο 50αρικο καλά θα ήταν, και αυτά υπερικτιμημένα είναι, λιγότερο απο τα kraken αλλά εκμεταλευεται και η ss εννοείται την gaming ταμπέλα. Αν τα βρεις μεταχειρισμένα έκανες σωστή επιλογή. Αλλιώς ετοιμάσου να πεις ψέματα στον εαυτό σου ότι σε ικανοποιούν για να δικαιολογήσεις τα λεφτά που έδωσες :p Ο ήχος τους πραγματικά μου φάνηκε σαν ακουστικά του 30αρικου.. υποτωνικά, άχρωμα με λίγο μπάσο. Είναι φτιαγμένα για να ακούς άριστα τα footsteps όμως :p

Έγινε επεξεργασία από HellhammeR
Link to comment
Share on other sites

...με πρωτο γνώμονα άνεση ,δευτερο ανεση ,τριτον καθαρότητα...

Έχω τα siberia v2 περίπου ένα χρόνο τώρα, η αλήθεια είναι ότι απογοητέυτηκα με την ποιότητα ήχου και πλεον τα χρησιμοποιώ μόνο για gaming-teamspeak sessions κτλ. Για γενική χρήση (μουσική-ταινίες) κουμπώνω τα superlux 668b τα οποία θεωρώ ανώτερα για all-around χρήση (αν μπορείς να ξεπεράσεις το θέμα της άνεσης :p ).

Για να λέμε και τα θετικά πάντως, είναι το πιο άνετο headset που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, έχει καθαρές μεσαίες-ψηλές συχνότητες, πολύ καλό positional sound (στα παιχνίδια που το επιτρέπουν) με dolby headphone από την xonar, το μικρόφωνο είναι legit και δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο από κάρτα ήχου για να τα οδηγήσει αξιοπρεπώς.

Στα αρνητικά τώρα, δεν μου άρεσε ο ήχος τους για μουσική-ταινίες, τζούφιο μπάσο, τα καλώδια τα βρίσκω καρμίρικα και ευπαθή, δεν θέλει πολύ για να γίνει μλκία, η τιμή τους είναι πολύ υψηλή γι αυτά που προσφέρει, αν μπορέσεις να τα βρεις γύρω στο 50άρικο όπως είπε ο φίλος από πάνω πιστεύω τ' αξίζουν.

In conclusion, αν χρειάζεσαι ένα άνετο headset για gaming-teamspeak κυρίως και μπορείς να τα βρεις σε καλή τιμή, τότε αξίζει να εξετάσεις την περίπτωση τους. Για παραπάνω, ΔΕΝ...

Link to comment
Share on other sites

Ντας, ό,τι πλησιέστερο σε ποιότητα στα hd 600, όχι ιδιαίτερα ακριβό και ανθεκτικό σε σκληρή χρήση είναι τα Beyer 990προ.

Τώρα που έχεις τα 600, άκου αυτές τις ηχογραφήσεις για να δεις ποιά σετ πλησιάζουν τα κορυφαία μοντέλα της Sennheiser σε χροιά.

https://soundcloud.com/sonic-sense-pro-audio/sets/headphones-test

Κατά προτίμηση το δεύτερο κομμάτι(τζαζ).[Τα superlux 668b ακούγονται πολύ άδεια στις μεσαίες btw]

Τα 990προ είναι 98% ίδια με τα 880προ με μόνη διαφορά τα επίπεδα μπάσων-πρίμων(θέλουν eq). Τώρα τα χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά γιατί τα 650 δεν με βόλευαν με το διπλό τους καλώδιο που πέφτει στο στέρνο. Μόνο στις μεσαίες συχνότητες και λιγάκι στην ποιότητα του μπάσου έχουν προβάδισμα τα 650. Συνολικά, σχεδόν η ίδια εμπειρία σε ταινίες και παιχνίδια. Τα 595 τα εξαφανίζουν, όπως και τα 558, ειδικά στα μπάσα.

Διπλά αγορασμένα.

123.jpg

how do you print screen

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Λοιπόν ,update για τα ακουστικά.

Κάποιοι απο εδω ειπαν πως μετα τα hd600 δεν υπάρχει gaming headset που να συγκρίνεται σε ανεση ...η σε οτιδήποτε ,και δυστυχώς είχαν δίκιο.

Ολα δίνουν βαση στο bass boost , στην απόλυτη απομόνωση των εξωτερικών ήχων και στην εμφάνιση ,με αποτέλεσμα να χάνουν σε τομείς όπως η ποιότητα και πιο πολύ η πιστότητα του ήχου ,η εργονομία και η άνεση (παρόλο που λενε το αντίθετο) σε μακροχρόνια χρήση χωρις διάλειμμα) .

Δε βρηκα ακριβώς αυτο που ήθελα ,αλλα ότι πιο κοντα,τελικά ,ειναι τα sennheiser pc 320 http://en-de.sennheiser.com/gaming-headset-stereo-pc-320

Καταρχάς ειναι open .

Ο ήχος τους ειναι ο πιο καθαρος και ανεπιτήδευτος στα λεφτα τους ,και πιο πάνω ακόμα.

Μου κόστισαν 77€ .

Ειναι αρκετά άνετα ,απο οτι διαβάζω κοντραρουν σε αυτο το θέμα ,και σε αλλα ακομα και τα pc 360 ,που τα θεωρώ κορυφαία ,αλλα τσιμπημενα (όπως και τα hd 600 που εχω βέβαια ,αλλα τα εχω παρει σε άλλες εποχές ,προ κρίσης[emoji14] ).

Στη σύντομη συμβίωση μου,περίπου 3 ημερών, μαζί τους ,δεν εχουν καταφέρει ακομη να με κουράσουν ,και μαλλον ειναι τα πρώτα μετα απο αυτά που εχω.

Τα μαξιλαράκια των ακουστικών ,καλύπτουν ολο το αυτι ,αλλα δεν ειναι και απο τα μεγαλύτερα που εχω δει ,πάντως μια χαρά με κάλυψαν.

Ειναι απο ύφασμα και φαίνονται ποιοτικά,όπως και ολόκληρα τα ακουστικά.

Ειναι πλαστικουρα μεν ,φαίνεται απο σοβαρό υλικό δε .

Ο ήχος τους δεν εχει σχέση με κορυφαία hifi oriented ακουστικα ,μικρότερο και στερεοφωνικό και συχνοτικο εύρος, αλλα είναι κλάσεις πιο αληθινός απο τα craken pro usb πχ ,και πιο καθαρός.

Λιγότερο μπασο απο τα προαναφερθέντα ,αλλα μάλλον ,η ποσότητα που λείπει ,φαίνεται να ειναι αυτή που προσθέτουν επίτηδες οι κατασκευαστές gaming ακουστικών και μπουκωνει τον ηχο.

Ρεαλιστικά δηλαδή και αντικειμενικά ,πιστεύω το μπάσο των pc 320 ειναι σωστό .

Οχι κορυφαίο ,αλλα απέχει λιγότερο απο οσο μαρτυράει η τιμή τους.

Για τα λεφτα τους ,πολυ κομπλέ.

Το μικροφωνο δείχνει να ειναι πολυ καλο ,χωρις να καταλαβαίνω διαφορά απο τα κρακεν που ειναι και πυκνωτικό νομίζω.

Σαν κερασάκι ,το μικροφωνο όταν το σηκώνεις mutαρει ,πολυ βολικό ,και το δεξι earpad ,φιλοξενεί και το ρυθμιστικό της έντασης ,επίσης βολικό.

Ξέρω πως θα μπορούσα να εχω βρει και πιο ποιοτικά ,αλλα μάλλον κανένα στο budget που έθεσα ,συν του οτι αυτα που πηρα θεωρω οτι εχουν εξαιρετική αξία για τα λεφτα τους,και σαν ενα μικρο bonus ,εχουν κι ενα καλο μικρόφωνο.

Αυτά [emoji51] .

Νομιζω οτι ηταν τα πιο κοντινά στις απαιτήσεις μου ,στο δεδομένο price range .

Έγινε επεξεργασία από das
Link to comment
Share on other sites

Καλή αγορά για το σκοπό τους, αλλά σε πιστότητα τα φθηνά senn είναι μετριότατα. Εγώ θα δοκίμαζα audiotechnica, jvc, grado και παρόμοια κοντά στα λεφτά αυτά.

Μπάσο έχουν της προκοπής τουλάχιστον; Και μια άλλη φαινομενικά άσχετη ερώτηση. Τα μαξιλαράκια των 600 πόσο καιρό τα έχεις;

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=30259]das[/MENTION]

Σόρυ, είδα μόνο το πρώτο σκέλος της απάντησής σου για το μπάσο προηγουμένως.

Σχετικά με τα hd 600, είχα τα 990προ για χρόνια με πατικωμένα μαξιλαράκια και μόλις πήρα ανταλλακτικά ήταν να σαν άκουγα διαφορετικό σετ. Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν στο μπάσο. Αλλάζει γενικά ο χώρος(εκτός από την απόστασης) ανάμεσα στο αυτί σου και το μεγάφωνο μαζί με την ηχομόνωση και αυτό έχει τεράστια επίδραση.

Τα 600/650 επηρεάζονται περισσότερο από τον παράγοντα αυτό(μεγαλύτερο πάχος αφρού) και μάλλον εκεί οφείλονται τα περί στρωσίματος που διαβάζεις. Πρέπει να τα αλλάζεις κάθε 1,5 με 3 χρόνια ανάλογα με τη χρήση. Όταν εξαφανίζονται οι ζάρες που έχουν στο πλάι πλησιάζει η στιγμή της αντικατάστασης.

Μετά την αλλαγή, 1-2 μήνες μετά κάνε πάλι τη σύγκριση με τα καινούργια.

Υ.Γ: Η beyer, που σου πρότεινα, είναι "φθηνή"(20€) ακόμα και στα ακριβότερα μοντέλα της. Η senn ρίχνει στο ψαχνό(80€ για τα HD800) όσο ανεβαίνεις μοντέλο.

Link to comment
Share on other sites

Eγω εχω τα razer tiamat για να παιζω battlefield4, titanfall κλπ fps αλλα και κανα diablo3. Το οτι ειναι καταπληκτικά οσον αφορα τον ηχο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το πω αφού το διαβάζει ο καθένας στα review αλλα αυτό που μου έκανε εντύπωση και θα ηθελα να το αναφερω ηταν όταν είδα το control των ακουστικών απο το οποιο φεύγει έξοδος για να συνδέσεις τα ηχεία του συστήματος και με ένα κουμπί γίνεται pass through ο ήχος από τα ακουστικά στα logitech 5.1 ηχεία που έχω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανέρχομαι ,αφου τα ακουστικά εχουν "ανοίξει" πλέον και επιπλεον συνδέθηκαν στην κεντρική καρτα ήχου (δεν ηταν εξαρχής ,μου έλειπε ενας ανταπτορας και δεν ηθελα κινεζιά,οποτε έφτιαξα εγω ενα ποιοτικό καλωδιακι).

Ο ήχος των pc 320 ,σε αυτην την κατηγορία τιμης ,ειναι ά π ι α σ τ ο ς.

Το πιστεύετε η οχι ,ειναι συγκρίσιμος με πολυ ακριβα ακουστικά.

Δε συζητάω για σύγκριση με superlux και τέτοια .

Εχει κάπως τονισμένες τις μεσαίες, και καλα να boostαρει το φάσμα της φωνής μας για ingame chat κτλ ,αλλα κατά τα αλλα εχει μια καταπληκτική πιστότητα για gaming "φθηνο" ακουστικό.

Ειμαι πολυ ευχαριστημένος.

Το μπασσο (με την πανάκριβη καρτα ήχου όμως) ειναι μια χαρά τελικα , στακάτο ,και ρεαλιστικό (ο εχθρός των razer) και δε μπουκωνει ποτε και πουθενά.

Να θυμίσω πως μιλάμε για ανοιχτά ακουστικά ,που εκτος απο τα μυρια πλεονεκτήματα ,εχουν πιο λιγο μπασο εκ των πραγμάτων ,οποτε μιλάμε για μεγάλο επίτευγμα.

Στην ακρόαση μουσικής απο ηλεκτρονική των 145+ bpm μέχρι ορχηστρική δωματίου ,μεχρι ambient και chill out ,ειναι πολυ καλα ,στα λεφτα τους εξαιρετικά.

[MENTION=32182]narcomenos[/MENTION] καλώς η κακώς ,τα razer παίζουν σε άλλη κατηγορία,σαν εταιρεία γενικώς .

Δεν ειναι για πολλα πολλά audiophilικια ...

Σκέψου οτι μου μιλάς για ακουστικα που ειναι καταρχάς περίπου 120% ακριβότερα απο αυτα που λεμε!

Και πάλι εχουν πολυ κατώτερο ηχο απο τα sennheiser pc 360 που ειναι και open (!) και πάλι ειναι πιο φτηνά.

Για να καταλάβεις ,ο ξαδερφος μου που έχει τα κρακεν 5.1 ,μολις τα φόρεσε ,στην αρχή μου χαμογέλασε ειρωνικά για τη διαφορά στα μπάσα ,αλλα καπάκια ξενερωσε μολις άκουσε ενα σωρο ήχους που δεν ακούει με τα κρακεν και κατάλαβε το "βούρκο" που σερβίρουν για ηχο.

Μετα απο μια ωρα παιχνιδιού που συνηθισε την απουσία του απίστευτα υπέρμετρου μπάσου ,προσκύνησε τα senheiser και σε fps και σε moba και σε μπιτατη μουσική που ακούει.

Eγω εχω τα razer tiamat για να παιζω battlefield4, titanfall κλπ fps αλλα και κανα diablo3. Το οτι ειναι καταπληκτικά οσον αφορα τον ηχο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το πω αφού το διαβάζει ο καθένας στα review αλλα αυτό που μου έκανε εντύπωση και θα ηθελα να το αναφερω ηταν όταν είδα το control των ακουστικών απο το οποιο φεύγει έξοδος για να συνδέσεις τα ηχεία του συστήματος και με ένα κουμπί γίνεται pass through ο ήχος από τα ακουστικά στα logitech 5.1 ηχεία που έχω.
Link to comment
Share on other sites

8 ηχειακια στριμωγμενα = gimmick οχι "true surround", ποσες φορες πρεπει να το γραψουμε εδω μεσα ?

Gaming Headphones - [H]ard|Forum

και στο RTCW με gayzer επαιζες ? εγω επαιζα με ηχεια 15 ευρω και αριστερο χερι στο mouse παντως :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πως ακουγονται τα kraken, παντως τα tiamat ειναι αψογα με πολυ καλυ πιστοτητα στον ηχο συγκρινομενο με τα logitech ηχεια που εχω. Εγω οτι razer εχω παντως με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημένο με τιμες βεβαια αρκετα τσιμπημενες αλλα θεωρω πως αυτο παει με την ποιοτητα πακετο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πως ακουγονται τα kraken, παντως τα tiamat ειναι αψογα με πολυ καλυ πιστοτητα στον ηχο συγκρινομενο με τα logitech ηχεια που εχω. Εγω οτι razer εχω παντως με εχει αφησει απολυτα ικανοποιημένο με τιμες βεβαια αρκετα τσιμπημενες αλλα θεωρω πως αυτο παει με την ποιοτητα πακετο.

προσωπικά και εγώ έχω/είχα αρκετά razer προϊόντα, διαφωνώ με το θέμα ποιότητας/τιμής, νομίζω η ποιότητα τους δεν είναι αντάξια της τιμής τους, πιστεύω πως το marketing και η "ομορφιά" τσιμπάνε στην τιμή των razer περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη εταιρία που βγάζει gaming προϊόντα.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά και εγώ έχω/είχα αρκετά razer προϊόντα, διαφωνώ με το θέμα ποιότητας/τιμής, νομίζω η ποιότητα τους δεν είναι αντάξια της τιμής τους, πιστεύω πως το marketing και η "ομορφιά" τσιμπάνε στην τιμή των razer περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη εταιρία που βγάζει gaming προϊόντα.

Δεν ξερω ποια razer εχεις δοκιμασει εγω παντως με το ouroboros, nostromo, orbweaver, tiamat κλπ εχω την αισθηση που περιγραφω. Δεχομαι οτι για τα ελληνικά δεδομένα οταν ενας πχ δινει 300 για ενοίκιο είναι λογικό τα 140 που καλείται να δώσει για το ouroboros να του φαίνονται υπερβολικά, παρολαυτά η συνολική εικόνα κατά την δικια μου άποψη αποζημιώνει με το παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Με το συμπαθειο αλλα τα logitech ειναι σκουπιδια οποτε ακομα και τα razer συγκρινομενα με αυτα ειναι καλυτερα αλλα παραμενουν χειροτερα απο οποιαδηποτε αλλη μαρκα.

Οσο και σου αρεσουν τα razer απλα δεν

Link to comment
Share on other sites

Με το συμπαθειο αλλα τα logitech ειναι σκουπιδια οποτε ακομα και τα razer συγκρινομενα με αυτα ειναι καλυτερα αλλα παραμενουν χειροτερα απο οποιαδηποτε αλλη μαρκα.

Οσο και σου αρεσουν τα razer απλα δεν

Γελαει ο κοσμος, με το συμπαθειο ;)

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω , γελαει με αυτα που λες :)

Δε ξερω απο που εχεις αποκομησει την αισθηση ( α ναι...μαρκετινγκ) οτι η razer, logitech βγαζουν ποιοτικoτερα ηχεια συγκρινομενα με μαρκες οπως audio technica , sennheiser, beyer dynamic etc στο ιδιο ευρος χρηματων.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω , γελαει με αυτα που λες :)

Δε ξερω απο που εχεις αποκομησει την αισθηση ( α ναι...μαρκετινγκ) οτι η razer, logitech βγαζουν ποιοτικoτερα ηχεια συγκρινομενα με μαρκες οπως audio technica , sennheiser, beyer dynamic etc στο ιδιο ευρος χρηματων.

Ok αγόρι μου ;)

Link to comment
Share on other sites

Μου αρεσει να βλεπω ανθρωπους που χρυσοπληρωνουν κατι νομιζωντας οτι πετυχαν την προσφορα του αιωνα και οταν ακουσουν οτι αυτο που αγορασαν ειναι μαπα αμεσως αρχιζουν την ειρωνεια.

Κανε μια αναζητηση στο γκουγκλ και θα βρεις μετρησεις με εργαστηριακα οργανα για καθε ειδους ακουστικα αν θελεις αντικειμενικες μετρησεις - αποψεις.

Δοκιμασε και εσυ καποια καλα ακουστικα και θα με θυμηθεις, δε χρειαζεται να το παιζεις εξυπνος, σε δημοσιο χωρο βρισκεσαι και καλο ειναι να περιμενεις ολες τις αποψεις

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.