Jump to content



Alcatel-Lucent Cellpipe 7130 και ΖΤΕ Η108Ν : Χρήση ως repeater ?


iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Διαθέτω τα 2 παραπάνω ρουτερ (να 'ναι καλά η HOL), έχοντας φτιάξει 2 δίκτυα στο σπίτι.

Το ΖΤΕ το χρησιμοποιώ ως DSL ρούτερ στο δωμάτιο (η μόνη πρίζα τηλεφώνου στο σπίτι που λειτουργεί) για να μοιράζω ίντερνετ σε όλο το σπίτι ασύρματα -ΔΙΚΤΥΟ 1-, ενώ το Alcatel το έχω στο σαλόνι δίπλα στην TV και έχω συνδέσει πάνω του ένα NAS και ένα media player -ΔΙΚΤΥΟ 2- για να μπορώ να στριμάρω ταινίες ασύρματα σε όλο το σπίτι (λαπτοπ, ταμπλετ) αλλά και να τις βλέπω στην TV. Ο λόγος που δεν έχω συνδέσει το NAS πάνω στο ZTE είναι ότι πρέπει να υπάρχει ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ συνδεση (Ethernet) του NAS με τo media player γιατί o media player δεν έχει wifi.

Anyways, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει δυνατότητα κάποιο από τα 2 μόντεμ να λειτουργήσει ως wifi extender-repeater, προκειμένου να μπει δίπλα στην TV και να "επεκτείνει" το internet που θα δίνει το άλλο router αλλά και να με γλιτώσει από το να έχω 2 διαφορετικά δίκτυα στο σπίτι.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Παρεμπιπτόντως, το Lucent υποστηρίζει wireless bridging μέσω του menu του, αλλά δυστυχώς δεν έχω ιδέα πώς να το σετάρω. Και, τέλος, έχω και ένα ZTE H108L αχρησιμοποίητο, σε περίπτωση που κάποιο από τα 2 προϋπάρχοντα ρουτερ δεν κάνουν την δουλειά που θέλω...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.