Jump to content

iparout

Premium Members
  • Posts

    271
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by iparout

  1. Χαίρετε. Ενδιαφέρομαι για ένα μόνιτορ το οποίο -σπάνια- θα χρησιμοποιείται και για τηλεόραση για θέαση ελεύθερων καναλιών (μέσω εσωτερικής κεραίας), άντε και καμιάς ταινίας. Επί της ουσίας δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου η επίδοσή του ως τηλεόραση. Μέγεθος τουλάχιστον 21 ίντσες, για δουλειές γραφείου (office/internet) σχεδόν εξολοκλήρου, άντε και κανένα χαλαρό online παιχνιδάκι (όχι απαιτητικά πράγματα ασφαλώς). Ενσωματωμένα ηχεία απαρίτητα, χωρίς να με ενδιαφέρει ιδαίτερα η ποιότητα του ήχου, αρκεί να μην είναι εντελώς χάλια (χρήση για Youtube, ταινίες). Καλό θα ήταν να έχει και USB hub αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Τιμή μέχρι 170 ευρώ. Έχω βρεί αυτή και αυτή. Αξίζει κάποια από τις δύο ή να κοιτάξω αλλού ? BTW, παίζει και αυτό από τα Public, που για κάποιο λόγο δεν φαίνεται στο skroutz. Τέλος, αναρωτιέμαι αν πάω σε κάποια 1366x768 αντί για 1920, θα έχω δημαντική διαφορά στην ποιότητα εικόνας (δηλώνω άσχετος επί του θέματος). P.S. : Το μηχάνημα στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί τελικά η οθόνη θα έχει μια Onboard κάρτα γραφικών χωρίς πολλές δυνατότητες. Πιθανόν κάποιο Intel nuc.
  2. iparout

    Αναβάθμιση παλιού socket 775 Pentium

    Thanks ! Πιστέυω θα είναι πολύ αξιόλογη η διαφορά στις επιδόσεις... Οψόμεθα !
  3. Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι να δοκιμάσω την τύχη μου αναβαθμίζοντας ένα ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ μηχανάκι που φοράει έναν Pentium E2160 πάνω σε μία ASUS P5KPL-VM. Ποιος είναι άραγε ο ταχύτερος και VFM επεξεργαστής που μπορώ να προμηθευτώ ? Τόσο η compatibility list του επίσημου site της mobo όσο και το CPU upgrade λένε πως μπορώ να χρησιμοποιήσω Core2Duo E8600 που πάει γύρω στα 20 ευρώ από eBay. Με προβληματίζει που η συγκεκριμένη CPU τρέχει σε FSB 1333 και όχι FSB 800 όπως η CPU που έχω τώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχω πρόβλημα και θα πρέπει π.χ. να αλλάξω και τις μνήμες που φοράει τώρα ο H/Y, ή να προχωρήσω άφοβα ? Θενκς για την βοήθεια !
  4. iparout

    αγορά πολυμηχανήματος για σπίτι

    To L565 φαίνεται πολύ καλό value for money στα 290 ευρώ. Ομολογώ πως το αυτόματο duplexer δεν με πολυαπασχολεί, δεν με πειράζει να γυρίζω όλο το πακέτο των σελίδων μια φορά στη μέση της εκτύπωσης για να τυπώσει και την πίσω όψη έπειτα. Για την συγκεκριμένη σειρά διαβάζω ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ οικονομική σε κόστος εκτύπωσης... Τυπώνεις συνέχεια και δεν τελειώνουν τα μελάνια ! Υποστηρίζει τουλάχιστον χειροκίνητο duplex scanning από τον feeder το software του μηχανήματος ? BTW, αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποιος 400-440 ευρω, τι υπάρχει αντίστοιχα καλό και οικονομικό σε έγχρωμο πολυμηχάνημα ?
  5. iparout

    αγορά πολυμηχανήματος για σπίτι

    Να ρωτήσω αν το σκανάρισμα γίνεται από το flatbed μόνο ή αν υπάρχει η δυνατότητα και από τον feeder ? Είναι βασικό για εμένα μιας και ενίοτε χρειάζεεται να σκανάρω έγγραφα 7-8 σελίδων και το βάλε-βγάλε στο flatbed επί της ουσίας καθιστά το μηχάνημα άχρηστο για αυτή την χρήση. Ευχαριστώ.
  6. Θεωρώ ότι πάνω από 20 ευρώ δεν αξίζει κανείς να δώσει για Mouse.
  7. Χαίρετε. Πήρα πριν από 1 χρόνο το Logitech M175 το οποίο είναι εκπληκτικό (μικρό, πολύ ελαφρύ, 1 ΑΑ μπατάρια με άριστη αυτονομία, tiny usb δέκτης) ΕΚΤΟΣ από ένα χαρακτηριστικό. Το middle click μετά από κάποιους μήνες άρχισε να γίνεται όλο και πιο δύσκολο (χρειαζόταν να βάλεις αρκετή δύναμη για να πετύχει) και πλέον ανυπόφορο. Το άνοιξα και το καθάρισα αλλά πάλι τίποτε. Διάβασα στα διάφορα ξένα φόρα ότι το έχουν πολλοί αυτό το πρόβλημα όταν κάνουν πολύ συχνή χρήση του mouse. Έχω μεν εγγύηση 3 χρόνια, αλλά το θεωρώ ξεφτίλα να επιστρέψω ένα ποντίκι των 11 ευρώ. Πάμε για άλλο λοιπόν. Έχει να προτείνει κάποιος κάτι σε αυτή την κατηγορία τιμής (μέχρι 20 ευρώ) ? Μόνο office δουλεύω και πάρα πολύ multitab web-browsing, πράγμα που σημαίνει ότι το middle click το χρησιμοποιώ περίπου όσο και το αριστερό κλικ.. Και επιπλέον να παίζει σε όλες τις επιφάνειες (κρεβάτι, καναπέ κτλ) όχι μόνο γραφείο.
  8. iparout

    Laptop για βασική χρήση ?

    Και το συγκεκριμένο που προτάθηκε, πάλι Αγγλικό πληκτρολόγιο έχει. Αντιλαμβάνομαι τη λογική σου, όμως με αυτά και με αυτά αντί για 464 δίνεις 580 ευρώ. Εντελώς διαφορετική κατηγορία τιμής. Τα λεφτά υπάρχουν (hell, ακόμη και χιλιάρικο να τους πω να ξοδέψουν θα τα δώσουν), θεωρώ όμως ότι για τη συγκεκριμένη χρήση, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να εκμεταλλευτούν το κάτι παραπάνω που δίνουν τα ακριβότερα μηχανάκια. Ήδη το step-up από τα laptop που έχουν τώρα (νομίζω Celeron !!) σε i3 θα είναι η νύχτα με τη μέρα. Αν τον ήθελα τον H/Y για δική μου χρήση, τα 8 GΒ RAM και ο SSD θα ήταν must. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Νομίζω ότι αν βγάλουν 9 χρόνια χρήσης με 464 ευρώ, θα είναι υπέρ του δέοντος ευχαριστημένες. Δεν πιστέυω ότι υπάρχει laptop που να στέκεται αξιοπρεπώς μετά από 9 χρόνια, εκτός βέβαια αν πάρεις κανένα μηχάνημα του χιλιάρικου τουλάχιστον, και πάλι παίζεται.
  9. iparout

    Laptop για βασική χρήση ?

    Νομίζω i5 είναι εντελώς overkill για την χρήση που το θέλουν. Δεν ξέρω αν αξίζει τα 50 ευρώ παραπάνω από αυτό, δεδομένου ότι ούτε IPS οθόνη έχει, αλλά και μόνο 500 GB σκληρό σε σχέση με το 1 TB ?
  10. iparout

    Laptop για βασική χρήση ?

    Τάμπλετ δεν παίζει γιατί δεν βολεύει για να δουλεύεις office κτλ... Και ναι, ασφαλώς εγώ θα αναλάβω να καθαρίσω το λαπτοπ όταν κολλήσει ιούς κτλ. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Φαντάσου ότι τώρα δουλεύουν με ένα Vaio 7-ετίας του οποίου η CPU παίρνει περί τα 900 στο cpubenchmark !!
  11. iparout

    Laptop για βασική χρήση ?

    Thanks. Μου πρότεινε φίλος από άλλο forum αυτά : http://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comlen00136/laptop-lenovo-b70-80-80mr01hnpb3825u1734gb500gbdos http://www.digideli.gr/Lenovo-G70-70-17.3-53104 Μου αρέσει αρκετά το δεύτερο, οπότε αν δεν προκύψει κάτι πιο αξιόλογο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, το χτυπάω.
  12. Χαίρετε. Είμαι στην αναζήτηση 2 laptop για γυναίκες συγγενείς, για χρήση εξ ολοκλήρου mail, internet, youtube, office. Δεδομένου βέβαια ότι τα περισσότερα site πλέον είνα τίγκα στο flash, φαντάζομαι κάτι εντελώς entry level θα δυσκολευόταν. Το ένα σε 17'' με τιμή μέχρι 450-500 ευρω Το άλλο σε 15'' με τιμή μέχρι 350-400 ευρώ. Δεν χρειάζεται να έχουν OS και Office μιας και θα τα περάσω εγώ. Αξίζει να κοιτάξω σε Celeron Dual Core/Pentium Dual Core ή να πάω κατευθείαν σε i3 (οτιδήποτε περισσότερο το θεωρώ overkill για αυτή την χρήση) ? Υπάρχει κάποια πρόταση συγκεκριμένη ? Θενκς !
  13. Επειδή το πρόβλημα παρέμενε (σε μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά και πάλι ενοχλητικό), τελικά πήρα το TP-Link 9980 και ηρέμησε το κεφάλι μου. Σταθερό σαν βράχος, πολύ καλό wifi. Ότι πληρώνεις παίρνεις τελικά. Χαλάλι τα 90 ευρώ !
  14. Επανέρχομαι για να ενημερώσω. Κατάφερα να συνδέσω το παλιό router (Linksys WAG200G) ως access point πάνω στο Η367Ν και το πρόβλημα σταμάτησε να υφίσταται όταν συνδεόμουν στο wireless του linksys ! Γυρίζοντας πίσω στο wireless του H267N συνειδητοποίησα πως το πρόβημα είχε σταματήσει να υφίσταται κι εκεί. Σκέφτηκα λοιπόν πια αλλαγή είχα κάνει και η απάντηση είναι η εξής : είχα βάλει στατική IP στο λαπτοπ !! Το κινητό μου (iPhone 4S) αντιμετώπιζε κι αυτό το ίδιο πρόβλημα με το ίντερνετ αλλά μόλις το γύρισα κι αυτό σε static IP, το πρόβλημα λύθηκε !! Προφανώς όπως αντιλαμβάνεστε το DHCP του H367N είναι γτπ !! Εύχομαι τελικά να ήταν αυτό το πρόβλημα και να μην ξαναέχω θέματα. Αν και πλέον δουλεύω αρκετή ώρα χωρίς προβλήματα, οπότε μάλλον το πόβλημα εντοπίστηκε και λύθηκε ! Thanks για την βοήθεια ! P.S. : Το να γυρίζει κανείς το wireless σε b ή g αντενδείκνυται σε VDSL 50 που έχω εγώ, μιας και η σύνδεση είναι κατά πολύ γρηγορότερη αυτών των πρωτοκόλλων, με αποτέλεσμα να κατεβάζω με 24 ΜBps ενώ το ρουτερ συγχρονίζει στα 50. Με το που γύρισε σε wireless n, όλα οκ !
  15. Will do so. Θα δοκιμάσω και με δεύτερο ρουτερ σαν access point το βράδυ.
  16. Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα δοκιμάσω τη συνδεσμολογία που πρότεινε ο φίλος από πάνω και αν αντιμετωπίσω προβλήματα θα επανέλθω. @minast. 1) Δεν υπάρχει 802.11g μόνο. Υπάρχει α) b+g+n, β) b+g ή γ) n only. Το έβαλα στο n only 2) Ανάμεσα σε α) WPA-PSK-TKIP, β) WPA2-PSK-AES, γ) WPA/WPA2 - PSK - TKIP/AES, δ) WEP-OpenSyetem, ε) WEP-ShareKey επέλεξα τη δέυτερη επιλογή 3) Channel 6 αντι για auto. 4) Band Width 20 Mhz αντί 40 MHz Γενικά παρατηρώ ότι το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως όταν συνδέεονται περισσότερες από 1 συσκευές ασύρματα στο router, αρα προφανώς και φταίει το wireless του router (ότι πληρώνεις παίρνεις...)
  17. Έχω την εντύπωση ότι και καινούριο Η367Ν να ζητήσω, πάλι τα ίδια χάλια να είναι μιας και βρήκα κι άλλον φίλο σε άλλο φόρουμ με Η367Ν και το ίδιο πρόβλημα, άρα μάλλον είναι κακή η ποιότητα wifi στα εν λόγω router και όχι κάποιο ελαττωματικό κομμάτι που έδωσαν σε εμένα. Θα επικοινωνήσω μαζί τους όμως εκ νέου αν δεν βρω λύση για να μου στείλουν άλλο. (Δεν είναι θέμα εμποδίων οι αποσυνδέσεις που αναφέρω. Και δίπλα στο ρουτερ να κάθομαι, το πρόβλημα συμβαίνει). Φτηνά και καλά VDSL router ποια εννοείς ? Το φτηνότερο είναι στα 60 euros. Αν βέβαια χρειαστεί, θα τα δώσω. Επειδή έχω 2-3 ADSL ρουτερ που κάθονται (αγορασμένα, όχι αυτά που δίνουν οι εταιρίες) σκεφτόμουν μήπως έκανα κάποια πατέντα με κάποιο από αυτά, το οποίο θα κούμπωνα μέσω ethernet πάνω στο H367N έτσι ώστε να "μοιράζει" ασύρματα το ίντερνετ που θα "παίρνει" από το H367N . Κάτι σαν access point αν δεν κάνω λάθος, αν και είμαι αρκετά αδαής επί του θέματος. Γϊνεται κάτι τέτοιο ? Λάπτοπ έχω και θέλω οπωσδήποτε wifi στο σπίτι για να μπορώ να έχω ίντερνετ και στις άλλες συσκευές (τάμπλετ, κινητό).
  18. Καλημέρα. Έχω ΧΟΛ VDSL 50 Mbps από KV. Μέχρι προ ημερών, με το Η168Ν που μου είχε δώσει η ΧΟΛ εξαρχής, ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Το μηχανάκι ήταν σκυλί, δεν είχε κρεμάσει/αποσυνδεθεί ΠΟΤΕ εδώ και πάνω από 1 χρόνο και η σύνδεσή μου με το wifi του από το λάπτοπ ήταν απροβλημάτιστη. Δυστυχώς όμως παρέδωσε πνεύμα, οπότε μου το ανικατέστησαν. Μου έδωσαν το Η367Ν που εκ πρώτης όψεως φαινόταν πολύ πιο καλό, στιβαρό, με περισσότερες δυνατότητες κτλ, όπως με διαβεβαίωσε ο τεχνικός. Έλα όμως που από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζω προβλήματα... Το βασικότερο πρόβλημα (και αυτό που με ενοχλεί αρκετά) είναι ότι εκεί που σερφάρω κανονικά, ξαφνικά χάνεται τελείως το Ίντερνετ, χωρίς να αποσυνδέεται το λαπτοπ από το wifi και με το πράσινο φωτάκι του Ίντερνετ στο ρουτερ να είναι αναμμένο κανονικά ! Αν κάνω disconnect και αμέσως reconnect από το λαπτοπ στο wifi (κάτι που διαρκεί 2-3 δευτερόλεπτα), το ίντερνετ είναι ξανά λειτουργικό !! Επιπλόν, κάποιες -ελάχιστες- φορές, παρότι τα φωτάκια του μόντεμ ήταν όλα πράσινα, το λαπτοπ δεν μπορούσε με τίποτε να συνδεθεί στο wifi (παρότι το δίκτυο ήταν διαθέσιμο κανονικά, μου έβγαζε μνμ "unable to connect"), οπότε έπρεπε να κάνω restart το ρουτερ για να μπορέσω να συνδεθώ. Στο Helpdesk της Hol μου είπαν να δοκιμάσω άλλη κωδικοποίηση (WPA2, WPA κ.τ.λ.) και άλλο κανάλι (π.χ το 6 αντί για το auto). Τα δοκιμασα αυτά αλλά και πάλι τίποτε. Εντωμεταξύ δεν μπορούν να μου δώσουν κάποιο Η168Ν γιατί δεν έχουν πια οπότε ακόμη κι αν μου το αντικαταστήσουν, πάλι Η367Ν θα πάρω. Τι στην ευχή γίνεται ? Τόσο χάλια είναι πια αυτό το ρουτεράκι ? Από τα λίγα που έχω καταλάβει, προφανώς φταίει το wifi του router. 1) Η μία λύση είναι να πάρω κάποιο καλύτερο VDSL ρουτερ με καλό wifi, όμως αυτά ξεκινούν από 85 ευρώ. 2) Αν πάρω κάποιο άλλο router ή access point και το κουμπώσω μέσω LAN στο Η367Ν, θα συνδέομαι μετά από το Laptop (και τις άλλες ασύρματες συσκευές) στο wifi του access point και το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ή λέω βλακείες ? Ευχαριστώ πολύ !!
  19. Διάβασα καλές κριτικές στο άλλο θρεντ για τον Brother 6920 Όμως στο αμαζον αρκετοί είναι επικριτικοί, κυρίως όσων αφορά στην ποιότητα εκτύπωσης. Αν όντως αξίζει βέβαια, χαλάλι τα 160 ευρώ παραπάνω. Σημειωτέον, στη δουλειά θα τυπώνει αρκετά -εως παρα πολύ- μαύρο, και το συγκεκριμένο έχει μελάνια με 2.5 ευρώ μόνο (συμβατά)
  20. Χαίρετε. Μόλις τα έφτυσε ένας Canon MP600 που είχα εδώ και 10 χρόνια (!!) λόγω τροφοδοτικού. Ο συγκεκριμένος ήταν σκυλί, η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν τον χρησιμοποιούσα συχνά (~30-40 σελίδες το μήνα), αλλά το γεγονός ότι έπαιρνε 5 διαφορετικά μελάνια με κόστος 1 ευρώ το καθένα (συμβατά) τον έκανε πάρα πολύ οικονομικό. Anyways, έψαξα τα υπόλοιπα θέματα εδώ και πήρα μια ιδέα, θα ήθελα όμως τη γνώμη των ειδικών. Με ενδιαφέρει να είναι δικτυακός, wireless, να έχει αυτόματο duplex printing, αυτόματο (κατά προτίμηση single-pass) duplex scanning από feeder (όχι βάλε-βγάλε σελίδες) και έγχρωμος. Το βασικότερο (κλασικά) να είναι οικονομικός στη χρήση (βλ. συμβατά αναλώσιμα) και budget να μην ξεφεύγει πολύ πάνω από 200 ευρώ. Έχω πολύ κακή εμπειρία από τη δουλειά (οτιδήποτε έχουμε πάρει χαλάει μέσα σε 2-3 μήνες, αλλά η αλήθεια είναι ότι τους σκίζουμε, δηλ 3000+ σελίδες το μήνα), άρα θα ήθελα αυτός που θα πάρω να αντέχει στο χρόνο. Στην αρχή θα τυπώνει σχετικά λίγο (30-40 σελίδες το μήνα και αν), αλλά θα ήθελα να τον κρατήσω και για το γραφείο που θα ανοίξω σε λίγους μήνες όπου θα τυπώνει περίπου το 3πλάσιο. Μια γρήγορη αναζήτηση στο σκρουτζ έβγαλε αυτα (τα πρώτα canon μου φαίνονται καλά και οικονομικά) ενώ στο αμαζον αυτά. Υπάρχει καμιά αξιόλογη πρόταση ή ζητάω πολλά ? Ευχαριστώ πολύ.
  21. iparout

    Laptop Turbo-X i7 ?

    Με βάλατε σε πολλές σκέψεις πλέον... Θα τα ζυγίσω και θα αποφασίσω.. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια.
  22. iparout

    Laptop Turbo-X i7 ?

    Για 17'αρι πάω σίγουρα. αλλά μου φαίνεται πολύ να δώσω 600+ ευρώ για i3 ;όταν σε αντίστοιχα λεφτά παίρνεις κάτι τέτοιο.
  23. iparout

    Laptop Turbo-X i7 ?

    Το τωρινό λάπτοπ φοράει έναν Pentium Τ3400, έχω ήδη βάλει την μέγιστη δυνατή μνήμη (4 GB), ενώ η εγκατάσταση των Windows είναι φρέσκια. Παρ' όλα αυτά, έρχονται στιγμές που ζητάω κάτι περισσότερο γι' αυτό σκέφτομαι νέο μηχάνημα. Είναι και το μικρόβιο με τους Η/Υ, οπότε καταλαβαίνεις... Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να πάω σε τόσο υψηλή τιμή, αλλά είναι ο φτηνότερος i7 με 17άρα οθόνη, γι' αυτό κατέληξα εκεί. Αφού θα αλλάξω που θα αλλάξω λάπτοπ, είπα να πάρω τουλάχιστον πολύ δυνατό επεξεργαστή. Ομολογώ ότι μια λύση γύρω στα 400-500 ευρώ συνολικά θα με έκανε να αισθάνομαι πιο ασφαλή οικονομικά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάω σε desktop σύστημα. Καταρχήν, δεν έχω γραφείο !! Ότι κάνω γίνεται στον καναπέ και το κρεβάτι !!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.