Jump to content

Jaco

V.I.P.
 • Δημοσιευσεις

  6.679
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  32

Σχετικά με το μέλος Jaco

 • Τίτλος
  Señor Membre
 • Γενέθλια 01/01/1945

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο
 • Ενδιαφέροντα
  Eating at the Restaurant at the End of the Universe...
 • Επάγγελμα
  Αστρολόγος

Πρόσφατοι επισκέπτες

7.990 εμφανίσεις προφίλ
 1. Για αυτούς που θέλουν πολλούς πυρήνες δεν αλλάζει κάτι. Οι 8c/16t ryzen θα είναι η καλύτερη επιλογή. Για gaming, η σύγκριση θα πρέπει να είναι ο 1600 με τον 8700k. Στην περίπτωση αυτή λογικά ο intelθα είναι καλύτερος, αλλά ένα σύστημα με 1600 θα κοστίζει τα μισά λεφτά.
 2. Όταν διαβάζω ΔΕΘ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ομιλίες πρωθυπουργών και μνημόνια. Ποτέ δεν είχα διαβάσει κάτι που να έχει σχέση με τεχνολογία.
 3. Official Ryzen Club

  Πιστεύω πως ναι, δεν έχω windows στον ryzen να το δοκιμάσω.
 4. Official Ryzen Club

  Άν δεν σου πέταξε σφάλμα στο 7ωρο δεν χρειάζεται να ασχοληθείς άλλο, είσαι μια χαρά
 5. Official Ryzen Club

  Το συγκεκριμένο τρέχει για πάντα, ώστε να εξωμειώσεις τον χρόνο που θες. Αν το τρέξεις για 3-4 ώρες και δεν βγάλει σφάλμα, νομίζω είναι μια χαρά. Κανείς δεν μπορεί να σου πει 100% ότι δεν είναι ελαττωματική παρτίδα, αλλά στατιστικά δεν είναι. Πχ σε μένα που κάνω builds για 2+ ώρες, μπορεί να το πετάξει 4-5 φορές και το κάνει πάντα, απλά το έχω σετάρει να συνεχίζει στα σφάλματα και να κάνει build άλλα πακέτα που δεν έχουν dependencies τα σπασμένα, οπότε ξανατρέχω το build και αν σπάσει το ξανατρέχω. Μπορεί για να γίνει όλο σωστά να πάρει 2-3 προσπάθειες.
 6. Official Ryzen Club

  Θα πρέπει να το αφήσεις να τρέξει για μερικές ώρες. Δεν σημαίνει ότι θα στο κάνει αμέσως, μπορεί να στο κάνει και μετά από 1-2 ώρες.
 7. Official Ryzen Club

  @NikosD από αυτά που γράφεις, το μόνο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που έχω γράψει.
 8. Official Ryzen Club

  Μέχρι στιγμής, από αυτά που έχω διαβάσει, ισχύουν και τα 2 παραπάνω που αναφέρεις. Εγώ δεν θα μπω στην διαδικασία αυτή για διάφορους λόγους και κυρίως για το λόγο ότι δεν θα δουλεύω ακόμα για πολύ καιρό εκεί Πάντως και στην επόμενη δουλειά που θα είμαι, δυστυχώς δεν θα το ρισκάρω να πάρω Ryzen, Intel ναι. Threadripper, αν τον κοστολογεί η εταιρία, επίσης ναι και σίγουρα προτιμότερα από Intel. Για την ώρα τουλάχιστον.
 9. Official Ryzen Club

  Απ' ότι είδα μόλις στο παραπάνω βίντεο η AMD λέει ότι το πρόβλημα αυτό δεν επηρεάζει τους χρήστες των windows που κάνουν normal χρήση και τα παιχνίδια. Ναι, φυσικά, αφού σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν στρεσάρεται τόσο πολύ ο επεξεργαστής. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Το πρόβλημα υπάρχει, είναι εκεί. Οι πιθανότητες να εμφανιστεί είναι πολύ μεγαλύτερες όσο ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100% όλα τα cores και για πολύ ώρα. Οι πιθανότητες είναι πολύ μικρότερες στις άλλες περιπτώσεις. Χρειάζεται όλοι να αλλάξουν επεξεργαστή; Αυτό είναι στην ευχέρεια του καθενός. Μπορεί κάποιος να αισθάνεται ότι δεν θέλει ο επεξεργαστής του να έχει αυτό το bug και ας μην του έχει βγει μέχρι στιγμής. Κανονικά η AMD πρέπει να σεβαστεί ακόμα και αυτή τη περίπτωση. Το θετικό είναι τουλάχιστον ότι τους κάνουν RMA, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Το ερώτημα είναι αν ζητήσουν πολλοί χρήστες αλλαγή τι γίνεται; Λογικά λίγοι θα το κάνουν, αφού ακόμα και το να αποδείξεις ότι έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής που έχει, είναι μια διαδικασία που δεν μπορούν να την κάνουν όλοι. Να πχ. τώρα θα δοκιμάσει ο @ARMAGEDDON να το αποδείξει, οπότε θα δούμε πόσο εύκολο είναι το κάνει ένας έμπειρος χρήστης, αλλά χωρίς γνώσεις development
 10. Official Ryzen Club

  Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ένας compiler που κάνει compile ένα κώδικα δεν έχει κάτι ξεχωριστό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Το πρόβλημα υπάρχει και μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή. Απλά ο λόγος που το συναντάμε πιο συχνά οι devs είναι ότι αφενός αν κάνεις compile ένα σύστημα που χρειάζεται ακόμα και ώρες για τον ryzen να γίνει build, τότε η πιθανότητα να εμφανιστεί το πρόβλημα είναι μεγαλύτερη και αφετέρου όταν κάνεις build χρησιμοποιείς όλα τα cores sto 100% για όλο το χρονικό διάστημα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στρες για τον επεξεργαστή. Επομένως, δεν είναι θέμα του gcc Linux, επαληθεύεται και με τον cc της microsoft στα windows. Είναι θέμα του επεξεργαστή. To RMA δεν θα το κάνετε στο μαγαζί που το πήρατε, αλλά στην ίδια την AMD. Απ' ότι διάβασα από άλλους κάνουν αίτηση, τους ζητάνε κάποιες πληροφορίες και υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι όταν τους στείλει η AMD την νέα cpu, θα στείλουν πίσω την άλλη. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει έξω. Τώρα για Ελλάδα δεν ξέρω, αλλά καλύτερα να γίνει μια επικοινωνία με το support της AMD. Επίσης, απ' ότι είδα σε κάποιους τους είπαν να απενεργοποιήσουν το SMT. Εκεί απλά ρίχνεις άκυρο και εξηγείς ότι ο λόγος που πήρες τον επεξεργαστή ήταν το SMT. Τα segfaults είναι κάπως ευρεία έννοια και στο user space έχουν να κάνουν με κάποιο memory pointer ο οποίος ξεφεύγει από το virtual space που κάνει allocate o kernel για την εφαρμογή και πάει να γράψει κάπου άλλου. Τέλος πάντων, είναι σημαντικό πρόβλημα, αλλά οι λεπτομέρειες για το ποιο λόγο συμβαίνει αυτό δεν μου είναι γνωστές, αλλά φαίνεται να είναι πρόβλημα που δεν λύνεται με κάποιο microcode και είναι στο hardware. Από μερικά ποστ που διάβασα, οι επεξεργαστές που παίρνουν οι χρήστες ως rma τρέχουν σε μικρότερο voltage νομίζω και κάποιοι λένε ότι αυτό σημαίνει και περισσότερο περιθώριο για overclocking, αλλά δεν με ενδιαφέρει και δεν το έψαξα παραπάνω.
 11. Official Ryzen Club

  Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει αυτό που λες και για κάποιους λόγους στην περίπτωση μου δεν είναι καν επιλογή. Συνιστώ σε όσους δεν μπορούν να πάρουν τέτοιο ρίσκο, απλα να μην το κάνουν και να πάνε σε ασφαλείς λύσεις. Για όσους δεν έχουν τέτοια θέματα, μια χαρά είναι ο ryzen και αν δεν τους νοιάζει το rma ακόμα καλύτερα.
 12. Official Ryzen Club

  Ε ναι φυσικά τον στέλνεις για rma. Αφού έχεις τη δυνατότητα να πάρεις ένα CPU που δεν έχει το bug αυτο, να το κάνεις
 13. Official Ryzen Club

  Triple post. Λοιπόν, υπάρχει τρόπος να δοκιμάσετε σε windows αν ο ryzen σας έχει το bug, αλλά χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Visual Studio για να κάνετε compile και να τρέξετε το πρόγραμμα. Περισσότερες οδηγίες εδώ: https://github.com/corngood/kill-ryzen-win Μόλις το δοκίμασα σε intel (στο laptop μου) και δεν κρασάρει, στην δουλειά δεν μπορώ να το δοκιμάσω γιατί δεν έχω windows.
 14. Official Ryzen Club

  Τελικά φαίνεται ότι είναι γενικό το πρόβλημα. Παραθέτω από το παρακάτω link https://community.amd.com/message/2823900#comment-2823900
 15. Official Ryzen Club

  Σε linux τα βγάζει σίγουρα, για windows δεν ξέρω. Σκέφτομαι επίσης να ανοίξω ένα thread για Linux benchmark για πολυ-πύρινα, αλλά δεν ξέρω τι εκδήλωση ενδιαφέροντος θα έχει.
×