Jump to content

Jaco

V.I.P.
 • Content Count

  6,811
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

About Jaco

 • Rank
  Señor Membre
 • Birthday 01/01/1945

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο
 • Ενδιαφέροντα
  Eating at the Restaurant at the End of the Universe...
 • Επάγγελμα
  Αστρολόγος

Recent Profile Visitors

9,326 profile views
 1. Στην Ελλάδα θα έκοβε τιμολόγια σε λογιστήριο εταιρείας που φτιάχνει πίτες για σουβλάκια.
 2. Έβλεπα πριν μερικούς μήνες αυτό. Γενικά όπως λέει και ο τύπος στο 2 minute papers τον τελευταίο 1-1.5 χρόνο, το εντυπωσιακό είναι πως πολλά deep NN models παρουσιάζουν όντως στοιχεία νοημοσύνης. Πχ στο DotA 2 το ΑΙ είχε δείκτη confidence και ήταν ικανό να μπορεί να κρύβετσι και να στήνει ενέδρες. Και άλλα πολλά. Το μόνο πρόβλημα είναι το Training απαιτεί πάρα πολλά δεδομένα. Πλέον ο στόχος είναι πως μπορούν να κάνουν train τέτοια models με λιγότερη πληροφορία και να παίρνουν το ίδιο αποτέλεσμα.
 3. Audiofool grade. 2019 και ακόμα μιλάμε για αυτές τις βλακείες.
 4. Βασικά σε ένα αρκετά μεγάλο πλέον κομμάτι της αγοράς που είναι το machine learning, ούτως ή άλλως η nvidia παίζει μπάλα μόνη της. Η AMD εχει μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι, οπότε ανταγωνίζεται την Nvidia μόνο στο gaming. Αν δεν έχει και εκεί χαμηλές τιμές, πάει το έχασε το παιχνίδι.
 5. Το σκέφτεστε από την πλευρά του χρήστη, αλλά από την πλευρά του προϊόντος δεν είναι λάθος. Ακομα και ένα λεπτό του ευρώ μείωση του κόστους σε μεγέθη εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων, είναι πολλά χρήματα. Με την ίδια λογική, οι εταιρείες που φτιάχνουν τηλεοράσεις, θα έπρεπε να βάζουν πολύ καλύτερους πυκνωτές στα τροφοδοτικά τους γιατί έτσι θα κρατούσε μια τηλεόραση για δεκαετίες. Δεν το κάνουν όμως, για διάφορους λόγους. Εγώ που αγοράζω την τηλεόραση, φυσικά θα ήθελα τους καλύτερους πυκνωτές αλουμινίου, αλλά η εταιρεία δεν θέλει. Οπότε τι γίνεται; Δεν διαφωνώ με αυτό που λέτε, αλλά από τεχνικής αποψης, δεν είναι λάθος.
 6. Προφανώς αναφέρεσαι στο video που ανέβασαν στο eevblog, αλλά δεν είναι έτσι όμως. Όταν έχεις μια συσκευή που είναι rated για 110V και την βάζεις στα 220V, τότε δεν φταίει η έλλειψη ασφάλειας. Θα μπορούσαν να βάλουν, αλλά δεν είναι αναγκαίο. Είναι σα να λες ότι όλοι οι κατασκευαστές θα έπρεπε πχ να βάζουν p-mosfet για προστασία από ανάστροφο ρεύμα, αντί για schottky που βάζουν όλοι, γιατί είναι καλύτερο και πιο ασφαλές. Αλλά δεν είναι έτσι. Είναι θέμα κόστους και ασφάλειας. Αν δεν τίθεται ασφάλειας όταν η συσκευή δουλεύει κάτω από τις προδιαγραφές της, τότε για να προσθέσεις επί πλέον κόστος;
 7. Μου θυμίζει έναν τύπο, ο οποίος στέλνει email στην Weller (μια εταιρία με soldering stations) και τους γράφει μου ήρθε ο σταθμός και δεν δουλεύει το backlight της οθόνης. Και του απαντάνε, μα δεν έχει backlightη οθόνη... Στις διαφημίσεις όλες φαινόταν ο σταθμός σα να έχει λευκό backlight στην οθόνη. https://www.weller-tools.com/we1010na/ Τους βάζεις γκαζακια;
 8. Το δεύτερο το τυπώνεις και με ένα 3D printer.
 9. Βαασικά ο Linus τα "έψαλε" ευγενικά (μην ξεχνάμε ότι είναι σε αποθεραπεία ακόμα) τον maintainer ότι έκανε merge ένα patch στον kernel λέγοντας ότι ουσιαστικά σκοτώνει τους intel. Μετά είπε ότι αυτοι που "ξέρουν" και θέλουν ασφάλεια τοτε ξέρουν ότι πρέπει να απενεργοποιήσουν το SMT. Ουσιαστικά είπε ότι το όλο πρόβλημα είναι "θεωρητικό" και "ακαδημαϊκό" και ότι πρέπει συγκεντρωθούν να λύσουν άλλα exploits τα οποία είναι πιο "εύκολα" προσβάσιμα. Γενικά ότι να' ναι δηλαδή. Στο github κυκλοφορούν ένα σωρό κώδικες για να κάνουν exploit το patch. Mέχρι και από javascript στον browser. Αλλά κατά τα άλλα, δεν είναι τόσο σοβαρό. Τα πράγματα είναι απλά, αν το option μείνει ενεργοποιημένο default στον kernel, όλοι οι intel servers πεθαίνουν όταν γίνει update ο kernel. Δηλαδή καταστροφή για την intel.
 10. Σε Linux παίζει καλά, ανάλογα με τι kernel έχεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ ubuntu αλλά αλλάζω συχνά kernels (http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/). Απλά πρόσεξα τότε τις μνήμες, τον έστεισα και τον ξέχασα, δεν ασχολήθηκα ξανά. Επίσης είχα πρόβλημα με την ενεργοποίηση του AMD-V όταν έκανα αναβάθμιση στο BIOS, αλλά τελικά λύθηκε μετά από κάποιο καιρό όταν αναβάθμισα τον kernel στην έκδοση 4.18.5. Γενικά για τον 2700Χ η 4.18.y είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής για μένα. Με την 4.19 είχα προβλήματα με τον 2700Χ και τον 1950Χ. Docker χρησιμοποιώ full για build environments και δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι η normal virtualization χρήση που κάνει ο περισσότερος κόσμος, όμως. Παρόλ' αυτά δεν βλέπω λόγο να έχεις πρόβλημα. Οπότε πέρα από αυτο το πρόβλημα με τα BIOS+AMD-V+kernel το οποίο λύθηκε με αναβάθμιση κανένα άλλο πρόβλημα.
 11. Πολύ ενδιαφέρον project. Είναι ένα 3D printable mini-ITX κουτί, το οποίο είναι open-source και φτιαγμένο στο openscad. To τελευταίο σημαίνει ότι υπάρχει μια λίστα από components η οποία ανανεώνεται και το μέγεθος του κουτιού αλλάζει ανάλογα με την σύνθεση των components που χρησιμοποιούνται. https://eclecti.cc/hardware/fully-parametric-3d-printable-computer-case
 12. @Cguevara στην Schlessischestr. πάνω από το delicato, το τούρκικο? Κοντά στο U1. Αυτή δεν λες;
 13. Ε πώς να μην κάνει πωλήσεις το παιχνίδι. Εντάξει το αξίζει κιόλας, αλλά πρέπει να τους έφυγαν και παρά πολλά εκατομμύρια σε διαφημίσεις. Ακόμα και οι θειαδες στο δρόμο συζητούν για το RDR2.
 14. Απλά να πω ότι στο Βερολίνο που μένω, παντού και εννοώ παντού, υπάρχουν αφίσες και γιγαντοαφισες για αυτό. Πρώτη φορά τέτοια διαφημιση για παιχνίδι. Τόσο πολύ που μου ήρθε να το αγοράσω. Πάντως το 1 που είχα παίξει στο PS3 μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά μόνο όταν αγόρασα ένα usb converter για πλητρολογιο και mouse και μπορούσα να παίζω σαν άνθρωπος. Είναι εγκληματικό να κυκλοφορούν τέτοια παιχνίδια για να τα παίζεις με gamepad. Δεν γίνεται
 15. Καταρχήν mainstream δεν σήμαινει low cost. 400 ευρώ τα θεωρώ το υψηλότερο όριο τιμής που θα έδινα για ένα επεξεργαστή που θα έβαζα στο σπίτι μου, οχι στο γραφείο μου. Για τον 9700/9900, απλά προτιμώ το 8/16 από το 8/8. Μπορεί στο gaming να μην κάνει καμία διαφορά, αλλά σε multimedia κάνει. Αν θες πιο φθηνά ακόμα πας σε 2700x, αλλά με πιο μειωμένες επιδόσεις. TR4 για χρήση στο σπίτι, δεν θα έπαιρνα με τίποτα. Μου αρεσουν, έχω δύο 1950x στην δουλειά και τα σπάνε, αλλά στο σπίτι όχι, δεν τα δίνω. Επίσης σπίτι έχω ένα 2700x. Φυσικά δεν αλλάζω για μερικά χρόνια, αλλά αν ψώνιζα σήμερα, θα σκεφτόμουν πιο σοβαρά τον 9900. Γενικά είμαι περικυκλωμένος με Ryzen απο παντού, αλλά ο 9900 είναι ωραίο κομμάτι.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.