Jump to content

gdp77

News Posters
 • Content Count

  4,996
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

2 Followers

About gdp77

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/01/1990

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το on-line συνεπάγεται και μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος, να ξέρεις. Το response time, μη σε απασχολεί τα τροφοδοτικά των υπολογιστών και των οθονών είναι άνιωθα σε τόσο λίγα ms. Ούτε καν με stand-by UPS δεν έχεις θέμα.
 2. Πίστεψέ με, η περιοχή μου είναι τραγική σε θέματα σταθερότητας δικτύου/διακοπών. Το 1300άρι που παραθέτεις είναι true sinewave. Το line interactive δεν σημαίνει ότι δεν είναι true sinewave. Υποθέτω τα μπερδεύεις. Στη διάθεσή σου για όποια διευκρίνιση.
 3. H Qualcomm μόλις ανακοίνωσε τον νέο Snapdragon 855 Plus, ο οποίος αποτελεί μια αναβάθμιση της τρέχουσας ναυαρχίδας της εταιρείας (855). O νέος Snapdragon είναι όμοιος με το Snapdragon 855, με τη διαφορά ότι το νέο chip λειτουργεί σε ακόμα υψηλότερες συχνότητες και ενσωματώνει βελτιστοποιήσεις για gaming, VR, AI και 5G. Πιο συγκεκριμένα, η Qualcomm ανέβασε τον χρονισμό του Adreno 640 GPU κατά 15%, κάτι που θα αξιοποιηθεί στα επόμενα gaming phones από εταιρείες όπως η Razer και η Asus. Επίσης η Qualcomm υπόσχεται ότι το 855 Plus θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση δικτύου, βέλτιστο σήμα και διάρκεια ζωής μπαταρίας σε premium 5G συσκευές. Δεν υπάρχει βέβαια ενσωματωμένο 5G στον 855 ή 855Plus, οπότε θα χρησιμοποιείται ξεχωριστό 5G chip, τουλάχιστον μέχρι την έλευση του Snapdragon 865 που θα ανακοινωθεί αργότερα αυτόν τον χρόνο. Λογικά αναμένουμε τον 855 Plus στα επερχόμενα smartphones, όπως τα Google Pixel 4, Pixel 4 XL, Galaxy Note 10, Note 10+ κ.α.
 4. Κατά την άποψη του γράφοντος το Linux Mint είναι ίσως η καλύτερη διανομή Linux γενικής χρήσης και αντικειμενικά μία από τις πιο δημοφιλείς. Βασίζεται στο Ubuntu LTS και χρησιμοποιεί το Cinnamon Desktop Environment για τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία χρήσης, τόσο για άπειρους, όσο και για έμπειρους χρήστες, ανεξαρτήτως OS προέλευσης. Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του Linux Mint 19.2, πιθανόν τον Αύγουστο, διατίθεται προς download το 19.2 beta, το οποίο θα αναβαθμιστεί αυτόματα στην τελική έκδοση όταν αυτή καταστεί διαθέσιμη. Η έκδοση 19.2 "Tina" διαμορφώνεται ως μία αναβάθμιση χωρίς κάποια εκτυφλωτικά νέα χαρακτηριστικά, αλλά μάλλον με έμφαση στις βελτιώσεις σε σχέση με τις επιδόσεις και τη σταθερότητα του OS. Βασίζεται στο Ubuntu 18.04 LTS (Long Term Support) και θα διαθέτει support μέχρι το 2023. Τα κύρια σημεία βελτίωσης της beta έκδοσης είναι τα εξής: Improved kernel management in Update Manager Software Manager can fetch ‘missing’ GPG keys Software Manager can scan/remove duplicate sources Reduced RAM consumption for Cinnamon Muffin window manager optimisations result in ‘smoother’ feel Mint Menu now distinguishes duplicate apps (e.g, flatpak, snap) New scrollbar settings New “Boot Repair” tool included on the ISO ‘Recent documents’ enabled by default Blueberry applets lets you dis/connect paired devices faster Xed supports toggling comments and comment blocks New wallpapers Mint GTK theme tweaks Επίσης, ο Nemo file manager επιτρέπει file & folder pinning, κάτι πολύ χρήσιμο για να μην ψάχνει ο χρήστης αρχεία που χρησιμοποιεί συχνά σε μεγάλους καταλόγους. Βελτιώσεις υπάρχουν ακόμα και στην υποστήριξη SAMBA (δικτύωση με Windows-based και άλλα OS). Μπορείτε να κατεβάσετε το Linux Mint 19.2 beta στην ακόλουθη διεύθυνση: http://mirror.bytemark.co.uk/linuxmint/testing/linuxmint-19.2-cinnamon-64bit-beta.iso ή να επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα του Linux Mint εδώ: https://linuxmint.com/
 5. Φαίνεται ότι οι αγορές της Γερμανίας δεν είναι οι μόνες που δημοσιεύουν στατιστικά πωλήσεων που δείχνουν τους Ryzen να πηγαίνουν πολύ καλά στις πωλήσεις. Αντίστοιχες αναφορές από τις ασιατικές αγορές πλέον δείχνουν αντίστοιχες τάσεις, καθώς η δημοφιλία των νέων επεξεργαστών της AMD αυξάνεται στη συνείδηση των DIY κυρίως enthusiasts. Σύμφωνα με την Danawa Research μια εταιρεία που διοικητικά ανήκει στην Danawa (ένας από τους μεγαλύτερους retailers στη Νότια Κορέα), οι πωλήσεις των Ryzen επεξεργαστών ξεπέρασαν τις πωλήσεις Intel επεξεργαστών, μόλις μερικές μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία των Ryzen 3000. Την επόμενη μέρα μάλιστα της επίσημης κυκλοφορίας (8 Ιουλίου) οι πωλήσεις Ryzen εκτοξεύτηκαν στο 48,72% σε σχέση με το 28,24% μια βδομάδα νωρίτερα. Αυτή η τάση συνεχίστηκε και πλέον oi Ryzen έφτασαν στο 53,36% των πωλήσεων, με το 46,64% να ανήκει στην Intel. Ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά προκύπτουν και από τα clicks που έχουν μετρηθεί στα προϊόντα της AMD σε σχέση με αυτά της Intel (76,95% - 23,05%). Επίσης, η BCN Ranking που συγκεντρώνει τα στοιχεία από τις πωλήσεις των κύριων retailers στην Ιαπωνία, δημοσιεύει αντίστοιχα ευρήματα που δείχνουν ότι με ποσοστό 50,5% οι επεξεργαστές της AMD ξεπερνούν πλέον τις πωλήσεις Intel επεξεργαστών, λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία τους. Τέλος οι παραπάνω τάσεις επιβεβαιώνονται και στα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν από τις βάσεις δεδομένων του PassMark, το οποίο τα συγκεντρώνει από χιλιάδες αποτελέσματα των benchmarks που τρέχουν οι χρήστες ανά τον κόσμο. Εδώ δεν φαίνονται οι τρέχουσες πωλήσεις, αλλά μάλλον παίρνουμε μια εικόνα για το παγκόσμιο market share με δείγμα -προφανώς- τους χρήστες που έχουν τρέξει PassMark. Στο γράφημα φαίνεται λοιπόν μια ξεκάθαρη εκτίναξη του ποσοστού των συστημάτων που κάνουν χρήση AMD επεξεργαστών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, φαίνεται ότι οι τάσεις αυτές θα διατηρηθούν καθώς η AMD έχει ένα πολύ επιθετικό roadmap σε όλο το φάσμα των αγορών (desktops, notebooks, servers, HETD, consoles), ενώ αντίθετα η βασική ανταγωνίστρια Intel δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα 14nm, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.
 6. Παίδες το μέλλον που έχουν προφητέψει (στα λαϊκά στρώματα) πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας τώρα διαμορφώνεται. Μιλάω για ταινίες, γιατί φυσικά έχει τεκμηριωθεί και βιλιογραφικά, αλλά ο πιο πολύς κόσμος δεν τα διαβάζει. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι όταν μεγάλες πολυεθνικές αποκτούν τεράστια οικονομική δύναμη άρα και επιρροή δεν είναι εύκολο για ένα κράτος να τις αγγίξει ακόμα και αν αυτό λέγεται ΗΠΑ. Πιστεύω ότι η Google και το Facebook (και άλλες εταιρείες) έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι και υπό αυτή την έννοια τα κράτη, όσο ισχυρά και να είναι, παίζουν ένα παιχνίδι δούναι και λαβείν. Τι θα έκαναν οι πανίσχυρες ΗΠΑ αν σε ένα υποθετικό σενάριο η Google απαγόρευε πρόσβαση στις υπηρεσίες της για 24ώρες; Νομίζω ότι θα ήταν ισοδύναμο με το να κοπεί η παροχή ρεύματος για 24ώρες στις ΗΠΑ. Άρα με αυτούς δεν παίζεις. Συνεργάζεσαι. Όλα τα άλλα είναι για τα μάτια του κόσμου.
 7. 749$ έχει ανακοινωθεί, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβρη ποτέ δεν ξέρεις Όσο για τις υπόλοιπες τιμές, για όποιον δεν έχει ανάγκη άμεσης αναβάθμισης, σε λίγους μήνες θα είναι πολύ πιο κοντά με τις τιμές msrp προς την κατεύθυνση του 1$=1€. Για gaming μηχάνημα με συγκεκριμένο budget, κατά την άποψή μου η βέλτιστη λύση είναι αυτή τη στιγμή 2600 (σε τιμές χώμα) + Β450 (επίσης χώμα) + τα ρέστα σε gpu με ξεκάθαρο upgrade path σε ZEN2 για το μέλλον
 8. H Epic Games, στα πλαίσια του προγράμματος 100εκ. δολαρίων "Epic MegaGrants", αποφάσισε να κάνει δωρεά ύψους 1,2 εκ. δολαρίων στο Blender Foundation. Ο σκοπός της δωρεάς είναι να συνεχίσει το Blender, ως λογισμικό ανοικτού κώδικα 3D δημιουργίας, να βελτιώνει το σύνολο των εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα στους developers να υποστηρίξουν με 3D γραφικά, κίνηση και ειδικά εφέ. Η πρωτοβουλία "Epic MegaGrants" έχει στόχο να ενισχύσει τους game developers, τους δημιουργούς στον χώρο της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, φοιτητές, εκπαιδευτικούς αλλά και developers εργαλείων που κάνουν εξαιρετική δουλειά με την Unreal Engine ή βελτιώνουν τις 3D δυνατότητες open source εργαλείων. Ο Tim Sweeney, ιδρυτής και CEO της Epic Games, δήλωσε ότι τα εργαλεία ανοικτού λογισμικού, οι βιβλιοθήκες και οι πλατφόρμες είναι όλα εξαιρετικά σημαντικά για το οικοσύστημα της βιομηχανίας ψηφιακού περιεχομένου. Συμπλήρωσε ακόμα ότι το Blender είναι μια διαχρονική αξία στην κοινότητα της ηλεκτρονικής τέχνης και η εταιρεία του σκοπεύει να διασφαλίσει την πρόοδό του για το καλό όλων των δημιουργών περιεχομένου.
 9. Ο Frank Azor είναι ο συνιδρυτής και το μυαλό πίσω από πολλά χαρακτηριστικά προϊόντα της Αlienware, μιας από τις πιο γνωστές εταιρείες PC Gaming, που εξαγοράστηκε από την Dell. Οι φημές υπήρχαν εδώ και καιρό, αλλά μόλις τώρα επιβεβαιώθηκε ότι ο Frank Azor εργάζεται πλέον για την AMD στη θέση του "Chief Architect of Gaming Solutions". Η CEO της AMD Dr. Lisa Su, καλωσόρισε τον κ. Azor στην ομάδα της AMD, δηλώνοντας ότι είναι εξαιρετικά χαρούμενη και ενθουσιασμένη που ένα πρόσωπο με τέτοια δυναμική παρουσία είναι μαζί τους. Ο Frank Azor είναι αρχιτέκτονας τελικών προϊόντων και στην AMD θα μπορούσε να σχεδιάσει προϊόντα που συνδυάζουν τις CPU και GPU λύσεις της AMD, με τρόπους που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.
 10. H Google συνηθίζει να εισάγει συνεχώς νέες υπηρεσίες και εφαρμογές, αλλά και να τις τερματίζει. Αυτή τη φορά θύμα της στρατηγικής αυτής φαίνεται να είναι η mobile εφαρμογή AdSense, η οποία επιτρέπει στους developers να παρακαλουθούν τα διαφημιστικά έσοδα από τις εφαρμογές τους και κάθε είδους στατιστική ανάλυση σχετική με αυτά. Η Google αποφάσισε να τερματίσει την εφαρμογή για το AdSense και να δώσει βάρος στην mobile web έκδοση. Σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό blog post: Η εφαρμογή για το Android και iOS θα αφαιρεθεί από τα αντίστοιχα stores μέχρι το τέλος του 2019, αν και είναι ασαφές το γιατί η Google αποφασίζει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο ότι η εφαρμογή είχε να ανανεωθεί από το 2017, ενώ πολλές δυνατότητες που υπήρχαν στην web έκδοση, δεν υπήρχαν στο app.
 11. Το "λογικά μπορείς να πετύχεις" πήγαινε στο ότι δεν υποστηρίζεται επισήμως από την AMD 3200 με 4 dimm configuration όπως βλέπεις και στο πινακάκι που πόσταρα και θεωρείται overclock. Δεν νομίζω ότι θα δεις real world διαφορές με την αναβάθμιση που σκέφτεσαι και συνεπώς δεν θα στο πρότεινα.
 12. Επισήμως υποστηρίζονται αυτά στους zen2 DIMM Config Memory Ranks Official Supported Transfer Rate (MT/s) 2 of 2 Single DDR4-3200 2 of 4 DDR4-3200 4 of 4 DDR4-2933 2 of 2 Dual DDR4-3200 2 of 4 DDR4-3200 4 of 4 DDR4-2667 Οπότε θα έλεγα να δοκιμάσεις και βλέπεις. Λογικά θα μπορείς να πετύχεις 3200 με τις υπάρχουσες μνήμες σου.
 13. 1) b-die δεν χρειάζεσαι για zen2, ούτε καν για zen+. Εγώ με την μνήμες της υπογραφής μου είμαι με hynix τσιπάκια με ryzen πρώτης γενιάς. Έφτυσα αίμα μέχρι να βγει σωστό bios βέβαια, απλά το αναφέρω για να αποδείξω ότι δεν χρειάζεσαι b-die 2) Κακώς πιστεύεις ότι κοιτώντας το μοντέλο των μνημών εξασφαλίζεις τι τσιπάκια θα φοράνε οι μνήμες. Το revision πρέπει να κοιτάς (και συνήθως δεν είσαι σίγουρος τι θα σου έρθει). Είναι κοινή πρακτική στους κατασκευαστές μνημών να αλλάζουν τσιπάκια σε διαφορετικά revision.
 14. Αρχαία ιστορία. Μην ασχολείσαι αν σε ενδιαφέρει να αγοράσεις zen2
 15. Εννοώ να βρεις κάποιο πρόγραμμα στα win που κάνει αντίστοιχη δουλειά με το παρακάτω (σε linux) Έχω βρει δεδομένα που είχα χάσει στο μακρινό παρελθόν με τέτοιο τρόπο, αλλά σε txt αρχείο. Αν τα αρχεία excel δεν αποθηκεύουν το κείμενο σε pure text μορφή θα είναι πολύ δύσκολη μια τέτοια ανάκτηση και θα χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις. Για windows δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, απλά καταθέτω την εμπειρία μου.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.