Jump to content

gdp77

Premium Members
  • Posts

    12.475
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    65

2 Followers

About gdp77

  • Γενέθλια 01/01/1990

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gdp77's Achievements

  1. gdp77

    AMD RX 7000 - RDNA3 Architecture

    Εγώ θα έφτιαχνα και μια σειρά "IQ". Το έχουν πολύ ανάγκη όσοι αγοράζουν radeon 7000 στις τρέχουσες τιμές, με αυτό το τραγικό efficiency.
  2. Η κάρτα δούλεψε 100% Αποκαλύφθηκε τελικά όμως ότι τα προβλήματά μου προέρχονταν από παρεμβολές του ασύρματου dongle (2.4 GHz) του Razer DEATHADDER V2 X HYPERSPEED. Τα ίδια προβλήματα προκαλούσε το dongle τόσο στη realtek όσο και στην Intel που έβαλα. Tα προβλήματα λύνονται όταν χρησιμοποιώ wifi 5GHz και όχι 2.4GHz. Αν υποχρεωτικά πρέπει να συνδεθώ σε wifi 2.4GHz, τότε είτε πρέπει να είμαι δίπλα στο router ή να μην χρησιμοποιώ το wireless mouse. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα παρεμβολών υπάρχει μόνο στο dongle της razer ή και σε αυτά της logitech (για gaming ποντίκια πάντα).
  3. gdp77

    AMD ZEN thread

    Όχι η Intel δεν θα πάει "προς τα εκεί" γιατί δεν έχει το πρόβλημα latency που έχει η αρχιτεκτονική της AMD. H έξτρα cache στους Intel μπορεί να πρόσφέρει λίγο καλύτερες επιδόσεις, αλλά το κόστος δεν θα δικαιολογεί το εγχείρημα καθώς το latency δεν είναι το πρόβλημα της Intel, αλλά η "μονολιθική" αρχιτεκτονική που δεν επιτρέπει κανένα σοβαρό scalability. H AMD λέγεται ότι θα λύσει τα προβλήματα latency με τους ZEN6 όπου θα υπάρξει ένας επανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής chiplets+i/o die σε 3d υλοποίηση που θα φέρει επανάσταση. Λογικά συζητάμε για 2026. Μέχρι τότε, η AMD θα βασίζεται για gaming επιδόσεις στη 3D cache.
  4. gdp77

    Πρόβλημα με LAN στο καινούριο pc!

    Καλύτερα Ubuntu, γιατί το mint έχει ελαφρώς παλιότερο kernel by default (5.15), ενώ ubuntu, fedora και άλλα έρχονται με νεότερο kernel 6.2+. ΥΓ Απ' ό,τι διαβάζω τα realtek 2.5 gbps παίζουν κανονικά με 5.15 kernel και πάνω.
  5. Ultra high end προϊόντα είναι και οι επεξεργαστές. Εκεί όμως υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και οι τιμές έχουν παραμείνει σχεδόν ίδιες παρά την -όντως- απορρυθμισμένη αγορά. Σε ό,τι αφορά τις GPU, κατά τη γνώμη μου, ο αδύναμος κρίκος της απορρύθμισης είναι οι καταναλωτές και η φαινομενική "προθυμία" τους να αγοράσουν σε εξωφρενικές τιμές. Όταν οι καταναλωτές μιλήσουν με το πορτοφόλι τους, θα ρυθμιστούν και οι τιμές, ακριβώς γιατί τα περιθώρια κέρδους για τις εταιρείες είναι τεράστια. Μια ρυθμισμένη αγορά δεν μπορεί να πιέζει μόνο τους καταναλωτές. Μέρος της πίεσης πρέπει να απορροφήσουν και οι εταιρείες και εδώ υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις GPU. Δεν εξαναγκάστηκαν να το πράξουν. Έχουν στο τσεπάκι τους τα media και αυτά έχουν παρασύρει (με τη γνωστή ισχύ τους) τους καταναλωτές σε επιλογές που καταστρέφουν την αγορά.
  6. Όποιος καταλαβαίνει από τεχνολογία, από οικονομίες κλίμακας και από εταιρικά κέρδη, μπορεί να γνωρίζει ότι το πρόβλημα έγκειται αποκλειστικά και μόνο στην απληστία των εταιρειών και στους άπειρους πρόθυμους που αγοράζουν όσο όσο GPU παρασυρμένοι από το marketing των "αθώων" influencers και reviewers.... Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε τις μπούρδες του παραπάνω άρθρου. Αλλά ποιο tech site θα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, όταν σχεδόν όλα εξαρτώνται οικονομικά έμμεσα ή άμεσα από τις εταιρείες κολοσσούς που παράγουν hardware? Δεν είδα ποτέ το wccftech εν προκειμένου ευθέως να κρίνει τα υπερκοστολογημένα σκουπίδια της AMD (σειρά 7000) για το άθλιο efficiency και τις χαμηλές επιδόσεις. Ούτε και να κατακρίνει ευθέως την Nvidia για την πέρα από κάθε όριο λογικής κέρδους τιμολόγηση των GPU της. Αν δεν σπάσεις αβγά δεν φτιάχνεις ομελέτα....
  7. gdp77

    Πρόβλημα με LAN στο καινούριο pc!

    Φτιάξε ένα live linux usb (ubuntu, fedora, whatever) και μπούταρε με αυτό. Αν δεν παίζει ούτε εκεί, στείλε την μητρική για αντικατάσταση. Απλά κατεβάζεις το iso και το "καις" σε ένα usb και μπουτάρεις με αυτό.
  8. Τα οικονομικά αποτελέσματα αφορούν στο 2023 και τότε την πλατφόρμα AM5 την πλήρωνες χρυσάφι, και δεν υπήρχαν και οι 3D. Συγγνώμη, αλλά διαφωνούμε. VFM το RDNA3? λίγο πιο φτηνό από nvidia, με ελεεινό efficiency (τη διαφορά την πληρώνεις σε ρεύμα) και πραγματικά η 7800ΧΤ δεν παίζει ούτε 1080p 144 fps lows στην πλειονότητα των ΑΑΑ νέων τίτλων. Θες FSR και fluid motion (FG) για να δεις προκοπή... Σόρι, αλλά το vfm πού το βλέπεις? Δεν υπάρχει vfm τα τελευταία χρόνια στις κάρτες γραφικών, μόνο το "μη χείρον βέλτιστον". Σόρι, αλλά βάζουμε διαφορετικά τον πήχη. Σέβομαι την άποψή σου, αλλά οι Ryzen 7000 απλά έχωσαν παραπάνω W στο πρόβλημα των επιδόσεων και έριξαν τα νανόμετρα. Αυτό δεν είναι innovation, ξαναζεσταμένο φαγητό είναι σε αυξημένη θερμοκρασία. Άσε που στο productivity τρώνε φάπες από τους Intel με λιγότερα χρήματα. Τερατάκι φτιάχνεις, ναι. Αλλά καμία νέα τεχνολογία δεν μπορεί να σε δελεάσει να αναβαθμίσεις από Ryzen 5000. Βάλε και το αυξημένο κόστος πλατφόρμας, να οι πεσμένες πωλήσεις. Και οι RYZEN 9000 μια από τα ίδια θα είναι. Με την μεθεπόμενη γενιά πάμε σε πραγματική αλλαγή αρχιτεκτονικής, και θα δούμε νέα λογική στο I/O interconnect των chiplets, σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα του latency από την AMD. Εκεί, με σωστές τιμές πάντα, θα υπάρχει λόγος αναβάθμισης και αυξημένων πωλήσεων. Μέχρι τότε, ας ψάχνει η AMD όσες δικαιολογίες θέλει για τις πεσμένες πωλήσεις.
  9. gdp77

    Ξαφνικά νεκρό Desktop?

    Μέγιστο λάθος. Κανονικά δεν θα έπρεπε να κουμπώνει..... Πες μου, στο κόκκινο πλαίσιο στη photo, η υποδοχή είναι 4pin ή 8 pin? Εκεί κανονικά κουμπώνει το EPS connector του τροφοδοτικού Ή θα είναι σε μορφή 4+4 Στη μητρική κουμπώνεις αυτό με την ένδειξη CPU Αν με κάποιο τρόπο κατάφερες να κουμπώσεις αυτό με την ένδειξη PCI-E έκανες μεγάλο λάθος.
  10. Δεν ξέρετε και δεν καταλαβαίνετε πού σας παν τα 4.... Πανάκριβη DDR5 + ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ τιμές, ειδικά στις μητρικές, και θέλετε να μοσχοπουλήσετε; Σας φταίει η "αδύναμη αγορά των PC" Εάν εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι GPU της εταιρείς, και πάλι μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά. ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΕΣ κάρτες, ΕΛΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ efficiency, ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ τιμές και θέλετε να πουλήσετε; Άχρηστοι.... Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι τα ΜΕΤΡΙΑ έως ΚΑΚΑ προϊόντα, χωρίς σημαντικό innovation, σε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ σε μια παγκόσμια συγκυρία οικονομικής κρίσης. Γεια σας..... Συνεχίστε την μπουρδολογία. Μου σπάτε τα νεύρα απλά.
  11. gdp77

    AMD Zen 4

    Οι Ryzen 8000 δεν ανήκουν στην αρχιτεκτονική ZEN5, αλλά στην ZEN4 (APU). Οι πρώτοι ΖΕΝ5 (λογικά 9000 series) αναμένονται το καλοκαίρι του 2024, ίσως και αργότερα.
  12. Οι γνώσεις μου στο πεδίο είναι περιορισμένες, αλλά και λογισμικά όπως το DeepPRIME δεν νομίζω να κάνουν τοπικά το όποιο training. Αυτό έχει ήδη γίνει φαντάζομαι και από κει και πέρα χρησιμοποιούνται διεργασίες που ευνοούνται από τρελό παραλληλισμό που μόνο οι GPU προσφέρουν. Δεν βλέπω πώς σε οποιοδήποτε σενάριο ένας CPU θα μπορέσει να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε σύγχρονη dgpu. Θα διερευνήσω περαιτέρω το θέμα. thanx Θα ήθελα να δω ένα τέτοιο use case που να βασίζεται σε πραγματικό AI και όχι "marketing AI" που στην πραγματικότητα είναι απλά heuristics algorithms και άπειρα ifs.... όλα αυτά προϋποθέτουν training που και πάλι αποκλείω να γίνεται τοπικά από απλούς επεξεργαστές. Επίσης όλα τα παραπάνω δεν παίζουν με x86 αν δεν κάνω λάθος.
  13. gdp77

    AMD RX 7000 - RDNA3 Architecture

    Συνεχίζεις και επικαλείσαι τα "επίσημα στοιχεία". Με βάση τα επίσημα στοιχεία, σε ρωτώ λοιπόν, γιατί δεν αφήνει την αγορά να ασχοληθεί με τα πιο προσοδοφόρα "αθλήματα"? Χάρη μας κάνει? Είναι μεγαλόψυχος ο πέτσινος? Μήπως να του στήσουμε και άγαλμα? Δεν έγραψα ότι αποκλειστικά οι "gamers" τον κρατάνε, αλλά οι καταναλωτές. Και αυτόν και οποιονδήποτε άλλον. Και πρέπει να φτύσει αίμα για να τους κρατήσει και να συνεχίσει να τους ρουφάει το αίμα για να επιβιώσει. Είναι αμφίδρομη η σχέση, αλλά αν σπάσει η αλυσίδα, τότε δεν θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ οι καταναλωτές αλλά ο πέτσινος. Αυτά. χαχαχαχα αν πέσουν οι τιμές θα μου κάνει χάρη και όχι γιατί θα εξαναγκαστεί ε? Δηλαδή ό,τι και να γίνει εσύ πάλι δίκιο θα έχεις. Το αλάθητο....
  14. Καλά και η AMD τα ίδια ευαγγελίζεται για τις επόμενες γενιές cpu. Και πάλι δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει περίπτωση να τρέχει οτιδήποτε "ΑI" τοπικά? Τι νόημα έχει. Εδώ για να φτάσουμε ένα min αποδεκτό επίπεδο (bard και chatGPT που και πάλι απέχουν χρόνια από το να μην απαντάνε μπαρούφες στις περισσότερες ερωτήσεις και το hallucination πάει σύννεφο) χρειάζονται δισ. $$ για training. Τι να κλάσει η όποια "επιτάχυνση" AI έχει ένας και μόνο CPU στο pc του χρήστη???? Τι μου διαφεύγει?
  15. Για τον ελέφαντα στο δωμάτιο ότι η "τεχνητή νοημοσύνη" γίνεται train σε super computers δισ. $$ στο cloud και ότι έχουμε πρόσβαση στα γλωσσικά μοντέλα μέσω internet θα μιλήσει κανείς? Για ποια ακριβώς τεχνητή νοημοσύνη σε τοπικό επίπεδο μιλάνε? Το παραμύθι πάει σύννεφο....
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.